הורים מתגרשים בגן

gilgula37

New member
הורים מתגרשים בגן

שלום רב!
אני גננת בגן פרטי והורים לילד בגן מתגרשים. לאמא יש משמורת על הילד ולאבא פעמיים בשבוע בין 16:00 ל- 20:00.
כלומר האב מוציא את הילד מהגן פעמיים בשבוע ומגיע בשעה 15:00. דיברתי איתו ועדכנתי אותו שהאמא בקשה לפי פסק שופט לא לשחרר את הילד לפני השעה 16:00
האם מישהיא מכירה את החוק ויודעת מה עלי לעשות כשהאב מגיע להוציא את הילד לפני 16:00 למרות שביקשתי (אני עובדת חצי משרה ולא נמצאת בגן בשעות אלה)
ומה אני עושה במקרה והוא בא לראות את הילד ולשחק איתו בגן במהלך יום הפעילות?

שבלולי1

New member
לפי מה שאני יודעת.כל עוד אין צו בית משפט

מותר לו לבוא ולראות אתהילד
ברגע שיש צו בית משפט ואת חייבת שיהיה לך את העותק של הפסיקה
את מחויבת לפעול על פי פסיקת השופט..

An at

New member
לפנות לפקידת הסעד באגף הרווחה ברשות

התשובות מגוונות ותלויות במקרה. לעיתים קרובות יורו לך לשחרר את הילדים אך לדווח לאם שהאב מפר את הצו והיא כבר תפעל באמצעים משפטיים אם תבחר בכך, אולם במקרים אחרים, אפשר ותדרשי לנקוט באמצעים חמורים יותר כמו לא לפתוח את דלת הגן לאב לפני השעה הנקובה.
בכל מקרה, על מנת שלא את תואשמי בכך שאינך מקיימת צו שופט, מומלץ להתייעץ עם אגף הרווחה. יש באגפים הללו פונקציה הנקראת "פקידת סעד לסדרי דין" ואם הם לא נמצאים תחת טיפולה היא ודאי תוכל להפנות אותך למי שכן מטפל בתיק או לפחות יכול ליעץ.
לגבי המשחק עם הילד בגן - האם זה משהו שאת מאפשרת להורים אחרים? מה עמדתה של האם בנושא?

gilgula37

New member
יש צו של בית משפט

יש צו של בית משפט ולפיו האב מוציא את הילד פעמיים בשבוע בשעות שציינתי.
כמובן שבגן יש מדיניות שהורה לא מגיע במהלך היום ללא סיבה. והאמא לא מעוניינת שיגיע.
הגירושים מכוערים ומגיעים לגן והאמת שאני חוששת לילד ולצוות לכן חשוב לי לקבל יעוץ
למרות ששוחחתי עם האב הוא מגיב כאילו לא מכיר את החלטת השופט ...

An at

New member
אם יש חשש לילד מחובתך לפנות לפקידת הסעד.

היות ואת אומרת שהגירושים מכוערים, סביר להניח שהיא כבר תכיר את התיק.

פניה לרווחה! זה מה שאני עושה במקרים אלה

אל תנסי להגיע לסידורים עם אף אחד מהצדדים. פני לרווחה ובקשי את התערבותם וייעוצם.
לדעתי גם אם יוצג בפנייך צו בית משפט את לא אמורה לדעת לפענח אותו. את צריכה לקבל הדרכה מדויקת. גם פנייה למפקחת יכולה להיות כיוון נכון, אולי היא תפנה לרווחה בצינורות שלה.
אני פשוט מרימה טלפון והם עוזרים מאד. במיוחד אם התיק פתוח אצלם.

ליה1234

New member
חייבת להגיב

אני חושבת שאם יש צו כזה ומבקשים ממך לשתף פעולה עם הצו, הוא חייב להיות אצלך זמין(הצו) כתוב ומפורט וכשהאבא בא יותר מוקדם פשוט תראי לו את הצו.
לדעתי האמא מנסה לגרור אותך למלחמה שאת לא אמורה להתערב בה. זה לא מתפקידך לאכוף את הסדרי הראייה של האב. אם האב היפר ובא מוקדם זה בעיה שלו, שייקח אותו ושהאמא תלך למשטרה אם היא רוצה. את לא אמורה להיות השוטר במקרה הזה. (אלא אם כן קיבלת הנחייה מפורשת מהרווחה ויש לך צו חתום ביד, סיפורים מהאמא על צו שקיים יכולים להיות לא תמימים במיוחד בלשון המעטה)

וסתם בשביל לשתף- יש לי ידיד גרוש שנלחם עם האקסית והיה אסור לו(האקסית לא הרשתה סתם בשביל הרשעות בשם ההסכם) לקחת את הילד לפני ארבע והילד נשאר אחרון בגן
בימים של האב והיה מאד מתוסכל. האישה סתם התעקשה להלחם ולעשות רע על הגב של הילד שמאד רצה שאבא ייקח אותו מוקדם ולא היתה שום סיבה שלא חוץ מהסכם שאפשר בקלות להתגמש בו.

גן פרטי

New member
חייבת עזרה ודחוף!!!!

הכל התחיל לפני חודש, קיבלתי טלפון מאמא אחת שהגיעה להיות אצל אמא שלה למשך כמה שבועות, היא רוצה להכניס את הילד שלה לגן שלי לשבועיים והיא תשלם לי לפי שעות.
היה לי מקום פנוי בגן, אז הסכמתי. סיכמנו שהיא תשלם לפי 10 ש"ח לשעה.
עברו שבועיים, שלחתי לה חשבון, ואמרתי לה שבמקום 10 ש"ח לשעה עשיתי לה רק 8 ש"ח לשעה.
בינתיים הצטרפה עוד ילדה לגן וכבר לא היה לי מקום לילד ההוא.
אחה"צ אני מקבלת טלפון מהאמא שהיא לא מוכנה לשלם לי כ"כ הרבה כסף! (וזה כבר אחרי הנחה!!!) היא רוצה להשאיר אותו עוד שבועיים והיא תשלם כמו כולם לחודש שלם...
לא היה לי כח לריב איתה, אז הסכמתי.
השבוע עבר חודש, פתאום התברר לי שההורים של הילד הולכים להתגרש, לכן היא אצל ההורים שלה, ואני אשאר תקועה עם הילד הזה (שלא שלמו לי עליו בינתיים כלום) ואין לי מקום בשבילו לגן.

מה עושים במקרה כזה???

ראשית מעצבן

אני חושבת שכולן נתקלנו בסיטואציה כזו או דומה למה במהלך השנים של ניהול גן.
הבעיה היא שרק אחרי שאת עצמך נמצאת בסיטואציה את לומדת מתי עדיף לך להיות חסרה בילד ולא להיכנס למצבים בעייתיים.
לפי מה שהבנתי אין בינך לבין האימא הסכם כתוב, הכל נעשה בעל פה ולכן חוסר הבהירות.
אני מציעה לך לשבת ולכתוב מכתב המפרט את כל השתלשלות העניינים - מתי הילד נכנס לגן , מתי סוכם עם האימא על שהותו של הילד בגן והמחיר (תאריך), באיזה תאריך שלחת את הפירוט של החשבון ומתי היא הגיבה (באותו יום) ומה נאמר באותה השיחה - הכל הכל הכל.
תכתבי לאימא שבמידה והילד נשאר בגן ראשית היא צריכה להעביר לך את התשלום על הזמן שהוא היה בגן ושנית היא צריכה לחתום על חוזה מסודר ולהעביר את הצ'קים לשארית השנה.
במידה והיא תגיד לך שהיא לא מוכנה - אל תקבלי אותו לגן בבוקר.
זה הגן שלך את לא חייבת לקבל את הילד. זה קשה אני יודעת אבל עדיף לך סיטואציה אחת קשה מאשר שנה שלמה לסבול ולהתרגז.
קודם כל תעשי את זה כך שתדעי בוודאות עם הילד בגן או לא.
אם היא תחליט להוציא אותו תתייעצי עם עורך דין אם את רוצה את הכסף. אני חושבת שאם היא רואה את המכתב ולא מערערת על הנאמר בו אז למרות שאין הסכם כתוב יש לך עילה משפטית אבל אני לא עורכת דין ועל תסמכי על המילה שלי בעניין זה.
אני עונה לך מהניסיון שלי שעדיף לפעמים לוותר על כסף ותמורת שלוות הנפש שאני מקבלת שההורה הזה לא בגן .
מה שחשוב זה לדעת האם את יכולה לרשום ילד אחר לגן או שהילד הזה תופס לך את המקום.
אולי לא יפה לכתוב את זה אבל כך אני מרגישה.
יחד עם זאת אני לא מכירה את הסיטואציה ואולי האם באמת לא חשבה שכך זה הולך להיות ושהם באמת התגרשו אלא שהכל יסתדר בסופו של דבר ושאי התשלום זה משום שעולמה מתפרק עליה וקשה לה לדעת מה חשוב ומה לא ושאם היא תשלם לך זאת מעין הוכחה שזהו , היא והילד לא חוזרים הביתה והתחנה הבאה הם גירושים. יכול להיות . אבל גם את בנאדם ואת צריכה לדעת מה קורה וזה בסדר ששאלי ותעמידי דברים על דיוקם.
מאחלת לך הצלחה במצב לא פשוט

אכן לא פשוט ורגשות רבים מעורבים

באה באהבה, די כתבה את כל מה שחשבתי כאשר קראתי את הודעתך.
אני רק רוצה לחזק את דבריה בכך שכגן פרטי/מטפלת אין לה אפשרות להכריח אותך לקחת את הילד ללא הסדר כתוב או תשלמום מסודר מראש. וכדאי מאד שתבדקי את התשלומים, מכיוון שלא פעם במקרים כאלה אין להורים אפשרות להוציא כסף מהחשבון לפני החלטת בית משפט.
מאידך את יכולה להחליט שאת עושה מעשה טוב ולוקחת את הילד מעל לתקן כמובן שיש מקום להגיד לאמא שאת מבינה את המצוקה אליה נקלעה ולכן את פועלת לפנים משורת הדין ומאפשרת לילד להמשיך ולהגיע לגן כי כנראה כרגע זה המקום הרגוע בחייו. צריך לבקש מהאם להעביר תשלום כפי שסוכם בינכן, אלא שהפעם רשמו זכרון דברים וחתמו עליו. קחי בחשבון שאולי לא תראי כסף ללא התערבות משפטית אבל כאן זו כבר החלטה שלך אם לראות בזה תרומה.

גן פרטי

New member
מעדכנת...

תודה על כל הרעיונות...
ביום שישי כתבתי לאמא שאני רוצה את התשלום ושתצור איתי קשר לגבי ההמשך.
היא שלחה לי צ'ק עם אחותה של סכום יותר גבוה ממה שהיתה צריכה לשלם ואמרה שזה גם לחודש הבא...
היא בעצמה לא יצרה בכלל קשר וממשיכה לשלוח את הבן כרגיל....

קודם כל זה טוב

כנראה שהיא מאד עסוקה במצוקה שאליה היא נקלעה. היא נוהגת כמי שזקוקה לשקט לפחות בזירה הזו.
הייתי שולחת לה פתק "תודה קיבלתי. מקווה שהתקופה של חוסר הודאות תחלוף בהקדם, מבטיחה לעשות מה שביכולתי לשמור על יציבות בחיי הילד בגן."

למעלה