הורמון גדילה

קנדליקי

New member
הורמון גדילה

יש לי כמה שאלות טכניות/כלליות בעיקרן, מקווה שתוכלי לעזור: יש לי ילד בן 4, נמוך מאד (ובדיוק: בן 4.4, גובה 95 ס"מ). הוא אמנם בטווח הנורמה, וגדל לפי העקומות, אבל "על הקו התחתון" שלהן. הוא נולד בשבוע 38 במשקל נמוך (1.900). רופאת הילדים שלו אמרה שבביה"ח רמב"ם נעשה ניסוי לטפל בילדים כמוהו (עם עיכוב גדילה תוך רחמי) בהורמון גדילה, ואולם האנדוקרינולוג שאליו פנינו אמר שאת הטיפול קיבלו רק ילדים שנמצאים מחוץ לטווח הנורמה, ולכן בני לא יכול להיות מטופל. שאלותי הן: האם טיפול בהורמון גדילה יכול לעזור לו, למרות העובדה שהוא גדל בהתאם לעקומות (כך שאין חוסר בהורמון?) מה הסיכונים והבעיות, אם יש, במתן הורמוני גדילה? האם ידוע לך על בי"ח בארץ שכן עשוי לטפל בילד בנתונים שלו? ואם לא - האם ניתן לטפל בהורמונים באופן פרטי?

IUGD

שלום לך, האמת היא שאני לא מומחית בתחום זה. ישנן עבודות שמראות שטיפול בהורמון גדילה בילדים מאד נמוכים שאינם חסרי הורמון גדילה, אם מתחילים אותו בגיל ממש צעיר, משפר את הגובה הסופי. במקרה של בן שלך, עם כל ה-IUGD שלו (intrauterine growth retardation), הוא בתחום התחתון של הנורמה וגדל בהתמדה. ספק אם ימצא מישהו שיסכים לטפל בו. העלות הפרטית היא עשראות אלפי שקלים בשנה.

קנדליקי

New member
תודה על התשובה ושאלה נוספת אם אפשר

מה הסיבה שלא מטפלים בילד במצבו בהורמון גדילה? האם הסיבה היא אכן כלכלית - כי הוא לא מספיק חריג כדי שיהיה כדאי להשקיע בבעיה שלו, או שיש תופעות לואי וסיכונים בטיפול? ושוב תודה, בדיעבד ומראש!

ntchristt

New member
מספר עובדות על הורמון גדילה.../images/Emo70.gif

סתם מידע כללי.לא חולק על דבר מדברי הד"ר תורגמן. דומה שאת די להוטה לתת לילד הורמון גדילה. מספר מלים עליו. הורמון הגדילה(סומאטרופין) על שמותי המסחריים השונים(גנוטרופין,גרורמ,היומטרופ,נורדיטרופין,פרוטרופין,סאיזן ועוד רבים) עד אמצע שנות השמונים החומר הופק מהיפופיזיס של גופות ולקיחתו קושרה עם מקרים של מחלות מח קשות שגרמו לעתים לטירוף אצל המטופל. בערך משנת 1985 החומר הופק מעכברי מעבדה ו e coli .למרות זאת,עדיין נקשר הורמון הגדילה בזיהומים ומחלות קשות(לעיתים). הורמון הגדילה,בנוסף להגדלת רקמת השריר ובניית עצם,גם מוסיף רקמות חדשות של שריר,שזה דבר שיחודי עבורו,ואינו קיים במוצרים אחרים כגון טסטוסטרון לסוגיו,אשר גם ניתנים לטיפולים בסימפטומים שלכם. הורמון הגדילה מגרה את הכבד ליצר פקטורים דמויי אינסולין. בתופעות הלוואי לעיתים ניתן לאפיין עיוות של לסת תחתונה אצל המשתמשים. יש להורמון הנ"ל אפקט אנאבולי חזק מאד אשר גורם לסינטזת חלבונים מוגברת הגורמת להיפרטרופיה. מעבר לכך, מחיר של15 יחב"ל הינו באיזור ה200 דולר,י ק ר מ א ד! תופעת לואי נוספת וחשובה מאד,הינה היפוגליקמיה,וכמובן אליה נוספים לעתים עיוות עצמות(הוזכר כבר)הגדלת הלב ולעתים הפיכה ל"ענק",במקרים אחרים גם מוות. אני חושב שהפחדתי כאן על קצה המזלג,כי חשוב לדעת את שני צדדי המטבע,לא כל הנוצץ,זהב הוא... אני מקווה שילדך יגדל כמו שצריך. אבקש את סליחת ד"ר תורגמן עם טעיתי בדברי. הדברים הרשומים נלמדו ע"י לא במסגרת אקדמיה,אינני רופא ודברי אינם המלצה כלשהי.

קנדליקי

New member
לא להוטה לתת הורמון גדילה

יש לי ילד מאד נמוך, עם תחזית להשאר נמוך באופן חריג (אף כי בתחום הנורמה - תסביר את זה לילדים בכיתה ה' שיקראו לו "גמד"...), ואני בודקת האם יש דרך שבה אוכל לעזור לו, וכמובן לא בכל מחיר- כלכלי או פיזי. זו בדיוק הסיבה שאני מגיעה לכאן ושואלת שאלות (אם שמת לב זו היתה שאלתי - האם יש סיכונים במתן הורמוני גדילה). מכיוון שאין לי את המידע שנתת, והאנדוקרינולוג היה מאד לא ברור בנושא, ראיתי בפורום הזה מקום טוב להתחיל לחפש. אז תודה על המידע!

אם בנורמה לא נמוך באופן חריג

שלום לך, למרות שלך הוא נראה חריג, אם בנך גדל בתוך תחום הנורמה הוא אינו חרגי per definition. מה שכתב לך המבקר המלומד שלנו די נכון בגדול. הורמון גדילה עוזר מאד למי שצריך אותו, אבל המתן שלו אינו משוחרר בעיות, בעיות שממש לא נחוצות למי שלא באמת זקוק לו. אני מציעה לך לפנות לפרופ' צבי צדיק. יש לו אתר שבו תוכלי אולי לחפור עוד בנושא נדמה לי שהכתובת היא www.gdila.co.il. לפי דעתי הוא לא יתמוך בנסיון כזה. אבל כמובן צריך לראות את כל הנתונים של הילד וכו'.. בהצלחה!

למעלה