הורים תרמילאים

הורים תרמילאים

מחפשת צעירים שבפעם הראשונה יצאו לעולם הגדול לטייל, ללמוד, לעבוד או לנפוש, ושההורים שלהם מתכוונים להצטרף אליהם. אשמח אם תפנו אלי [email protected]

למה את מחפשת אותם? מה את רוצה לעשות להם?

treksale

New member
לא זו לא תופעה יחודית

נראה לך שרק אנחנו מטיילים ? בישראל ענף הטיולים הוא לא מופתח כפי שאנחנו נוטים לחשוב

jeshu

New member
אני חושב שהיא התכוונה לתופעת ההורים הנוסעים לטייל עם ילדיהם המטיילים.

sailor

New member
גם זה לא יחודי לישראלים

בהודו, שכנתי הגרמניה באכסניה ציפתה לבתה שתצטרף אליה, בויטנאם קיוי צעיר עמד לקבל את הוריו שהיו אמורים להגיע למשך שבועיים ואילו באוסטרליה, אם של יפנית שהיתה בוורקינג הולידיי ארוך באה לבקר אותה.
כשספרתי על נסיעתי לטקס הסיום של בתי בסין ובהמשך טיול ליוננאן הרוב התפלאו על כך אם כי אהדו את הרעיון.

jeshu

New member
קצת קשה להסיק משתי דוגמאות שאכן קיימת תופעה כזו. אולי יש מחקר בנושא שמראה שכן ואולי מתהווה תופעה. בהקשר הישראלי אנחנו יודעים שכנראה קיימת תופעה וזה לא סותר את קיומה או אי קיומה בחברה אחרת.

treksale

New member
איין קשר להסקה משתי דוגמאות

אם תקרא מאמרים של מגיזני טיולים בכל העולם תגלה כי תופעה של טיולי אופנעים משפחתיים במזרח ומדינות רבות אחרות זו תופעה נפוצה מאוד באיטליה , בצרפת מאוד מקובל לטייל עם בני משפחה בטיולים אתגריים הרבה מאוד אירופאים עושים את זה בכל אירופה

גרתי באוסטרליה תקופה ארוכה כך שיצא לי לחיות בתוך קהילה אוסטרלית (לא יהודית ) וגם שם זה היה רעיון מאוד מקובל שאבות ובנים טילו יחד ההבדל היחידי הוא שלישראלים יש רק את דרום אמריקה ואת המזרח לערוך בהם טיולי מוצילרוס לפחות ככה זה נראה בשטח בעוד שאנשים מסביב לעלום מטיילים בכל העולם אתה יודע כמה מסעות אופנעים יש בטוניס של אופנענים איטקליים ? את יודע כמה צרפתיים חוצים בגיפים את מרוקו ?

אתה יודע כמה משפחות אמריקאיות ואחרות מגיעות לישראל אחריי שעשו את ירדן מצרים ולבנון

זה נחמד לחשוב שאנחנו עם של מרקו פולו שלמעשה אנחנו לא כלכך שונים מארצות אחרות

כמישהו שנמצא בענף ציוד המחנאות אני יכול להגיד לך שהענף בארץ הוא מביין הכי פחות מפותחים בעולם !!!! כאשר אני יושב עם עמיתים למקצוע מיוון או מתורכיה אני מבין שאנחנו 10 צעדים אחורה כחברה אולי כבודדים אנו משיגים תוצאות טובות אבל כחברה אנחנו נמצאים בסוף הרשימה בתחומים של טרקיניג היקינג טיפוס, העפלה, סקי,סנובורד,מערות ,צלילה,ספורט מוטרי על כל גווניו וכו בכל העולם הדברים האלה הם דרך חיים ואילו בארץ מדובר במשהו ששיך למשתחררים טריים פעם או פעמיים בחייהם
ומי שמטייל יותר נחשב חריג כאשר בכל העולם אנשים עוסקים בתחומים הללו כל חייהם בצורה ומדובר בחלק ניכר מהאוכלוסיה ולא במשוגעים לדבר כאן בארץ
שלא תבין לא נכון בארץ מצויים אנשי מקצוע מהתחומים הנ"ל שאני מעריך אוהב ואפילו מעריץ אבל כחברה אנחנו סה"כ די עגלות שנדבקים למסך בשיביל לראות איזה טאלנט ב 2שקל שר שיר טיפשי !!!

אבל ככה זה בישראל אנחנו מאוד אוהבים להגיד שאנחנו הכי מוסריים בעולם יש לנו את הצבא הכי חזק בעולם אנחנו ואנחנו ואנחנו ואנחנו אבל למען האמת אנחנו כלום בדיוק כמו כולם

treksale

New member
נ.ב למה ללכת רחוק עם יש לך שכן ממוצא רוסי שאל

אותו , רוסים רואים את הדברים האלה כדרך חיים כברור כדבר שבשגרה הם יוצאים עם הילדים לטרקים כאשר הילדים בני חמש וממשיכים איתם עד גיל 40

זה שהתוכי עוצם את העיניים זה לא אומר שגם הנחש עיוור

jeshu

New member
אני לא אמרתי שאנחנו כל כך מיוחדים ואם היית קורה מה שאני כותב פה היית רואה שאני באותה דיעה כמוך.

באף תחום לא ניתן להסיק מסקנה מדוגמאות ספורדיות. אני לא מזלזל בדעתו של אף אחד, אבל אם אתה רוצה לדבר על תופעה תביא עדיויות לקיומה (וזו אימרה כללית ולא במטרה לתקוף את מה שכתבת).

אני אישיתי, לא ניסיתי להסיק אף מסקנה. העלתי השערה שאני לא יכול להוכיח או להפריח (אין לי ידע ואין לי ענין להתעמק בזה) וזה כל מה שהיא.

אגב, מכל התיאורים שלך, יש אחד שהוא שווה ערך להורים שנוסעים כדי לבלות תקופה של טיול עם הבן/בת שמטיילים תקופה ארוכה לפני ואחרי הטיול עם ההורים?

ושוב, אני לא מנסה לטעון שאנחנו נורא מיוחדים ומבינים בטיולים.

treksale

New member
וודאי תחשוב על זה

התחום שנקרא " אאוטדור אקטיביטי " ומפותח במדינות רבות בעולם בישראל רק מתחיל לפרוח לכך גורמים רבים ומגוונים (המון שעות עבודה בשובע , חוסר בחופשים ארוכים
לאנשים איין יותר מידי כסף , קרטלי התעופה והמחירים ההזויים וכהנה וכהנה ) אבל בעולם התחום הזה רחב ומפותח מאוד להביא לך דוגמאות קונקרטיות למצב המדויק שבו הורה נוסע לטייל אחריי הילד אני יכול רק לנסות ( ימני מסע למיניהם , כתבות מגיזינים ) אבל שנינו לא באמת רוצים להתעמק בכך , ולכן הלכתי על הסקת מסקנות שמבוססת על השערות מאוד מבוססות
א התחום בארץ מאוד לא מפותח
ב התחום בחו"ל הרבה יותר מפותח
ג ישראלים הגיעו לשלב שהם עושים את זה
ד לאירופאים אמריקאים אוסטרלים וכו יש מסורות ארוכות של OUTDOOR ACTIVITY ממגוון סוגים שבארץ אפילו לא התפתחו
ה לאנשים של חיים בישראל יש חופשים הרבה יותר ארוכים מהעבודה (באירופה נהוג חודשיים בשנה חופש )
.
מכאן את יכול להסיק שגם הם עושים את זה ועושים את זה הרבה יותר מאיתנו כיוון שסוג זו פעילות הרבה יותר נפוץ ומקובל

דוגמאות פרטיקולריות שאני מכיר לנושא הם האיטלקים והצרפתיים שמקבלים חודשיים חופש בשנה ולכן מצטרפים הרבה פעמים לילדהם שנמצאים באמצע טיול ארוך יותר

דוגמא נוספות אתה יכול לראות בתרבות הרוסית שלהם יש מסורת של בתי נופש בכפרים . לילדים יש חודשיים חופש בשנה שאותם הם מבלים במה שנקרא "דאצ'ה" שזו ביקתת נופש שנמצאת ביערות שבהם הם מטיילים ואילו להורים יש חופש של רק חודש בשנה ולכן ההורים מלווים אותם תקופה וממשיכים הלאה שזה לא כולכך שונה מהורים שהולכים לטייל חודש בריו או בפרווטי עם הילד

jeshu

New member
אז אולי דווקא משום שהתחום לא מפותח יש סקרנות מצד הורים רבים לסוע בעקבות ילדיהם ולחוות קצת מהעניין.

אבל בגדול אני חושב שאתה מפספס. ההורים שלי למשל, וזה נכון בנוגע להורים של רוב חברי אם לא כולם, לא טיילו אחרי הצבא ואם כן אז איזה חודשיים באירופה. בטח לא לכל מיני מדינות עולם שלישי וכו' שנועדו לספרים ולטלויזיה (כשהייתה). הם אולי מרגישים שהם פיספסו משהו ואלי רוצים לגשר מעל פער דורות וגם יש בהם סקרנות. יש פה גם ביטוי לשינוי שחל בחברה הישראלית. ההורים שלי מיהרו ללמוד באוניברסיטה, להתחתן, להביא ילדים, לקחת משכתנתא ולקנות בית. הדור שלי כבר הרבה יותר רגוע בעניין ולוקח את הזמן מה שבין היתר משאיר מקום לטייל, להפתח לעולם ולהכיר אותו טוב יותר. אין לי מושג מה ההורים שנוסעים לטייל עם ילדיהם מרגישים. אני אף פעם לא לקחתי את הורי לטייל ואני בספק אם זה יקרה. אבל זו שאלה רחבה על חברה ותרבות הרבה מעבר ל"קמפינג כן או לא?".

אגב, אם תבדוק בארה"ב תראה שאמריקאים רבים יוצאים לקמפינג, צייד, דייג וטיולי שטח, אבל לא יוצאים מגבולות ארה"ב, אפילו לא לקנדה. אז מה תסיק מזה? אין כאן מידע להסיק ממנו.

בנוגע לייחודיות, אני לא יודע אם התופעה באמת ייחודית. בטח אפשר לנסח מספר גורמים המשפיעים עליה באופן כזה שישמע ייחודי, אבל בכל מקרה העלאת השערות צריך לגבות במחקר מסודר ואחר כך לדבר על סיבה ותוצאה.

treksale

New member
אני לא אומר שהתחום לא יתפתח כל מה שאני אומר

זה שהתחום התפתח במדינות רבות בעולם קודם
השינוי שחל כיום בחברה הישראלית כבר חל לפני שנים רבות בעולם אני לא מדבר על קמפינג כן או לא אני מדבר על התפתחות תרבות הפנאי ועל התפתחות השיווק גם לבני 50 + (את זה יכול לגבות כל מי שעשה קורס הכי פשוט בסוציוליוגיה או במבוא לשיווק אם תבדוק תמצא שיש המון מאמרים בנושא ) התהליכים שהיום עוברת החברה הישראלית ונכון יותר להגיד רק חלק ממנה (רוב המדינה זו הפריפריה ) הינן תהליכים שמדינות ותיקות יותר עברו כבר כיוון שהן קימות יותר שנים ככל שהמדינה ותיקה יותר כך מתעצבת התרבות של המדינה וכפועל יוצא מכך מתעצבת גם תרבות הפנאי , ברור הדבר שלא כל המדינות מתפתחות באותה קצב וצורה אבל הקווים הכללים דומים . נכון להיום מה שמכונה כ sp (חסכון פרטי- מה שהאזרח מצליח לשים בצד לעצמו ) לאזרח בחברה הישראלית הוא מהנמוכים בעולם המערבי ושעות העבודה בשנה הן מהגבות בעולם (כמעט כמו בעולם השלשי ולעיתים באופן זהה ) .
כאשר אתה לוקח את האלמנטים הללו אתה מבין שהתחום עדיין בחיתולים (עד היום נדיר מאוד למצוא חנות הארץ שמבססת עצמה רק על סחר בציוד לטיולים רובם כמעט כולן למעט אלפין סטייל חיבות להישען על החיילים כדי לשרוד ) התחום יתעצם כאשר לאנשים יהיה יותר כסף ויותר זמן פנוי הוי אומר יהיה להם יותר פנאי והם יפתחו תרבות פנאי כזו או אחרת

לגבי ארה"ב אני לא מצליח לראות הבדל בין אב ובנו שחוצים מדינה או שתיים יחד כאשר הבן עושה את שבילך חוצה ארה"ב לבין אב ובנו ישראלים שחוצים את פרו ביחד והבן נשאר לטייל ביבשת גם בארה"ב מדובר במרחקים עצומים תרבויות שונות ואזורים שונים לגמרי זה זה שהם לא מחתימים פספורט זה לא משנה את הטיול דומה הדבר באירופה כאדר הילדים מטילים ביבשת וההורים מצטרפים אליהם לחלק מהמסע

לעיניין היחודיות יש משהו בדברך אני מבין שזה לא יכול להיות אותו הדבר בדיוק כל תרבות היא שונה וכל תרבות באה לידי ביטוי בצורה אחרת ולכן חייבת להיות יחודיות כלשהי לתופעה הישראלית אבל הקווים הכללים די זהים

נ.ב אני מאוד מקווה שתצליח לצאת לטייל עם ההורים שלך אני הבטחתי לעצמי לעשות את טוניס עם אבא שלי ברגע שהמצב ירגע שם

jeshu

New member
ההבדל בין אמריקאים שמטיילים בארה"ב לבין , למשל, ישראלים (או אמריקאים או כל אחד אחר) שטסים אלפי ק"מ (או סתם חוצים את הגבול לירדן) הוא שהם נחשפים לתרבויות אחרות וזה חלק מהענין והכיף. אתה יכול לשאול כמה בחברה אחת יש נכונות, רצון ויכולת להחשף ולהכיל לתרבויות אחרות. וגם כמה ההחשפות הזו נחשבת לבעלת ערך.

sailor

New member
ואמריקאי מניו אינגלנד שמגיע לדרום האפלצ'ים

לא נחשף לתרבות אחרת? או אם הוא טס להואי? לאזורי הנואחו או ההופי?

jeshu

New member
קצת כן וקצת לא וברוב המקרים בטח לא באותה מידה כמו אמריקאי שטס לאסיה, דרום אמריקה וגם אירופה.

sailor

New member
דוקא ברוב ארופה המערבית הוא ירגיש פחות

שוני תרבותי מאשר בין המונשיינס בדרום האפלצ'ים, אצל הנואחו או בהואי.
בין היתר כי רוב האמריקאים רואים בארופה בעיקר ערים.

בואו נתמרכז

עיקר העיסוק שלי היא בסופו של דבר בסיפורים האישיים של הורים וילדים הבוגרים שנפגשים בנסיבות כאלו. לכן אני דווקא מחפשת הורים כאלו שלא היו עם הילדים במזרח לפני 15 שנה ועכשיו הבן במזרח והם חוזרים לטייל איתו אלא כאלו שזה להם הטיול הראשון לפחות כתרמילאים.

למעלה