הורנט 600 2002

senna

New member
הורנט 600 2002

אהלן חבר'ה חושב על האופנוע הנ"ל. כמה שאלות: 1. תקלות ידועות. 2. תכיפות טיפולים ועלויות חלפים. 3. כל דבר אחר שנראה לכם רלוונטי. המטרה היא ליהנות בנסיעות כביש ארוכות. תודה

redrider

New member
יש לי אותו

אשמח לעזור לך. 1)לא שידוע לי... יש ל אותו בערך 10 חודשים ועברתי איתו כמעט 30K בלי אף תקלה מלבד טיפולים. אופנוע סופר אמין ונוח. יכול תמרון מדהימה וגם מראה טוב. לא ממליץ לקנות הורנט בלי מיגון רוח קדמי בגלל התנוחה הזקופה יחסית. החלפים יקרים בארץ כמו כל הונדה אבל אני מזמין מחו"ל כל דבר כמעט מאי ביי ויוצא ממש לא יקר. הטיפולים מאוד נוחים פילטר אוויר- כל 18K פילטר שמן, שמן מנוע - כל 12K פלאגים - קניתי באי ביי אירידיום ב200 ש"ח ושכחתי מהעניין שרשרת צמיגים בהתאם לבלאי. האופנוע מאוד מאוד נוח ומרגיש לצורך העניין עשיתי איתו 4 חודשים האחרונים יום יום עמק יזרעאל-פתח תקווה ללא כל בעיה וכאבי גב. תבדוק טוב טוב וצפה להנאה רצופה. אפ יש שאלות תרגיש חופשי לשלוח מסר

wavelet

New member
תיקון קטן

יש לאשתי כזה, שנת 2002, אצלה כשנתיים. לא עשה בעיות כלשהן. שמן מנוע לפי ספר הבעלים של הונדה צריך להחליף כל 6K, לא 12K, ולא הייתי מושך את זה, במיוחד בתנאים המאובקים בארץ. הוצאות אחזקה כמו לשאר הארבעה-צילינדרים היפנים, וחלקי בלאי שוטף כנ"ל. אני גם ממליץ מאד על הדגם עם חצי הפיירינג -- מאד נוח לטיולים, ולא מפריע בעיר.

wavelet

New member
גם לי ../images/Emo13.gif

"Owner's Manual" CB600F/FII הספר המודפס המקורי שהגיע עם האופנוע כשנקנה, עם כותרת של הונדה איטליה (היצרנית), שנת 2001, בשלוש שפות (אנגלית, איטלקית, פורטוגזית). החלק האנגלי, טבלת השירות, עמ' 57 במפורש אומרת להחליף שמן מנוע כל 6K, ופילטר שמן לנקות כל 12K. בזמנו גם וידאתי את זה עם המוסך שאני עובד איתו, כי לנקות פילטר כל 12K בלי שבהכרח צריך להחליף אותו נראה לי מפתיע, והם אישרו לי את שני הנתונים.

redrider

New member
יש לי שני ספרים

אחד של הונדה והשני של היינס לשנים 98-2002. אני מדבר איתך על ספרי רכב מלאים ולא על הגרסה הקטנה שאתה מקבל יחד עם האופנוע. לא הגיוני שבשני הספרים האלו יהיו נתונים לא נכונים. המוסך שלך מדבר שטויות מכיוון שלא מנקים פילטר שמן אלא אם כן מדובר למעשה בפילטר שהוא חלק מהמנוע כמו בCB250 (אפילו לא פילטר אלא מסננת מתכת של משאבת השמן. הפילטר עולה כולה 70 ש"ח אז אם המוסך ממליץ לך לנקות אותו אני בספק שהם יודעים מה הם עושים. העליתי פה לא מזמן סריקה של טבלאת הטיפולים ההורנט מהספר של הונדה וכתוב שם במפורש שעושים טיפולים כל 12K. אנא ממך סרוק את הטבלה מהספר שלך

yair12342000

New member
מעניין מי ינצח! ../images/Emo6.gif

אני מהמר על
..

redrider

New member
אין פה מנצחים יאיר

יש פה בחור נחמד עם מוסכניק טיפש ויש פה אותי שאומנם לא מתיימר להיות מוסכניק אבל ברוך השם יודע לקרוא זהו

wavelet

New member
סריקה תבוא בקרוב...

...בינתיים, לגבי המוסך שלי: "אחד על אחד", ואת השאלה הנ"ל ביררתי בזמנו עם ערן וסטפן (זה היה לפני שסטפן עזב להתמקד בבדיקות). בתור בעל נסיון של לא מעט שנים באחזקה עצמית מלאה של דו"גים, גם לי נראה מאד מוזר שבספר הבעלים כתוב מה שכתוב, כאילו זה פילטר רב פעמי, ובניגוד לכל פילטר דומה שאני מכיר, ולכן שאלתי. אם את מישהו הנושא עדיין מעניין, השוואה טובה תהיה לראות מה כתוב בספר הבעלים של CBR שנתיים-שלוש קודם, הרי זה אותו מנוע, ומן הסתם מערכת השימון לא שונה.

redrider

New member
לא מכיר את הנ"ל

אבל פילטר שמן בלהבדיל מפילטר אוויר לא יהיה קל במיוחד לשטיפה. פילטר שעבר 12K יהיה מלא בכל טוב ששמן בן 12K ולכן גם אם טאורתית ניתן לנקותו עם חומרים מיוחדים ככל הנראה זה לא יהיה שווה את הזמן והמאמץ והחומרים. לגבי העניין שלנו המוסכניק שלך פשוט טעה מכיוון שלרוב אופנועי ה600 של שנות ה90 החלפת השמן אכן מתבצעת פעם ב6. כשקניתי את ההורנט שאלתי כמה חברים מיביני עניין כמו למשל סלבה מנהל מוטו-דיפו וכולם אמרו לי בביטחון שהחלפת השמן מתבצעת פעם ב6K. אחרי שהורדתי את הספר וקראתי את הטבלה נכחתי לגלות שכמו בVFR גם בהורנט מחליפים שמן פעם ב12. בספר של היינס שקניתי באי ביי לאחר מכן המספרים הם אותם מספרים. אני נוטה להאמין שקיימת שגיאה בספר רכב שלך ובאמת שחבל לקנות שמן חדש. הרויאל פרפל ששמתי בהורנט אפילו לא נהיה שחור באיזור ה6.

למעלה