הורמונים

nanchi

New member
הורמונים

אני בתהליך מתקדם לקראת פונדקאות, בקרוב אפגש עם הזוג בפעם הראשונה.
הבנתי שעלי לקבל הורמונים לפני ההחזרה. רציתי לשאול האם מקבלים בזריקות או בכדורים? באיזה מינון מקבלים? האם יש תופעות לוואי? האם נכון שהורמונים מגדילים את הסיכוי לסרטן שד בעתיד?
אני מאד רוצה להתחיל כבר בתהליך, אבל רוצה גם לדעת את כל ההשלכות.
תודה

gami088

New member
היי ברוכה הבאה

אממממ זה עוד לא נקרא שלבים מתקדמים... חשבתי ככה בהתחלה והתחוור לי שהדרך ארוכה נורא...
צורת המתן של ההורמונים היא בד״כ בתרסיס של סינרל לדכא את הביוץ העצמי שלך, בהסנפה לאף.
בערך עשרה ימים אחרי התחלת הסינרל מוסיפים אסטרופם לעיבוי רירית הרחם...
כשלושה ימים לפני ההחזרה מקבלים בנוסף ( את הסינרל מפסיקים בערך 4 ימים לפני החזרה) פרוגרסטון, בצורה של ג׳ל ( קרינון) או בצורת נרות ( אנדומטרין). ניתנים בהחדרה לנרתיק.
שלושה ימים בערך לאחר מכן מבצעים את החזרת העוברים, את האסטרופם ממשיכים כרגיל וגם את הגל או הנרות לנרתיק..
14 יום לאחר ההחזרה מבצעים בדיקת דם לבדיקת רמת בטא לגילוי הריון...
כל פרוטוקול הוא פר מטופלת, פר מקרה ופר רופא, הכל אינדבידואלי ספציפית אלייך, תלוי לגמרי בהחלטת הרופאים.
ובהצלחההההה
עד כאן הגענו פעמיים...
בעזרת ה׳ שאדע את המשך הפרוטוקול...
שיהיה במזל והמון המון המון סבלנות..

מירבי*

New member
פרוטוקול טיפול

הרופא שהזוג שלך מטפל אצלו יבחר את פרוטוקול הטיפול עבורך. יש רופאים שכמעט ולא נותנים הורמונים ומסתמכים על הביוץ הטבעי ויש כאלה שכן נותנים וגם אז מדובר במינונים לא גבוהים.
ההורמונים שמדברים עליהם כמסרטנים אפעפ שלא הוכח שאכן כל,הם אלה שניתנים לאמהות המיועדות שצריכות לייצר הרבה ביציות.
ברוב המקרים ההורמונים ניתנים בכדורים או בנרות אבל לפעמים צריך גם זריקות. חשוב שתקבלי הסבר מלא מרופא נשים לגבי הטיפול הרפואי שאת עומדת לעבור.

בהצלחה

ומה קורה אם כן יתפתח סרטן חלילה ?

אחרי הלידה או במהלכה חס וחלילה ? הביטוח חיים או בריאות נכנסים לתמונה ? כמובן חס וחלילה !! אני נזכרת כשפניתי לגניקולוג שלי לבדיקות של הפאפ הוא הזהיר אותי בצורה מאוד מפחידה ואמר שסרטן השד הוא סרטן על רקע הורמונלי ואם לוקחים הורמונים זה מגביר סיכויים לחלות בסרטן השד בעתיד .

אשמח אם תענו פה על מה ששאלה פונדקאית 1

מעניין אותי לדעת מה קורה במצב כז ה חס וחלילה

מירבי*

New member
ביטוח

כל פונדקאית במדינת ישראל מבוטחת בביטוח חיים ובריאות שההורים המיועדים
את הפוליסה לגילוי מחלות קשות מפעילים עוד לפני החתימה כדי שתיכנס לתוקף עם תחילת הטיפולים. את שאר הפוליסות מפעילים בסמוך למועד החתימה על ההסכם בוועדה.
הפוליסות נשארות בתוקף עד 6 חודשים לאחר הלידה.
אני חוזרת שוב על מה שכבר כתבתי לך, את צריכה לקבל הסבר מפורט מרופא נשים המכיר תהליכי פונדקאות ושם תוכלי לשאול את כל השאלות בעניין ההורמונים.
יכול מאוד להיות שהרופא שעשה לך את הבדיקה לא הבחין בין ההורמונים שמקבלת האם המיועדת לבין אלה שמקבלת הפונדקאית.

למעלה