הורמונים ומצב רוח?

NiR AbR

New member
הורמונים ומצב רוח?

שלום! אני בן 18 וחצי ולפני כחצי שנה חליתי בסרטן וטופלתי בכימו'. לאחרונה אני נמצא במצב של דיכאון, חוסר תיאבון, חוסר חשק וחיוניות. רציתי לדעת אם ייתכן (בכלליות ולאו דווקא אצלי) מצב שהדיכאון נובע משינויים הורמונליים שהגוף עובר? כי לאחרונה אני חושב שחלים אצלי שינויים כאלו. אז האם כימו' יכול לגרום לשינויים הורמונליים בכלל (או מצב שבו הגוף משתקם לאחר הטיפול)? האם שינויים הורמונליים מסויימים יכולים להביא למצבי רוח שונים? מקווה שהייתי מובן... תודה!

כעיקרון כן

שלום ניר, ראשית, באופן כללי בהחלט מחלות אנדוקריניות שונות יכולות להשפיע על מצב הרוח. אני לא יודעת אם זה מה שקורה לך, האמת היא שאני מסופקת. אבל בהחלט שווה לבדוק תפקוד בלוטת תריס. ואם טופלת למשך תקופה ממושכת בסטרואידים, שווה לבדוק את הציר האדרנלי שלך. מערכת זו יכולה להיות מדוכאת מטיפול ממושך בסטרואידים, כך שאם מפסיקים אותם פתאום, יכול להיות מחסור בקורטיזול. כמובן שאפשרות אחרת ולא פחות סבירה אצלך היא שאתה מגיב כעת לשוק של להתמודד עם סרטן. זה לא מובן מאליו, בשום גיל אבל על אחת כמה וכמה בגילך.

NiR AbR

New member
תודה על התגובה! ו...

האמת שגם אני מסופק, אבל רציתי להתעניין... עכשיו לגבי הסטרואידים - אני לא חושב שהטיפול שלי איתם היה ממושך או כלל מינונים גבוהים (חודשיים שבמהלכם שבועיים (לא רצופים) של כל יום מנה של סטרואידים ואחריהם במשך השבועות רק יום בשבוע של סטרואידים). אבל - בהפסקות בין הסדרות ולאחר כל הטיפולים הופיעו לי כאבי עצמות ופרקים ממש בלתי נסבלים עד שהייתי צריך ללכת למיון. אחרי המון בדיקות ורופאים המסקנה היתה שכנראה זה מהסטרואידים, שכן הם יכולים לפגוע בעצמות אצל חלק מהאנשים ולגרום לבעיות סביב הנושא הזה. אז יכול להיות שהרגישות שלי אליהם גבוהה? שוב, ייתכנו לזה המון סיבות, ואני בטוח שזה גם על רקע נפשי, ולאו דווקא עיכול המחלה. אני חושב שכבר עברתי את השלב הזה. אולי זה שלב אחר שבא בדפוס הזה... לא יודע
בכל מקרה, תודה על התשובה והעזרה! ניר.

למעלה