הושיעו!!! (בגרות מתקרבת)

W a r r i 0 r

New member
ציר הזמן.

1000 לפנה"ס - תקופת דוד המלך. 970 לפנה"ס - תחילת בניית בית המקדש ה-I. 950 לפנה"ס - סיום בניית הבית ה-I. 928 לפנה"ס - פילוג הממלכה ל-2 ממלכות, ישראל ויהודה. 732 - 733 לפנה"ס - הגליית חלקה הצפוני (גליל ועבר הירדן המזרחי) של ממלכת ישראל לאשור. 721 - 722 לפנה"ס - חורבן ממלכת ישראל והגלייתה לאשור. 701 לפנה"ס - מסע סנחריב. 621 לפנה"ס - הרפורמה הדתית של יאשיהו, מלך יהודה, בעקבות מציאת ספר דברים במקדש. 609 לפנה"ס - מות יאשיהו בקרב מגידו. 605 לפנה"ס - ניצחון הבבלים על מצרים ואשור. 597 לפנה"ס - גלות יהויכין מלך יהודה, וכל שכבת ההנהגה לבבל. 586 לפנה"ס - חורבן בית I וגלות יהודה לבבל על ידי נבוכדנאצר מלך בבל. 538 לפנה"ס - הצהרת כורש מלך פרס, ותחילת שיבת ציון. מקווה שעזרתי.... אוף אני חייב לחזור ללמוד...

imagodei

New member
מבוא לעולמם של הנביאים

מור יקר, בקשר לשאלתך הראשונה- איך הנביא פונה לכל העם? אמנם אין לי חבר נביא אבל עד כמה שידוע לי הנביא נהנה לקבל רייטינג גבוה ולכן הוא משתדל להכריז על נבואותיו בחצר המלך כך שנבואתו פושטת די מהר לרוב חלקי העם והמדינה... לצערינו, רבים הם מלכי יהודה וישראל שלא חיבבו את נביאי האמת, כך שהנביא נאלץ לקפוץ בפתאומיות על במה מרכזית בכיכר השוק להכריז על נבואתו ולברוח על נפשו בתקוה שהרכילות תעשה את שלה והנבואה אכן תתפרסם. אך היו גם זמנים בהם לנביא לא היתה כלל אוזן קשבת, אז הוא כתב את הנבואות במגילות והעביר אותם לתלמידיו ="בני הנביאים" המגילות הועברו בחשאיות מדור לדור עד שהודפסו ברב המכר הבינלאומי "התנ"ך". לגבי בעיית ההתכתבות שציינת בהמשך, פעם לא היה מסנג'ר, אבל היו "רצים"- שליחים על סוסים מהירים שהעבירו ידיעות חשובות בין מלכים וממלכות. נכון... אמנם זה לא מהיר כמו מייל אבל מסתבר שגם בלי זה האנשים חיו לא רע. ועוד הערת אגב, אמנם לבני ישראל לקח 40 שנה להגיע ממצרים לנהר הירדן, אבל זה כתוצאה מעונש שקיבלו. באופן עקרוני, אם תחליט ביום מן הימים לצאת מביתך וללכת ברגל לבקר את חברינו המצרים, הדבר לא יקח 40 שנה ואפילו לא שנה... הנה מצאתי לך עיסוק לחופש הגדול... בסוף המכתב הזכרת את נבואות ישעיהו, יחזקאל זכריה ושאר החבר'ה...- אני מבין את רצונך לשייך אותם לתקופות אבל סתם שתדע שחוץ מנבואות בודדות שנאמרו בהקשר לאירועים מסויימים בתקופתם, רוב הנביאים משתדלים לנסח נבואות שמתאימות לכל עת ולכל זמן כך שהדבר אינינו משנה (לפחות לא למי שלומד תנ"ך לבגרות)... טיפ לבגרות: הבודקים בבגרויות בתנ"ך מתים על חפירות (מניסיון שלי) כל טוב ובהצלחה

הושיעו!!! (בגרות מתקרבת)

בגרות בתנ"ך מתקרבת ואני צריך את עזרתכם... אני לומד מסיכומים באינטרנט אבל מוכרח אתכם!- וזה הולך ככה- קודם כל אני לא מסוגל להתרכז בחומר כי כל פעם מדברים על איזה נביא אחר שמדבר לעם... ואני לא מבין איך העם שומע בלי מיקופונים או משהו בסגנון הזה... הרי כשאדם אחד מדבר מקסימום מקסימום אלף איש יכולים לשמוע אותו! וכאן מדברים על קהילות שלמות, גולים שלמים... דבר שני מה זה כל המברקים והדברים בסגנון שאנשים שלחו פעם! נו באמת! דוד שולח לפרעה ששוכב לו אי שם בקהיר- ואיך הם מתכתבים?... תאורים שלמים של שיחות שנעשו בטח על פני שנים עם כל הזמן הזה ואפילו בלי מסנג'ר או משהו! חוצמזה הגולים כשחזרו לארץ- מאיפה להם לאן לחזור? הרי כשעלינו ממצרים לקח לנו ארבעים שנה במדבר, אז איך הצליחו כל כך מהר לחזור מבבל?... הרי מדובר במרחקים עצומים והאנשים יכולים לעשות מקסימום 20 קילומטר בעשרים וארבע שעות... וזה עוד לפני שהתחלתי בכלל עם החומר! אז ככה - החומר הוא כזה (וקראתי סיכומים) אני רק מוכרח משהו עם ציר זמן כרונולוגי- מלכים ונביאים: מלכים א: ג', ח' 30-1, י"א, י"ב, ט"ז 33-23. מלכים ב': י"ז, י"ח, י"ט 1 – 7, 32 – 37. (בהשוואה לדברי הימים ב' 1 – 8, 30) כ"א, כ"ב, כ"ג, כ"ד, כ"ה. (בהשוואה לדברי הימים ב ל"ג) עזרא: א' 1 - 7. ירמיהו: א', י"ב 6-1, כ' 18-7, כ"ב 30-10, כ"ח כלומר... איך הולך ציר הזמן- מי מתנבא מתי איפה ולמה... חורבן גלות וגאולה: סיפור החורבן והגלות: מלכים ב' כ"ד- כ"ה. גורל שארית הפליטה בארץ: ירמיהו: מ"ב, מ"ג 1 - 7 התקווה לגאולה בקרב גולי בבל: יחזקאל ל"ז, ישעיה מ' 14-1. שיבת ציון: עזרא א' 7-1, ג', זכריה ד' 7-1, ח' 19-4, נחמיה א' ח'. משהו כזה גם כן איך זה מסודר בחינת ציר זמן.... כל עזרה, משהו בסגנון יכולים לעזור בשמחה ובכיף! תודה רבה לכולנו

W a r r i 0 r

New member
ננסה לעזור...

גם אני לומד פשוט לאותה הבגרות....אתה גם נבחן משנה או משו כזה אחי? בקיצר, ירמיהו ניבא בתקופת של הפילוג והחורבן ועד אחרי סיום היישוב היהודי בארץ, אחרי הירידה למצרים. ישעיהו ויחזקאל ניבאו מהגולה אחרי החורבן. עזרא, נחמיה וזכריה בתקופת שיבת ציון.

תודה רבה רבה רבה

אני בעיקרון צריך לדעת ממש בקצרונת מהנביאים שהזכרתי מתי הם נבאו ובקצרצרה על מה... אתם מצילים אותי! אני כרגע בשירות מריץ אנשים לאשפוז תוך כדי קריאת סיכומים... עוד מעט אני מסים ובטח אחגוג לי באיזה שמחת תורה על שאני צריך מחר בבוקר לחזור לעמוד הראשון ולעשות חזרת שליח ציבור עם עצמי

למעלה