הורמון גדילה סינטטי ???

נוגרי

New member
הורמון גדילה סינטטי ???

דר' קרן שלום , לפני כמה חודשים שאלתי אותך לגבי זריקה לזרוז התפתחות מינית לבני. היום שמעתי מחברה שיש לה בת נמוכה והיתה אצל אנדוקרינולוג על אפשרות למתן הורמון גדילה סינטטי . הילדה לא עברה בדיקה של הורמון הגדילה רק מעקב ונמצאת בעשירון התחתון ופיגור בגיל עצמות של שנה וחצי . את הזריקה הילדה אמורה להזריק לעצמה מידי ערב עם אקדח מיוחד . ההורמון יגרום לגדילה של 5 עד 7 ס"מ לשנה מעבר לגדילה הטבעית במידה ולא תשתמש בזריקה .כך שבמקום להגיע לגובה של 150 ס"מ מקסימום תוכל לגדול עד מעבר ל-160 ס"מ . אין שום תופעות לוואי רק יותר תאבון ועליה במשקל . אני נמצאת במעקב עם בני ( ובעבר גם עם בתי) ולא שמעתי על כך אף פעם . האם ידוע לך משהו על הנושא , אודה לך מאד על חוות דעתך . בתודה מראש

הורמון גדילה

שלום לך, לפי דעתי חברתך לא יודעת בעצמה את כל הנתונים או שהיא לא רוצה לדעת אותם. ראשית, אין כזה דבר שנותנים לילד הורמון גדילה ללא בדיקה של הפרשת הורמון גדילה. אולי יש בשור שרלטנים שעושים זאת אבל זו בוודאי לא הנורמה. מתן הורמון גדילה לילדים עובר דרך ועדה ארצית שמאשרת את הטיפול, כל מקרה לגופו, ובד"כ תוך הקפדה יתרה על הקריטריונים. יש ספק רב כי לילדה שנמצאת בעשירון התחתון ואינה סובלת מחסר הורמון גדילה הטיפול כלל ישנה את הגובה הסופי. הורמון הגדילה גם מזרז הבשלת מרכזי גדילה בעצמות, וגם אם נצפית גדילה מהירה בתחילת הטיפול, בד"כ הרווח הוא זעום אם בכלל. כנראה שלא כך לגבי ילדים מאד נמוכים שלא הודגם אצלם חסר הורמון גדילה, אבל זו קטגוריה אחרת. לגבי חסר תופעות הלוואי, נכון הוא שתופעות הלוואדי של טיפול בהורמון גדילה בילדים לא שכיחות, אך גם אצלם מינון מופרז מביא לעליה במשקל, לכאבי פרקים ולבצקות. לבסוף, הורמון הגדילה שניתן הוא הורמון גדילה אנושי שמיוצר בשיטות של ביולוגיה מולקולרית (הנדסה גנטית), וכולם מקבלים את ההורמון הזה כבר כמעט 20 שנים.

נוגרי

New member
תודה לך והאם אפשר הבהרה נוספת

עד היום לפי הסברים שקיבלתי אין שום אפשרות לגרום לגדילה מעבר למה שהילד יגבה גם אם לא יקבל את הזריקה , ואני מתכוונת לילד שאין לו בעיה בהורמון הגדילה . האם אני צודקת ??? כתבת שבדרך כלל הרווח הוא זעום אם בכלל . לחברתי נאמר שהילדה יכולה לגבוה בין 5 ל-7 ס"מ לשנה עד להתפתחות המינית וגם אפשר לעכב את ההתפתחות המינית ע"מ שהילדה תגבה יותר . אני בדילמה גדולה כיון שבני בן 15 וגובהו 150 ס"מ והתחזית שיגיע בערך ל160 עד 165 ס"מ . שוב תודה על תשובתך . מרים

גובה סופי

שלום שוב, אני לא יודעת מה המקרה של בת חברתך, ויכול להיות שוהא שונה מאד מזה של בנך. אני לא רוצה כאן לומר דברים נחרצים מדי לגבי עתיד בנך, זה יהיה קצת יומרני מדי. לפי כך אני מציעה לך להתיעץ בסוגיה הספציפית הזו עם אנדוקרינולוג/ית פדיאטרי/ת.

נוגרי

New member
תודה על תשובתך ובקשה נוספת....

אני אתיעץ לגבי בני עם האנדוקרינולוג שלנו אך השאלה שלי האם יש בכלל זריקה של הורמון סינטטי שיכולה ( במקרים מסויימים ) לגרום צמיחה מעבר לפוטנציאל הגנטי. תודה על עזרתך וסליחה על הטרחה . מרים

למעלה