הורים
7X17 lies my parents

BDSMorin

New member
הורים ../images/Emo58.gif 7X17 lies my parents

שלום כולם :) אני קוראת הרבה וכותבת מעט, אבל יש לי טינה קטנה בלב על הפרק - אז באתי לפרוק אותה כאן. לא יודעת אם הכותרת עבדה, אז מרווח ספוילר ל7x17 lies my parents told me מ ר ו ו ח ס פ ו י ל ר אז ככה. זה שרובין כועס על ספייק, דיינו. זה שג'יילס אף פעם לא סבל אותו ("Spike, when I want your opinion... I'll never want your opinion") דיינו. זה שבאפיכס מתנהגת בתת-מודע כמו קוטלות קודמות - דיינו (לזה יש אפילו סימוכין בקומיקס של הסליירס, שכחתי איך קוראים לו, יש שם שני סיפורים של ג'וס, אחד של דייויד פורי, ועוד כמה של כותבים ואפילו של השחקנית של טארה) אבל שני דברים הרגו אותי: 1. שג'יילס ישתף פעולה עם רובין (שהוא חדש, שאולי הפירסט שתף לו את המוח, שכל מיני דברים - אני אישית מאז הסכין עם הדם לא סומכת עליו), ומאחורי הגב של באפי, וזה אחרי שהוא ניסה לגרום לה לקחת אחריות ולהנהיג לפני שהוא עזב. היא הסלייר, יש לה כוחות מיסטיים, יש לה חזיונות, יש לה אפילו שיקול דעת! ועד כמה שאני אישית לא אוהבת את הדמות, תן לה קצת קרדיט! היא הצילה את העולם המון פעמים, איתך ובלעדייך. אתה ווצ'ר, יש מאות כמוך. היא סלייר, היא הchosen one. (ואני לא מאמינה שאני אומרת את זה, כי אני אוהבת את הדמות של ג'יילס ו... לא ממש את באפי. אבל זה נכון). 2. ספייק התחלחל מה"אמא הרעה". מי לא היה? אבל הוא מטיל את זה על זה שהוא הפך אותה, ולכן It wasn't my mother, it was a demon. כאילו מה?! אחרי שהוא הפך הוא בא לצרף אליו אותה, הוא לא איבד את הרגשות שהיו לו כלפיה! מה, הנשמה נשארה איתו עוד קצת? או שאולי בגלל שהוא הפך את אמו נגד רצונה? שלא להזכיר בכלל את הנאמנות לsire (שאפילו במקרה אנג'לוס/ספייק היתה קיימת, עד רמה מסוימת). יש איזשהם הסברים תומכים לדבר הזה? וחוץ מזה, אמא שלו בכלל לא נחמדה - היא קראה לדרו "טרולופ", זנזונת. ועוד משהו... מישו קלט את שם השיר שהוא הטריגר? לא הצלחתי :( טוב, פרקתי. להתכונן לקיטונות של רותחין? ;) יום טוב.

BDSMorin

New member
"school hard" vs "fool for love"

2x03 ו 5x07. יש חור, ענק, עצום, שמתואר כאן והוא - ב 2x03 School hard ספייק אומר לאנג'ל (אחרי הקטע של לאכול את זאנדר) - You're my sire, man, you were my Yoda. כלומר - אנג'ל הפך את ספייק. זה מוזכר בעוד מקומות. בFool for love 5x07 מתואר איך דרוסילה תופסת את ספייק בסערת רגשות והופכת אותו, וזו הגרסא הרשמית משם והלאה (לא אזכיר איפה מחשש לספוילרים). אני יודעת שאני ניטפיקר, אבל לי זה מציק.

BDSMorin

New member
"school hard" vs "fool for love"

2x03 ו 5x07. יש חור, ענק, עצום, שמתואר כאן והוא - ב 2x03 School hard ספייק אומר לאנג'ל (אחרי הקטע של לאכול את זאנדר) - You're my sire, man, you were my Yoda. כלומר - אנג'ל הפך את ספייק. זה מוזכר בעוד מקומות. בFool for love 5x07 מתואר איך דרוסילה תופסת את ספייק בסערת רגשות והופכת אותו, וזו הגרסא הרשמית משם והלאה (לא אזכיר איפה מחשש לספוילרים). אני יודעת שאני ניטפיקר, אבל לי זה מציק.

14מתן

New member
ספייק אמר בschool hard לאנג'ל

you sierd me כי אנג'ל sired דרוסילה והיא את ספייק
אנג'ל עונה שנייה נכון דרלה sired אנג'ל ואנג'ל את דרוסילה אז דרלה היא "סבתא" של דרוסילה אבלללל בעונה השניה של אנג'ל, דרוסילה sired דרלה שוב, אז דרוסילה היא אמא של סבתא שלה ?

ד י י ז י

New member
הוא התכוון לזה במובן הרוחני..

הוא היה יותר כמו המורה הרוחני שלו. לימד אותו, הדריך אותו.. רואים את זה גם בפלאשבקים בפרקים "Darla" ו "Fool For Love", וכל השאר.

Lion_Heart

Well-known member
אבל הוא אמר

you were my sire!! sire!!!!!!!!!!!!!! זה לא "אבא רוחני" זה הערפד שיצר אותו

idanyd

New member
Sire

הפירוש הרשמי של המילה הוא "אב רוחני". זה שג'וס החליט במועד מאוחר יותר להשתמש במילה לתאר את מי שעירפד אותך, זו בחירה שלו. אבל זה לא אומר שהא לא יכול להשתמש בפירוש המקורי שלה. ספייק אמר לאנג'ל שהוא היה ה-Sire שלו. כלומר - עכשיו הוא כבר לא. אני לא צריך להגיד לך שלא ניתן ל-De-Sire מישהו. ברגע שעירפדת מישה, אתה ה-Sire שלו, בלי קשר לנשמה שיש לך. עוד משהו - הוא השווה בין Sire ליודה. אנו יודעים שיודה לא עירפד אף אחד, וגם לא הפך אף אחד למשהו שהוא לא. יודה היה מדריך, דמות אב ומאסטר. כמו שאנג'ל היה בתחילה לספייק. כך שכאן, לא הייתי אומר שמדובר ב-Spoof. האם יש אזכורים אחרים לכך שאנג'ל Sired ספייק? כי אני לא שמתי לב לכאלה.

הייזל

New member
בהתחשב במה שמתואר בעונה החמישית

ב"שוטה של אהבה"(ממש לא אכפת לי איך תרגמו את זה ככה אני קוראת לפרק
) כשספייק מספר על ההיסטוריה שלו כערפד די ברור שספייק ציפצף על כל העולם ואפילו אנג'לוס לא ממש הצליח לחנך אותו. אז לדעתי ה SIRE שספייק מדבר עליו הוא יותר מורה רוחני ודמות-חיקוי מאשר מישהו שעירפד אותו, למעשה זה נהיה הרבה יותר ברור ככל שאנחנו לומדים על אנג'לוס יותר ב"אנג'ל".

BDSMorin

New member
האמת היא שהפירוש לsire (וגם דרלה)

האמת היא שהפירוש לsire היה כבר הרבה זמן "זה שהפך אותך לערפד", בין אם בספרי אן רייס ("ראיון עם ערפד", "ארמאן" ועוד), בין אם בספרות ערפדים קודמת ובין אם בסרטים ומשחקי תפקידים. כך שלא ג'וס המציא את זה :) אתה נותן לו יותר מדי קרדיט ;) בכל מקרה, אתה צודק, אבל אני די בטוחה שבעוד מקרים הוזכר שאנג'לוס הפך את ספייק. אחפש ציטוטים להצדיק את זה, בינתיים, כנראה שדרו היא הגרסא המוצדקת. :) דרך אגב, מה קרה עם דרלה? אני לא רואה "אנג'ל", כך שאין לי מושג אם הזכירו אותה שם. מי הפך אותה? מתי? מה היא עשתה מאז? אודה למי שיעשיר אותי במידע :)

הייזל

New member
../images/Emo58.gifאנג'ל עונה 2

בפרק "דרלה"(נדמה לי) מראים שבשנת 1609 המאסטר הפך את דרלה לערפד. הוא חיזר אחריה ושר לה סרנדות בחלון. היא גססה מעגבת באותו הזמן.

sour spirit

New member
אוקיי, אנשים, ספוילר לפרק 17!!!!!!

עונה 7!!!!!!!! לכל מי שלא רואה תעונה, בבקשה לא (!!!!!!!!!!!!!!!) לקרוא!!!! אוקיי, אני אתחיל בזה שאני כבר חיכיתי לפרק איזה שבוע שלם, ורק היום הזדמן לי, סופסוף, לראות את הפרק. כולם אמרו שזה פרק טוב, ולא בדיוק קראתי שום תקציר או משו, אבל הנחתי שזה יהיה עוד אחד מאותם פרקים "טובים" של העונה השביעית. ואני לא אומר בזה שהעונה דפוקה, לא היא לא, המסר והעלילה מעולים, אבל תודו שזו כבר לא באפי שאנחנו מכירים... זה משו אחר. שונה. וחבל. אולי בגלל שזה כזה נושא ענק (הרוע הראשון) שצריך להכניס לתוך עונה אחת, שהיא בעצם האחרונה?! אני ממש לא יודע... אבל זה היה באמת פרק באפי-סטטיל עונה 1-6...במת!!!! כאילו, סופסוף התעסקו בעיקר ולא במשו שכבר נמשך כמה פרקים טובים. סופסוף הראו את באפי כמו שהיא באמת: אנושית אבל יודעת לקבל החלטות. גם אם הן קשות. וזו הבאפי שאני חיכיתי לראות. כי גם בעונה 6, שם באפי די הייתה lay-off gal היא בכל זאת הייתה עם סמכות ואחת שידעה לקבל החלטות. עד כמה שהן קשות. וספסוף ראו שבאפי היא קוטלת, וקוטלות צריכות לדעת לקבל החלטות קשות. תמיד. in the end, you're always alone ככה נאמר ע"י וויסלר, חביב הקהל...לדעתי. וכמה פעמים ראינו ושמענו על זה בסידרה? ה-מ-ו-ן!!! המון. והוא צודק, כי בסופו של דבר קוטלת עושה את המוטל עליה ולא את מה שהיא מרגישה שהיא צריכה לעשות, לא משנה עד כמה לא אכפתית לתפקיד היא הייתה לפני חמש שנים. עכשיו היא סופסוף קלטה את זה. אבל הדבר שההההכי הפתיע אותי זה you've already taught me everything i need to know?!!!!!?!?!?! כאילו, וואט טה פאאאק?! היא טיפשה או משו. ג'יילס?! מה, זהו?!!? לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא - בבפקשה אל תפרסמו ספוילרים בקשר לזה. פקשה, ומקסימום תזהירו, אוקיי?<!?!? אבל כעקרון זה היה אחלה של פרק, פרק עם אנושיות בו. סופסוף!!! חיכיתי לכזה פרק הרבה מאוט זמן! ובקיצור, נהניתי!!! :)))

14מתן

New member
../images/Emo58.gif 7x17

עוד משו שעיצבן אותי היה כשבאפי שהיא כבר מוכנה להקריב את דון בשביל דון ! אנושיות ? לא חושב...

sour spirit

New member
כשאמרתי אנושיות.... התכוונתי

לתוכן הפרקים!! כאילו, מתי לאחרונה, ראיתם פרק בעונה 7 שיש בו קצת תוכן טוב?!!!
7 כמו לדוגמה הקטע שבעונות קודמות היינו רואים איך שדברים מתפתחים. פה, בעונה הזאת, זה לא ככה. מה שקורה זה שמנסים לשדל דברים לקרות. לדוגמה - מערכות יחסים. אני לא אומר נוווו למערכות יחסים בשביל הסקוביס, כאלו שמחוץ לגנג, אבל כשזה כזה לחוץ ומשודל, זה מסריייח!!!! תחשבו על לדוגמה מערכת היחסים שנרקמה בין ווילו למיס איי הייט יו (קנדי) - כאילו, רק אני הרגשתי שה"אהבה" הזאת הייתה מאולצת מידי?! מה הם חשבו שבגלל שלבאפי/זאנדר אין אהבה כרגע אז הם חייבים לתקוע את ווילו עם מישי?! לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא. אני לא מתנגד לאהבה. אבל הם ידעו, או לא היו בטוחים, שבאפי לא תמשיך, אל תתחילו. טוב, נו, זה לא נכון ככה....אבל זה היה מאולץ מידי!!! ונראה לי שמה שה-כ-יייייייי אהבתי בפרק היה תהעלמות המוזרה של קנדי מהמסך ואת העלמותה של ווילו לאנשהו...מעניין!!!!:))))

הייזל

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gifבפעם הבאה אני פשוט אמחוק

לשרשר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

resputin

New member
BDSMorin (../images/Emo58.gif)

כמה הערות קלילות בקשר לאחד: אין עוד מאות כמו ג'יילס, זה שהוא וואצ'ר (אגב, הוא לא- הוא התפטר מהמועצה אם אני לא טועה, לא?) לא אומר שהוא בהכרח פועל לפי הספר שלהם במאה אחוז, ותן לו קרדיט. בכלל, 95% מכל המועצה מתו, אז בכלל אין על מה לדבר. באפי, היא לא הקוטלת יותר. -באפי אומנם קוטלת, אבל היא לא "ה"קוטלת, זוהי פיית'. -נא לא לבלבל. ג'יילס לדעתי יודע את מקומו, יש לו המון מה לייעץ ואומנם צריך לקחת אות בערבון מוגבל בחלק מהזמן, זה נכון, אבל אני בהחלט לא חושב שבאפי למדה ממנו את *כל* מה שהיא יכולה ללמוד ממנו. בקשר לשתיים; אם תשים\תשימי לב, אחרי שהאמא הפכה לערפדית, היא אמרה לו שבחייה האנושיים היא הייתה סוגרת את הרגשות, מנסה להיות נאותה ולא חוצפנית- אבל עכשיו, היאלא מוצאת בזה יותר עיניין, שהיא חפצה להיות ישירה. כשאדם הופך לערפד- השד משתלט עליו. הגוף, משמש ככלי. -יש לו את אותם הזכרונות, את אותו הטעם בדברים, את אותם האנשים שהיו קרובים ללב שלו.. אבל כמו שהכל נשאר אותו הדבר, הכל משתנה- עצם העובדה שזה לא אדם יותר, זה שד. השד באמא שלו אולי הוציא את הרגשות האדיפליים שהיו בה, אולי קצת טירוף- דימנזיה, על כך שהיא הייתה בטוחה שהוא מעוניין בה 'אחרת', אבל בהחלט, הוא יכול להטיל את האשמה, על כך שהוא שחרר את השד שבה- שהוא הפך אותה לשד הזה, שפתח את תיבת הפנדורה הזו. אמא של ווילאם, ציינה שסדר העדיפויות שלה עכשיו השתנה- עכשיו, היא לא חייבת לאף אחד, שום דבר. היא חופשיה לשוטט ללא מחלות, זקנה או בעיות בלי שום סיבה לציית לחוקים האנושיים, או למעמדה כאישה. היא לא חייבת להיות אשת משפחה מסורה והיא לא חייבת להיות נאותה, אם היא חפצה לומר משהו- אין סיבה שהיא תחבא אל הכלים, אלא היא פשוט תאמר את זה. זה אגב, מעלה בי שאלה אחרת לגמרי והיא- האם באמא של ווילאם היו רגשות אדיפליים לאורך כל הדרך, והיא הסתירה אותם במעטה האנושיות שלה, או שזה באמת משהו שהשד שחרר? אם אני לא טועה, תוכל\י למצוא את השיר לפי "Poor maiden girl", אינני זוכר את שם השיר המדוייק.

BDSMorin

New member
אז ככה... (../images/Emo58.gif 7X17)

קודם כל אני בחורה :) דבר שני, אני יודעת שפיית' _ה_קוטלת, ג'וס אמר אחרי שבאפי מתה שהיא העבירה את הכוחות ולכן היא כבר לא יכולה להעביר אותם שוב וכו' (מעניין שאף אחד לא שם לב לזה עד עכשיו). דבר שלישי, כן, ג'יילס יודע הרבה, אין כמוהו בעולם, הוא הכי אחלה שיש, אבל - לפעול מאחורי הגב שלה? בכל זאת חציית גבול. דבר רביעי - השיר נקרא Early one morning, כבר מצאתי אותו, ותודה רבה על העזרה :) ולעיקר: תראה, ישר אחרי שהוא מת, הוא הולך להציל את אמא שלו. הוא עדיין אוהב אותה. עכשיו, כל אם שאני מכירה אוהבת את בנה יותר מכל דבר בעולם. איך היא יכולה לומר לו שהוא עול? שהיא לא סובלת אותו? שהיא לא יכולה לסבול את עצם המחשבה על נצח איתו? והוא מפיל את הכל על זה שהיא "לא אמא שלי, היא שד". נו באמת! אז לשדים פחות אכפת מרגשות, אז לשדים אין טקט, אבל עדיין היא אוהבת אותו. אין סיכוי שלא. אם הוא אוהב אותה, וכמו שהוא אהב את באפי ללא הנשמה בעונה 6, אמא שלו חייבת לאהוב אותו. זה, בשבילי, הפאק הכי גדול מבחינת אמינות, בכל באפי עד כה. בשתי דקות בערך היא הפכה לאנג'לוס ויותר גרוע!

matanbu

New member
ספוילר 7X17

אתם לא חושבים שזה קרה בעבר? ערפד עירפד את אמא שלו והיא נהפכה ALL-אדיפלית עליו והם שכבו? זה לא פיריטייל, זה בטח קרה, לא רק בבאפיוורס, בכל מקום, ואצלם גם קטע של נורמות חברתיות ומוסר נעלם מהשטח, אז בטח ובטח. ספייק, גם בלי הנשמה, עם השד, היה אחרת, כבר מSCHOOL HARD בעונה שניה. הוא התקשח במשך הזמן, למד לא לציית לחוקים, אבל בתחילת דרכו הוא עוד שונא את הסנובים שיכולים לעשות מה שהוא רוצה ומדמיין לעצמו איך הוא הורג אותם על כך, כי הוא לא יכול. הוא לא יכול לוותר על הנורמות כי הם חלק ממנו ומהאישיות שלו, הוא כבול ע"י עצמו, ולשד לקח הרבה זמן לצאת מזה, ואז הוא אפילו נכנס לזה שוב. (עונה 5). יש בספייק, גם בלי הנשמה, משו מאוד אנושי, שלא רואים באנג'לוס. הוא מביא לבאפי פרחים שאמא שלה מתה, אנג'לוס הביא לבאפי פרחים ביום האהבה עם פתק "SOON" והוא גם כמעט הרג את אמא שלה בפרק תשוקה. אז יש הבדלים בין השניים, מן הסתם. (חוץ מההבדלים היותר ברורים - שליאם (אנג'ל) כאדם היה שתיין ורודף שמלות שלא שם זין על אפאחד וגונב מאבא שלו, בעוד ויליאם היה נורא עצור, כותב שירים, מתאהב וכו). אנג'לוס, אם היה מערפד את אמא שלו (וזה לא היה קורה כי לא היה לו אכפת), והיא היתה אומרת לו כזה דבר, או באמת היה שוכב איתה, או היה יורד עליה, עוקץ אותה, וכו. אנג'לוס היה נהנה מאז. ספייק סבל, לספייק זה היה נוראי, הוא הרג אותה בכאב. היה לו אכפת - גם אחרי שהיא ערפד. אמא שלו לצורך העניין (אמא של ספייק) היא דמות משנית, זה לא משנה אם תמיד היו לה רגשות כאלה והיא הסתירה אותם או שהשד רצה להתפרע עם ספייק. אל תשכחו, שהיא היתה חולה הרבה זמן, ושהיה לה קשה בחיים, זה הקרקע שהשד קיבל, השד לא רצה להשאר ככה, והוא עשה בהגיון רב את המשך תפקידו... הפרק לפי דעתי היה מעולה, מרוב שחרשתי לאחרונה על פרקי עונה 7 מרוב שהעונה כזו טובה, כבר נמאס לי לראות את אותם פרקים (תודה לאל שהדרדרתי לחיי חברה), והפרק הזה היה פשוט... תענוג. ראיתי אותו שוב ושוב. ונהניתי מאוד. אהבתי במיוחד את המחשבה על החדר של ווד, שהוא מלא בצלבים בכל הקירות. זה אולי נראה דבר משני בפרק, אבל זה מראה על מחשבה קצת יותר כוללת, זה נותן פן קצת אימה, קצת טוויסט לפרק. אני חושבת שהפרק היה שווה פחות אם זה לא היה. עזבו אמינות של האמא. זה כבר דבר גדול כזה. אלוהים נמצא בפרטים הקטנים (ובדיסק אוסף שלי של קלפטון).

למעלה