הורים עם מאפייני PDD

LeonardoDV

New member
זה לא שחור ולבן

הדיון הוא על אספרגר. ונכון שהקישורים החברתיים של ילדי אספרגר, לקויים. אבל מכאן לחוסר אמפטיה מוחלט המרחק רב. אני יכול להעיד על בני שהוא בסך הכל בן חמש ויש לו היכולת להביע אמפטיה לזולת, בעיקר לקרובים עליו. ניתן להניח שהיכולת רק תלך ותשתכלל ככל שיתבגר. גם בספרה של Lyan Hollyday , Pretending to be normal , הסופרת מדברת על היכולת שלה להבין טוב יותר את ביתה, כיוון שגם היא עצמה "סובלת" מסינדרום אספרגר.

קלרה44

New member
כולנו בספקטרום אבל עם תוספות

זה לא נקרא חיטוט.פתאום מוצאים הסברים להרבה מאוד תופעות וקשיים שהטרידו ועדיין מפריעים בחיים רק שלומדים לחיות עם זה בדרך הקשה.יש שאלון סולם המידרג האוסטרלי לתסמונת אספרגר של טוני אטווד ואם עונים שם על רוב השאלות בדירוג מעל 3 יש סיכוי לתסמונת אספרגר.לא התיחסתי לדברים בודדים שיש לכל אדם.לדעתי לי יש כמה מאפיינים אבל אין את התסמונת ממש.אבל אני מכירה לפחות 2 אנשים מבוגרים שיש להם את רוב התכונות לפי השאלון.הם עובדים ונקראים מוזרים בחברה.אין שני אספרגרים זהים אבל מדובר בצירוף של הרבה תכונות.ובספר המדריך המעשי לאספרגר אבא אחד נתן הגדרה קולעת - שלילד שלו יש שום דבר קל.

קלרה44

New member
אם אתה לא רוצה לחטט למה אתה פה?

אם נכנסת לפורום הזה סימן שיש סיבה ומה איכפת לך מאובססיות של אחרים . ותמיד לילדים יש גנים משני ההורים שלהם וזה לא חשוב אם יש לקויות או אין.

הורים עם מאפייני PDD

בשנה האחרונה, ככל שהכרתי יותר את המיוחדות של הבת שלי, גיליתי על עצמי שבעצם כשהייתי קטנה חוויתי הרבה מאד קשיים דומים למה שהבת שלי חוווה היום. אני זוכרת - חוסר ידיעה מוחלט איך לשחק עם יותר מילדה אחת. עד היום, אני לא חזקה בקשרים חברתיים. ככל שעובר הזמן, אני יודעת שהיום היו יכולים לעזור לי ללמוד ליצור קשר עם ילדים אחרים - אבל אז, אמא שלי לא הבינה למה אני רוצה שהיא תבוא איתי לחברות (תיווך!). אני שמחה שאני יכולה לעזור לבת שלי. האם עוד הורים מרגישים דברים דומים? רחלי

anidnd

New member
הם התיקון שלי

אני אישית גיליתי שלקושי שלי עם מרקמים ישנה מקבילה אצל הילדים שלי. הם מקבלים ריפוי בעיסוק וטיפול לקושי הזה, ואני לא (מן הסתם), ויוצא שאני מנסה להכין איתם עוגיות ונשארת באיזשהו שלב לבד עם הבצק... ואז גם אסור לי להשתמש במעבד מזון בגלל שהם לא אוהבים את הרעש... ואז אני מתגברת ולשה ולשה את הבצק, ואז הם שוב מצטרפים אלי על מנת לחרוץ צורות שונות בבצק ולאפות עוגיות בשלל צורות, וכולנו נהנים.

קלרה44

New member
אני מסכימה עם כל מילה

גם אני רציתי לשאול אם גם אצל אחרים יש תופעות כאלה במשפחה המורחבת.מאז שבני אובחן כאספרגר בגיל 14 אני התחלתי לקשר הרבה דברים.לדעתי אחי שהו בן 47 הוא אספרגר.הוא עובד(מנהל חשבונות) ויש לו דירה אבל הוא רווק ,בודד, אובססיסי ומריר.גיליתי שגם לי היו בעיות דומות בילדות וגם עכשיו למשל יש כל מני סוגי צלילים שמפריעים לי שאנשים אחרים לא מודעים לקיומם.בגלל הילדים אני מכריחה את עצמי להתגבר על חרדות וביישנות ולפנות לעזרה.אני רואה את התכונות גם אצל אבא שלי שהוא בן 72.עכשיו אני מבינה כמה סבל אח שלי בילדות שהיה הילד הבכור והיה צריך להיות מושלם ולעמוד בציפיות של ההורים (אני סבלתי פחות כי למדתי טוב).הוא לא קיבל עזרה אבל קיבל כל גינוי אפשרי.פניתי לעזרה אחרי שראיתי שקשיים של הבן שלי מזכירים לי את הקשיים של אחי בילדות.

avneh

New member
רחלי, אני מנסה לתמצת את זה פה

מצאתי בעצמי כמה מאפיינים אוטיסטים בתור ילדה הם לא פתולוגים, אבל יתכן שהבן שלי הוא הקצנה שלי. 1. בתור ילדה ונערה היה לי קשה לתקשר עם יותר מילדה אחת. עם אחת הייתי מסתדרת, עם עוד אחת - כבר לא, הן היו מדברות ואני הייתי בצד. (ליקוי ביצירת קשרים חברתיים) 2. בלימודים, אם הייתי שמה "איקס" על מורה מסויימת, פשוט לא הייתי לומדת אצלה, לא מקשיבה לה בשיעור ולא מסוגלת לקלוט על מה היא מדברת. הציונים שלי שיקפו את היחס שלי למורים - הייתי יכולה לקבל במתמטיקה באותה שנה 4 ו-9 (תלוי איזה מורה לימדה אותי). (התנתקות) 3. כשהייתי קטנה (בה"ס יסודי) הייתי מרדימה את עצמי באמצעות הטחת הראש בכרית תוך כדי שירה (תנועה חזרתית?) 4. כשמישהו מסביר לי משהו, במקום לנסות להתעמק בהסבר, אני עסוקה בהבעות פניו ובלבחון איך אני נראית בעיניו ומה הוא חושב עלי. (בעיית ריכוז) 5. לא מסוגלת עד היום לתקשר עם כל אחד. עם זה שמולי אגרסיבי, לא נעים, מזלזל - קשה לי להתמודד מולו. (חוסר הסתגלות לשינויים) 6. יש לי קושי לישון במקום שהוא לא המיטה שלי וקושי כללי בהתארגנות ליציאה מהבית (חשש משינוי השיגרה). 7. קושי בהסתגלות למקום חדש (מקום עבודה חדש, מקום מגורים חדש).

תודה על השיתוף.

טוב לדעת שאני לא לבד. השבוע שאלתי את בעלי אם הוא חושב שאני לא קולטת סיטואציות חברתיות, והוא אישר שאכן לפעמים אני פשוט לא קולטת... דרך הבת שלי אני לומדת להכיר את עצמי יותר, להבין - ולהשלים - עם עצמי. אחרי הכל, אני כבר בעיצומם של החיים, עם עבודה ומשפחה, אני מקווה שאזכה לראות את ביתי כך...

dorit11111

New member
גם אצלנו זה ככה.

הבעיה שאז המושגים כמו אוטיזם או בעיות קשב לא היו כל כך מוכרים(או מקובלים) ורוב האנשים לא אובחנו.אז למדו להיות עם זה. ודווקה זה יכול לעזור לנו להבין את הילד(ברגע שאף אחד לא מבין אותו) ואולי אפילו להתמודד עם הקשיים שלו.

שרית...

New member
רחלי שלום

רחלי שלום רציתי לדעת יותר עליך ועל הבת שלך בת כמה היא מתי גיליתם שיש לה פידידי ועוד יש לי אחיין שרק לאחרונה אובחןכפידידי הייתי שמחה לדבר איתך מאיה

אני קצת חדשה...

אשמח לדבר איתך, האם את יכולה לשלוח לי מסר אישי עם אימייל או טלפון שלך? >אני קצת מהססת לפרסם אימייל שלי<

למעלה