הורים לילדים

nicol

New member
הורים לילדים ../images/Emo53.gif

יש פה מישהו שהיגר עם ילדים ומוכן לספר לי קצת על איך, מה עושים ואם בכלל כדאי?

WC

New member
ילדים שהגרו עם הוריהם גם נחשב?

בני כמה הילדים שלך? זה פרט חשוב מאוד הגיל! WC עוד פרטים ואלי יש לי תשובות

**Blue-Lagoon**

New member
רציתי גם לכתוב את זה

חוץ ממני וממך יש פה עוד ילדים שניסחבו עם ההורים שלהם ?! :)

nicol

New member
ילדים שהגרו עם הוריהם

הילדים בגילאי 4 וחצי ו7 וחצי.

WC

New member
גיל קל- יחסית

היית מנסה לעשות את זה עם ילד בן 16 וזה היה עולה לך בדם יזע ודמעות. הכי חשוב- כשאת מעבירה את הילדים- נסי להעביר אותם למקום שבו ההבדל הוא לא דראסטי. האסלה תסביר. בגלל שהאופי האמריקאי/ארופאי הוא נורא מתוכנן מראש. נסי למצוא מקום בו יש אחוז ישראלים. לא גדול במיוחד. האופי הישראלי דוחק אותם אחד לשני בגולה (כן- ככה זה). נסי למצוא מישהו עם ילדים בערך באותו הגיל ליצירת קשר ראשוני. שיהיה להם עם מי לשחק בלי פרוצדורות קבועות מראש. אם את שוקלת לעבור לאירופה, בדקי את האפשרות של בתי ספר בינלאומיים אם יש כאלה. כדי לשלוח את ילדייך לסביבה בה יש ישראלים. כעקרון הגיל הזה הוא פחות בעייתי מבחינה חברתית. בעיה קשה זו השפה. נסי לתמוך בהם מבחינת למידת השפה עוד לפני המעבר (שיעורים פרטיים וכ´) כדי שיהי להם בסיס. אחרת תצתרכי לשבת מול מרקע הטלוויזיה לתרגם פוקימון בחצי השנה הראשונה. נסי מבחינתך ומבחינת בעלך- להראות שהמעבר קליל- גם עם הוא לא. ילדים קולטים הכל. להיות מאוד מאורים במתרחש בבית ספר שלהם. בגלל קשיים בשפה וקשיים בהסתגלות הרבה הודעות חשובות מסוגלות לחמוק ממך בשל כשל בהעברת המידע. פנקי אותם בחודשי המעבר הראשונים במותרות שלא היו בארץ. פרופר- עלייך לקנות את הקטנים. אם את למשל עוברת ללונדון או לניו יורק- קחי אותם לשוורץ (החנות צעצועים הענקית שמותר לשחק שם בהכל!!) תני להם שם שעה- זה יקנה אותם. זה נשמע נורא- לקנות את הילדים. אבל זה גיל שעוד אפשר. באותו הזמן תמשיכי לחסוף אותם לדברים מהארץ- שהמעבר לא יהיה חד. למשל גמילה חדה מקוטג´ תגרור אחריה טראומות (האסלה בטראומה). כעקרון- זה אמור להיות יותר יקר- אבל אט אט הם יגמלו לכל טוב של חו"ל. שוב- כעקרון מצבך קל. הילדים קטנים. את יכולה לשכלל אותם כגורם לא מתנגד או גורם בעל בעיות קלות לפתרון- בשלב זה. למעונינים להגר עם ילדים בגיל יותר מאוחר מומלץ להצתייד בהרבה כח נפשי וסבלנות- אתם הולכים לעבור גהנום. WC עוד משהו? שמחתי לעזור

**Blue-Lagoon**

New member
אין לי בדיוק מה להוסיף חוץ מזה ש...

האסלה היקרה צודקת :) דווקא השפה לא תהיה בעיה גדולה, ילדים בגילאים האלה לומדים הכל בבית ספר אז תנסי לתת להם בסיס בשפה, כי הרי הם צעירים, גן וכיתה א? ב? הרי הם צריכים רק בסיס ומשם לגן ובית ספר מקומי או בינלאומי, אם את באירופה, אני אישית ממליצה לא בית ספר אמריקאי, אבל זאת דעתי, ואם אתם מתכוונים להשאר שם ואין כוונות לחזור אז בית ספר רגיל. אם אתם עדיין לא בטוחים, בית ספר בינלאומי הכי טוב, כי לאן שתעברו אחר כך- הם יסתדרו. יש ארצות מסוימות (לא יודעת בדיוק איזה אבל בפריז יש) שיש בהם בית ספר ישראלי, אממ שוב אם אתם מתכוונים לחזור אז זאת גם אפשרות, אם לא זה סתם חבל, מה יש לעשות עם בגרות ישראלית בחו"ל? יש לך מזל שהילדים לא יותר מבוגרים, אכן צריך כח נפשי וסבלנות, זה באמת גיהנום, ומנסיון זה גם לא כזה מהנה בשבילם (לפחות אצלי זה היה ככה), אז כל מה שנשאר לי להגיד זה ב-ה-צ-ל-ח-ה! לאן אתם עוברים? אם יש לך עוד שאלות, אז חופשי WE´RE HERE :)

nicol

New member
להגר עם ילדים ../images/Emo13.gif

תודה רבה גם לך על ההתייחסות הרבה. באיזה גיל את עברת ? אני חושבת שבכל גיל יש משבר כלשהו, גם למבוגרים. השאלה העיקרית היא אם כל העסק כדאי בסופו של דבר או שמטרה לא מקדשת את כל האמצעים? אנחנו מאוד רוצים לעזוב פה מסיבות רבות ולנסות מקום אחר, בהתחלה חשבנו על אנגליה,לונדון, אך מאחר שאין שם אפשרות לאזרחות וקשה לקבל רשיון עבודה אין לנו סיכוי. לכן באופן טבעי חשבנו על ארהב, למרות שאישית אותי היא קצת מפחידה... אשמח אם יש לך בנוסף לפרט ולעזור. תודה

**Blue-Lagoon**

New member
../images/Emo13.gif

בבקשה אני עברתי בגיל 16, שנה שעברה נכון שבכל גיל יש משבר, אבל ככל שיותר צעירים זה נראה לי הרבה יותר קל, למשל אחותי היתה בת 11, שזה הרבה יותר קל, כי היא רק נכנסה לכיתה ז ולי בסך הכל היו שנתיים וכבר התחלתי בגרויות והכל אבל אחרי תקופה מסויימת מסתדרים. לפי דעתי מאוד כדאי לעבור, לשנות אווירה חוץ מזה שזה נותן המון גם אם חוזרים לארץ אחר כך... אבל שוב זה תלוי. אני לא יודעת הרבה על ארה"ב אז בקטע הזה אני לא יכולה לעזור לך :)

nicol

New member
להגר עם ילדים ../images/Emo13.gif

תודה רבה על ההתייחסות והנכונות לעזור. אם מותר לי לשאול באיזה גיל אתה ומתי עברת? ואגב מה ההבדל בין בתי הספר השונים שהוזכרו? איך אפשר לקבל מידע איפה כדאי לעבור עם ילדים, באילו מקומות יש ישראלים וכמובן איך אפשר לקבל מידע על סוגי בתי ספר וגני ילדים, טובים או לא טובים, ישראלים וכדומה.. אני מנסה כבר המון זמן באינטרנט ללא הצלחה יתירה ולצערי אין לי קרובים בארהב לספק מידע. אשמח אם תוכל לסייע לי. ושוב תודה על הרצון לעזור.

**Blue-Lagoon**

New member
הייתי ממליצה לך

לשאול פה אנשים בפורום, יש פה אמריקאים הם בוודאי יותר מתמצאים במוסדות ישראלים, או שאת יכולה לבדוק בשגרירות הישראלית בארה"ב. ההבדל בין בתי ספר, את מתכוונת לעבור לארה"ב, אז עקרונית זה לא ממש משנה אם בית ספר בינלאומי או אמריקאי, כי כעיקרון זאת אותה שפה. אין לי מושג על בית ספר אמריקאי אז אני אסביר קצת על בינלאומי, כעיקרון זה באנגלית, ואותה תוכנית בכל הבתי ספר הבינלאומים כך שאם בהמשך תעברו שוב זה לא יפריע. למרות שגם בתי ספר אמריקאים יש בכל מקום, וזה הייתרון אם אתם חוזרים אחר כך לישראל כי אין שם אפשרות לעשות מסלול בינלאומי, רק אמריקאי (בבית ספר בכפר שמריהו). אישית בית ספר ביןלאומי זה אחלה, כי יש אנשים מכל מקום בעולם וזה סתם נחמד שכולם מדברים שם מיליון שפות :)

nicol

New member
ספרי עוד... ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

תודה רבה ... כלומר את שנתיים בערך שם... לא ככ הבנתי, ביס בילאומי זה הpublic או פרטי, מה ההבדל ביניהם אם בכלל... איך היתה התאקלמות השפה מבחינתכן? איך אחותך הקטנה קיבלה את כל המעבר? איך בכלל יודעים איפה הכי כדאי לגור( מבחינת אזורי סביבה טובה ולא סביבת פשע למשל) אתם עברתם לתמיד או שליחות ואם לתמיד אז מה הניע את הורייך לצעד זה? יש לי מליון שאלות ואנילא יודעת מה קודם... נחמד שיש מישהו שיכול קצת לספר על הלא נודע. תודה רבה לך.

Yaniv-DC

New member
אמריקה...

ככלל, בתי הספר האמריקאים הינם ברמה לא גבוהה (public schools). הפרטיים כרגיל הרבה יותר טובים אבל משלמים טוב טוב בשביל זה (גן חובה בוושינגטון הבירה - $800 בחודש). במקומות רבים יש בי"ס משלים ללימוד עברית מהשגרירות והקונסוליות. הבעייה - לפני כחצי שנה הכריז ה-INS על "קוד אדום" להגירה מישראל, ומכל הכתבות שקראתי בתקופה האחרונה על הגירה הבנתי שדווקא קנדה פתוחה יותר בפני ישראלים. שווה להקדיש 10 דקות ולקרוא את הכתבה שצרפתי כאן. מה שלא יהייה - המון בהצלחה!

**Blue-Lagoon**

New member
../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif

אוקיי אז בית ספר בינלאומי זה בדרך כלל פרטי, PUBLIC זה בתי ספר רגילים, השפה לא היתה ממש בעיה כי צרפתית ידעתי כי אמא שלי צרפתיה, ואנגלית גם ידעתי טוב מאוד, אחותי לא היתה לה ממש בעיה עם המעבר, היא הסתדרה מעולה, וכולם בשלב מסויים מתרגלים. איך יודעים איפה לגור... אממ תנסי לשאול אנשים שגרים שם, אני לא ממש יודעת כי ההורים שלי הכירו את פריז עוד לפני שעברנו, וידעו לאן לעבור. עברנו בשליחות אבל אין זמן מוגבל, מתי שיימאס נחזור
אם יש לך איי סי קיו או מסנג´ר יהיה יותר קל תוכלי לשאול אותי ישר ICQ 46072616 MSN [email protected]

MARMELAD

New member
ורק בקשה קטנה ממני.......

בתור מישהו שאחיו ואחותו היגרו לארה"ב בגיל 4 ו-2... מה שקרה זה שהם דיברו רק אנגלית בבית ועם חברים... ואח"כ לא הבינו עברית יותר. היום הם כבר בני 17 ו-15, והם למדו שוב עברית בבי"ס (היהודי מן הסתם)... אבל סתם חבל שהם נאלצו לעבור את זה.. לדעתי חשוב מאוד, גם אם את לא חושבת לחזור לארץ, לשמור על העברית שלהם, אם זה בספרים או סרטי וידאו או סתם פטפוטים.

nicol

New member
להגר עם ילדים ../images/Emo51.gif

תודה רבה רבה רבה לכולם על הנכונות לעזור. אני שמחה שיש עם מי להתייעץ. יש פה אולי מישהו שיכול להגיד לי איך מתחילים את כל זה בכלל? מה הצעד הראשון אחרי ההחלטה כמובן...

WC

New member
חוג סיירות

ובכן לאסלה 17 היא היגרה עם הוריה לאספאניה לפני שנה. בתי הספר שהוזכרו הם בעיקר לעוברים לאירופה. בשל קשיים בשפה וכ´. אם את עוברת לארה"ב אז את יכולה לשלוח ילדייך לביצפר מקומי ממלכתי (הכוונה לPUBLIC) חלקם אפילו טובים. אם את לא במרכז של עיר גדולה אלא בעיר קטנה מחוץ לעיר גדולה בארה"ב. מקומות עם ישראלים אפשר לברר בשגרירות ישראל בארה"ב וכנ"ל לגבי קהילות יהודיות. מידע שעשוי גם להימצא בידי הסוכנות היהודית הבן לאומית. בירורים על שכונות מגורים תעריפי מחיה ובתי ספר הם פרי של מחקר שעושים בשטח. העבודה בכדי להכין את הקרקע היא יקרה אבל בסופו של דבר משטלמת. המלצת האסלה. קחי תרמיל קחי מקל וצאי לתור את הגולה בה את חפצה להשתכן. שלב א- צמצמי את היעדים שלח. ארה"ב רחבת ידיים וכנ"ל גם קנדה(שהיא אופציה מאוד מסבירת פנים בנימה אישית). לאחר שצמצמת יעדייך בררי בסוכנות היהודית או בקשר אי-מייל עם מישהו משגרירות ישראל או קונסולית ישראל הקרובה. שם יגידו לך מה עושים הישראלים והיהודים באזור. לאיזה בתי ספר הם שולחים את ילדיהם וכ´.השגרירויות מחזיקות בהרבה מידע מהסוג הזה- השתמשי בו. לגבי עבודה וכאלה- יש סוכניות לשם כך בכנען (האסלה משארת). זה מחקר שיש לעשות מקרוב. יש לנסוע ולבדוק את הכול לפני שעושים צעד גדול שכזה. למרות שהילדים יסתגלו בקלות יחסית. מישהו השאיר פה קישור לכתבה בנושא עייני בה. יש בכתבה יותר תשובות מאשר לאסלה. שמחתי לעזור WC עוד משהו?

Yaniv-DC

New member
לא רק לדבר...

לא רק שצריך לשמור על עברית כשפת דיבור, לפי מה שרואים פה בפורום גם צריך ללמד לכתוב... אח"כ כשתחזרו לארץ (בסוף 80% הרי כן חוזרים) זה יהייה קצת מביך...

WC

New member
על דיסלקציה שמעת- חומד?

האסלה דיסלקטית. אחת עם האישורים של משרד החינוך והאיבחונים של ניצ"ן וכל הבולשיט. ואחרי שנה בגולה- הדקדוק לא אובד בצורה כזאת דראסטית!!! אם זה היה מספיק טוב לבוחני משרד החינוך בעת הבגרות בהיסטוריה- זה יספיק בשבילך. WC נמאס לי לחזור על זה

למעלה