הורים "משגעים"

• פותח הנושא miki3
  • פורסם בתאריך

miki3

New member
הורים "משגעים"

אני מורה בביה"ס יסודי ולי דווקא יש בעיה עם ההורים. בבית הספר שלי להורים יש מה להגיד בכל דבר: מתכני הלימוד, דרך פעילויות התלמידים בביה"ס ועד לזמן סיום הלימודים. לא נראה לי שלמנהל יש הרבה מה להגיד הנדון (ואפילו אם יש לו אז ההורים מהר מאוד משתיקים ועושים כרצונם). הם נכנסים לנשמה. על כל דבר קטן יש להם מה להגיד ומה להעיר. הגעתי למצב של אפטיות מוחלטת ואולי זה דבר טוב - אני לא יודעת. הייתי עוזבת אבל אני לא ממש יודעת אם בבתי ספר אחרים המצב טוב יותר. כמובן שאני לא מכלילה ויש הורים באמת משגעים: תמיד אומרים מילה טובה, נחמדים ולא מתערבים. הבעיה היא שגם אם ה"משגעים" הם מעטים - הם הנשמעים. איך זה אצלכם? גם מנדנדים הרבה או שהמנהל/ת משתיקה אותם?

sshoshan

New member
הורים משגעים../images/Emo67.gif

גם בבית בספר בו אני עובדת ההורים יושבים עמוק עמוק בגרון של כולנו. הם מתערבים בכל מהלך ובכל תחום שנראה להם.הם מעירים למנהלת על כל מיני מחדלים,כביכול,ולא נמנעים מלהסתובב בחצר בית הספר או לתצפת עליה מבחוץ. הם מרשים לעצמם לומר דברים בוטים ומעליבים גם למורות וגם למנהלת. היא עצמה די מתקפלת ונוטה לצדם,על אף העובדה שברור לה שזו פחדנות.

itu1

New member
הרימו ראש

יש גבול להתערבות ההורים גם נוהלי משרד החינוך קובעים מעורבות ולא התערבות.(חוץ מאחוז מסויים בתכנים הלימודיים) על המורים לפעול נמרצות ביחוד כשמגיעים לדברים בוטים ומעליבים ועליכם לערב את הסניף המקומי שיכנס לתמונה ויפעל . הסתובבותם ללא אישור בבית הספר יכולה להחשב עד הסגת גבול ועם כל הכבוד יש למנוע זאת על ידי כינוס משותף של המורים עם נציגי וועד ההורים הפיקוח והסתדרות המורים. בברכה אריה

דעה שונה מעט על מורים-הורים

זה לא אחוז מסויים. במקום ללבוש שכפץ ולצאת למאבק בהורים. אולי כדי לצרף אותנו למחנה שלנו? מנסיון של עשרות שנים (27 ליתר דיוק) אני יכולה להעיד שכל השנים היו יחסים טובים מאוד ביני ובין ההורים, לא עם כולם כמובן , אבל אני חושבת שזה שהראתי מקצועיות יחד עם הרבה מאוד כבוד והקשבה עשה את שלו. אני יכולה לספור על כף יד אחת את הפעמים בהם נתקלתי אישית בבוטות/העלבה/הסתובבות ללא אישור.. ויש כאן בפורום לפחות אמא אחת שהיתה לי הזכות לחנך את בנה והיא יכולה לחזק את דברי. מורה שמאמין באמונה שלמה בדרך עבודתו. בא לעבוד ולא להעביר זמן, לא "חושש" מההורים אלא להיפך, מזמין אותם לעזור (ולא רק בארגון מסיבות) כשהוא המנווט איזו עזרה הוא צריך/רוצה... אני משוכנעת שמורה כזה לא "יסבול" מהתערבות יתר של הורים.

אסנתד

New member
אכן אני האמא ואני מאשרת כל מילה

ומצרה על כך שלא כולן יודעות לנווט את ההורים ולצרף אותם למחננו ולא נגדינו. ברגע שמפעילים שרירים זה הופך למאבק של כל צד להראות מי יכול על מי ומהר מאד זה גולש למקומות לא נעימים ונכון בתור אחת מהמערכת , כמו בכל מקום אחר אתה נתקל בסוגים שונים של אנשים וכדאי לחשוב איך להציב גבולות ואיך לשתף

למעלה