הורמון גדילה

אביי

New member
הורמון גדילה

ילדי בן שנה וחודשיים והוא נמצא באחוזון התחתון מבחינת גובה ומשקל,עשינו בדיקה לברר האם חסר לו הורמון גדילה תוצאות עוד לא קיבלנו ונישמח לשמוע על כול מידע בנושא תודה

ציפי ג

New member
כל הילדים שלי באחוזונים

נמוכים 5 - 10. האם אתם שייכים לענקים? ואם כן, לכו דור אחורה, היש סבא וסבתא או דודים נמוכי קומה? זה די גנטי. בעלי גבר לא גבוה. גיסותי שתיהן יותר גבוהות ממנו. חמותי תמיד מתרצת את זה באסטמה שהיתה לו בילדותו, אבל היא שוכחת להסתכל על עצמה - גובהה 1.55.

בר71

New member
הורמון גדילה

גם בני (בן שנתיים), נמצא מאז יום לידתו באחוזונים התחתונים (הוא נולד 2.715 וירד ל- 2.450).אבל.... גם אני וגם בעלי רזים וארוכים. בנוסף אין שום בעיות אכילה עם הילד, הוא בפרוש אוכל הכל, הוא חיוני, שמח, מלא מרץ ואנרגיה. לדעתי אלה הם הדברים שצריך לשים לב אליהם. ועוד משהו לגבי כל "האחוזונים" הללו של טיפת חלב- מקורם בשנות ה- 40, 50 של מדינת ישראל ומאז הם לא שונו למרות שהרבה דברים אחרים שונו מאז (לדוגמא איכות האוכל), לכן גם אם האחות מלחיצה אתכם יש לקחת הכל בפרופורציות הנכונות.

טוב

New member
לאביי- מנסיון אישי

האי. לדברים שלי כמובן אין רקע מדעי, ואל תראה (תראי?) אותם כתחליף לבדיקות, אבל הם יכולים סתם להרגיע אותך: אני בת 24, והגובה שלי ממוצע ונורמאלי. כשהייתי קטנה הייתי מאד נמוכה. בין הנמוכים ביותר בכיתה. בגלל שאבי הוא מתחום הרפואה, הוא סידר לי פגישה אצל פרופסורית המומחית הארצית לענייני גדילה. היא עשתה לי בדיקות ( של גיל מח עצם וכו) והיא אמרה לי שיש לי בעיה, אבל אני כבר מידי גדולה בשביל לתת לי הורמון גדילה, ולכן אני צריכה לדעת שאני לא יעבור את המטר וחצי, וזהו. אני לא צריכה לספר לך איך מרגישה ילדה שאומרים לה שכל חייה היא תראה כמו נפוליאון(לא שהגובה זה הכי חשוב בחיים, אבל בכל זאת). את המטר וחצי עברתי מזמן, והיום אי אפשר לראות שהייתי נמוכה בקטנותי. מוסר השכל- גם פרופסורים לא תמיד יודעים מהחיים שלהם, בנוסף לעובדה שהם צריכים להיות עם קצת יותר טאקט.

אני לעומת זאת...

הייתי תמיד הכי גבוהה, בכיתה ו´ כבר הייתי מטר שבעים ומשהו, יותר גבוהה מהמנהלת והמורה וכמובן מכל התלמידים... נעליים, תמיד היוו בעיה, כי אף פעם לא מצאתי במידה שלי (42 - זאת מידה אחת מעבר למה שמותר לנשים להיות בארץ... רק בשנים האחרונות התחילו לייצר נעליים גדולות, תמיד הלכתי עם נעלי ספורט של גברים... נורא עצוב לנערה!) היום אני כמובן לא נמוכה, אבל גם לא נורא גבוהה, יש הרבה בגובה שלי. קשה לדעת בגיל צעיר מה יהיה...

נעה גל

New member
ילדים קטנים

קודם כל, רק שיהיה ברור לחלוטין - כל עוד ילד נמצא בתוך העקומות (לא משנה באיזה אחוזון) הוא בטווח הנורמלי. העקומות מציינות ילדים אך ורק בטווח הנורמלי. מי שלא נמצא על העקומה אצלו עלולה להיות בעיה (אם כי לא תמיד.. כפי שתכף תשמע ממני). אורן (היום בת 5 ושוקלת 11 ק"ג) נולדה דווקא באחוזון יפה (50%). אז עוד לא ידענו שזה השיא שלה. כלומר, מאותו רגע היא הדרדרה באחוזונים. כלומר, היא עלתה במשקל אבל באופן מאוד מאוד איטי (200 גר´ לחודש, לעומת תינוקות שעולים 1 ק"ג בחודש). מהתחלה אוכל לא ענין אותה וכך זה עד היום. היום המצב הוא שמבחינת גובה היא נמצאת על אחוזון טוב (בסביבות 40%) אבל מבחינת משקל היא לא נמצאת על העקומות. וכשבודקים את היחס של גובה למשקל מקבלים גרף רייק לחלוטין. אין לה אחוזונים. במשך השנים היא קיבלה לתקופות ארוכות תוספי מזון שהוסיפו לה כמות קלוריות בלתי נתפסת לאוכל, וויטמינים למיניהם. שום דבר, אבל שום דבר לא עזר! היא המשיכה לגבוה (היו תקופות ארוכות שגם בגובה היא היתה באחוזונים מאוד נמוכים) אבל היא לא עלתה במשקל. בסוף לפני שנה נכנענו ללחצים של המשפחה ולקחנו אותה לאיזו פרופסורית שבודקת פוטנציאל גדילה ע"י צילום רנטגן של כף היד. היא אמרה שאורן תגיע (אם תשמור על עקומת הגובה הנוכחית) בערך ל-160 ס"מ (אני בגובה 180 ס"מ ובן זוגי כמעט 190 ס"מ). לגבי המשקל היא אמרה - שזה מה שיש לנו - ילדה שלא אוכלת ולא צריך להציק לה לגבי זה. היא בריאה, שמחה וטובת לב? - זה העיקר. לפני שנה נולד איתמר. והוא אוכל הכל. והוא אוכל המון. והוא נהנה מאוכל. אבל מה... אני מגיעה לטיפת חלב לעיתים יחסית קרובות בגלל מעקב אחרי משקל. הוא מאוד ארוך, ושוקל יחסית מעט... וזה גורם לכך שהוא לא מופיע על העקומות.... עכשיו, אחרי שגמרתי לספר לך את כל ההסטוריה המשפחתית אני אענה לך לגבי הורומון גדילה. הורומונים חיצוניים לא עושים טוב וכדאי להתרחק מהשימוש בהם, אלא אם כן, מדובר במקרה פתולוגי. שאז הגובה של הילד עלול להוות מכשול בפני הצלחתו והשתלבותו בחברה. אז משתמשים בהורמוני גדילה. קשה לי להאמין שנותנים הורמונים כאלה בגיל של ילדיך. כדאי לחכות עוד כמה שנים, לראות לאן דברים מתפתחים. לעשות את כל הבדיקות האפשריות (כולל זו של צילום כף היד שנדמה לי שעושים רק מגיל מסוים), לתת תוספים, לדבר עם הסבתות - אולי גם אתם הייתם כאלה? ורק אז... בעוד כמה שנים, אם באמת יתברר שמדובר במקרה פתולוגי (של בן שיגיע לגובה 150ס"מ) כדאי לתת הורמוני גדילה. בכל מקרה על תעשו שום דבר נמהר בנושא. כדאי להתייעץ עם כמה שיותר מומחים לפני שמתחילים עם זה. והיום אומרים שעם כל מה שנותנים לעופות... מספיק לאכול עוף כדי להכניס לגוף הורמון גדילה. אולי תנסו את זה
.

דסי אשר

New member
כמו שבר 71 כתבה

העקומות שהיום משתמשים בהם בטיפת חלב, לא שונו משנות החמישים, והאחיות...(ואני גם אחות מוסמכת). מגיעה אמא לתינוק בן 8 חודשים, יונק ואוכל מצוין אכל מוצק, שמח וטוב לב, קטנטן. אביו ואמו זעירים. האחות מודיעה לאם שהוא באחוזון נמוך. אינה שואלת פרטים על ההורים, אינה רואה האם המחזיקה התינוק בידיה.. דסי

הורמון גדילה

שיר ןאיתי נולדו קטנים (שבוע 35+), 1,700 לשיר 2,000 לאיתי, כך שהיתחלנו קטנים ולקח להם הרבה זמן לטפס לאיתם בעקומות. בגיל שנה וקצת שניהם היו באחוזון 5 אולי, והיה הבדל גדול עם בני גילם, אבל הם כל הזמן שמרו על קצב גדילה יציב ואף טיפסו ונכנסו לתוך העקומות (שיר הייתה מאד מתחת לעקומות די הרבה זמן). כיום בגיל 4 וחצי הם ממש בסדר מבחינת גודל. שיר קרובה לאחוזון 50 בגובה ומשקל ואיתי טיפה פחות, וכבר אין הבדל כ"כ גדול עם אר בני גילם. מה שחשוב יותר מהגובה והמשקל האבסולוטים הוא קצב הגדילה. אם הילד לא נופל עקומות בדרך כלל אין מה לדאוג. חוץ מזה טיפול בהורמון גדילה ניתן אם צריך בד"כ מעל גיל שש.

כרמית מ.

New member
כדאי לבדוק כמה דברים

לפני שמתחילים עם הורמונים. דבר ראשון (אני מקווה שכבר עשיתם) בדיקת דם כדי לבדוק שיש מספיק ברזל (הכי חשוב!) בטאקרוטן (זה לא חלק מהסטנדרט) ועוד כל מיני (הרופא ימליץ). חוץ מזה, כדאי לבדוק שאין רגישות למזון מסוים - חלב וגלוטן (דגנים) הם הכי נפוצים. לגבי הגלוטן - יש בדיקת דם, וכדאי לעשות אותה, אבל, לאחרונה גילינו, שמתחת לגיל שנתיים היא עלולה לצאת שלילית למרות שיש רגישות. התפרסמה לא מזמן כתבה, שמראה שגם ילדים שהיה להם חסר בהורמון גדילה, הרוויחו מצריכת ויטמין A (או בטא קרוטן) לא פחות מאשר מההורמונים. לכן, אחת הפעולות שאני עשיתי, היתה להציע לבן שלי הרבה מזונות עם ויטמין A - להזיק זה לא יכול (מדובר על מזונות רגילים ובעיקר גזר, חלמון ביצה, וגם חמאה ועוד - והוא בוחר אם לאכול אותם, אני רק מציעה). חוץ מזה, כדאי לקחת דגימות צואה (לוקחים מהטיטול - הילד לא מודע אפילו) - יש פרזיטים שמשפיעים על הגדילה. כמו שכבר נאמר, מה שחשוב זו הגדילה ביחס לעצמו. אם הוא מתמיד בעקומה כלשהי, אפילו אם זה אחוזון 5 - זה תקין. הבן שלי נולד מתחת לעקומות, בשנה הראשונה התקרב אליהן והיה סביב אחוזון 5 - וזה היה תקין. בשנה השניה הגדילה הואטה, ולכן התחלנו לברר (לא שלחו אותנו לבדוק הורמונים, אגב). עד כה לא אותרה הבעיה (מלבד פרזיט, שטופל, אבל לא ברור אם הוא הגורם), אבל בינתיים יש קצת שיפור, ולכן אנחנו מחכים.

נעה גל

New member
אפרופו הפרזיטים ההם... הודעה פיכסה

גם לאורן היו בשלב מסוים את הפרזיטים (ולא מדובר על "התולעים"), מתברר, שכמעט כל הילדים נושאים עליהם את הפרזיטים האלה, וקשה מאוד לגלות אותם בבדיקת צואה בודדת ( היא חייבת להיות טריה). הם אמורים לגרום להאטה בגדילה (למרות אכילה תקינה) ולפעמים לכאבי בטן. אנחנו טיפלנו (ונורא שמחנו שמצאנו כי היינו בטוחים שזה זה מה שיפתור את הבעיות) - ושום דבר לא השתנה....

דסי אשר

New member
סיפור אמיתי -הורמון גדילה

הי, חשבתי, עם סיום הדיון בנושא הורמון גדילה, לספר לכם משהו, שמעלה לי חיוך קטן, בקשר להורמון גדילה. השבוע שוחחתי עם אם צעירה, לשניים. הקטן בסביבות גיל שנה, עדיין מתעורר בלילה, אמו נותנת לו לאכל. האם, מוכרת לי ויש ביננו יחסים טובים, היא עוסקת בתחום הפרנסה שלי, אם ואשה מיוחדת, ובעלת ידע מקצועי רב מאד בתחום עיסוקה(טיפול בגיל הרך). בשנה הראשונה לחייי הפעוט, האם נאלצה להתעורר מספר פעמים בלילה, משום שלדבריה התינוק(שהלך וגדל) רצה לינוק. היא החליטה, שהבעיה שלו שהוא רעב, והחלה לתת לו ביקיצת הלילה בקבוק. כך נותרה עם יקיצת לילה אחת -ומתן הבקבוק. היא אומרת לי" את בטח תצחקי עלי -היא יודעת היטב את הרקע המקצועי הכפול שלי - אבל את יודעת, הורמון הגדילה מופרש בעת השינה, אז לכן הוא רעב". היא ידעה שאני מחייכת, אבל זו השינה שלה, הילד שלה, ואם היא חושבת שזה נכון -שיהיה לה לבריאות. ד.א, כאשר החלו / לא הפסיקו יקיצות הלילה של התינוק ההולך וגדל, היא אמרה לי: את יודעת איך זה, הסנדלר הולך יחף. לילה טוב, דסי

למעלה