אז אולי דווקא משום שהתחום לא מפותח יש סקרנות מצד הורים רבים לסוע בעקבות ילדיהם ולחוות קצת מהעניין.
אבל בגדול אני חושב שאתה מפספס. ההורים שלי למשל, וזה נכון בנוגע להורים של רוב חברי אם לא כולם, לא טיילו אחרי הצבא ואם כן אז איזה חודשיים באירופה. בטח לא לכל מיני מדינות עולם שלישי וכו' שנועדו לספרים ולטלויזיה (כשהייתה). הם אולי מרגישים שהם פיספסו משהו ואלי רוצים לגשר מעל פער דורות וגם יש בהם סקרנות. יש פה גם ביטוי לשינוי שחל בחברה הישראלית. ההורים שלי מיהרו ללמוד באוניברסיטה, להתחתן, להביא ילדים, לקחת משכתנתא ולקנות בית. הדור שלי כבר הרבה יותר רגוע בעניין ולוקח את הזמן מה שבין היתר משאיר מקום לטייל, להפתח לעולם ולהכיר אותו טוב יותר. אין לי מושג מה ההורים שנוסעים לטייל עם ילדיהם מרגישים. אני אף פעם לא לקחתי את הורי לטייל ואני בספק אם זה יקרה. אבל זו שאלה רחבה על חברה ותרבות הרבה מעבר ל"קמפינג כן או לא?".
אגב, אם תבדוק בארה"ב תראה שאמריקאים רבים יוצאים לקמפינג, צייד, דייג וטיולי שטח, אבל לא יוצאים מגבולות ארה"ב, אפילו לא לקנדה. אז מה תסיק מזה? אין כאן מידע להסיק ממנו.
בנוגע לייחודיות, אני לא יודע אם התופעה באמת ייחודית. בטח אפשר לנסח מספר גורמים המשפיעים עליה באופן כזה שישמע ייחודי, אבל בכל מקרה העלאת השערות צריך לגבות במחקר מסודר ואחר כך לדבר על סיבה ותוצאה.