הורים לגולנצ'יקים...

הורים לגולנצ'יקים...

היי, אני חיילת בבא"ח גולני, אני לא יכולה להגיד לכם את התפקיד שלי, רק שאם יש פה חיילים או הורים שרוצים להתלונן על מפקד/ת שלהם, או על כל תנאי אחר, תכתבו לי או תשלחו מייל. מבטיחה לטפל בעניין. גולני כבוד. שבוע טוב.

oshiko

New member
כל הכבוד על המסירות

בדרך כלל אנחנו נוטים לחשוב שחיילים/חיילות בתפקידים שיש להם ממשק עם ההורים רק רוצים לסיים את העבודה וללכת הביתה, מקטינים ראש, ולא ממש איכפת להם. במקרה שלך זה הפוך. הפנייה הזו מראה על הגדלת ראש ועל מסירות לתפקיד ורצון אמיתי לעזור להורים. הפורום מברך אותך ומקווה שיש עוד כמוך. נשתדל להיעזר בך בכל מיני בעיות שעולות לחיילים בבא"ח גולני.

עציון

New member
אבל יש לי בעיה......

הבן שלי מלא שבחים על התנאים. על המפקדים. על החברים. למי שולחים תודה? ולמה לדברים טובים אין חיילים שמוכנים להתנדב למסור מההורים והלאה? נ.ב. זה היה אז. כאשר היה בבא"ח. היום הוא שם גבוה גבוה גבוה

החברה הישראלית היא חברה

שאינה נוטה לפרגן. קל מאוד למתוח בקורת מלהגיד תודה כנראה. בכל אופן למפקדים של הבן יש מפקדים מעליו.אפשר לכתוב להם. ובקשר לבא"ח : איך אומרים החבר'ה "חבל על הזמן". יצא לי להיות שם בזמנו ביום הורים ופשוט לא האמנתי למראה עיני.לאמריקאים השוהים בבסיסיהם תקופות ארוכות זה מחויב המציאות.למה אמריקאים? הם התחייבו לבניית בסיסים אלו כחלק מהסכם פינוי.

סמדר בנ

New member
בא"ח צנחנים ובא"ח גולני

הם בסיסים אחים - מבוססים על אותו תכנון עם התאמה לטופוגרפיה השונה (אחד יושב בשקע והשני על גבעה) הם אכן מומנו ע"י ממשלת ארה"ב כחלק מהסכמי ווי, ועל כך עלינו בהחלט להיות אסירי תודה. האיתור, האיפיון והתכנון - על טהרת המתכננים הישראלים. הביצוע אף הוא ע"י חברות ישראליות, עם פיקוח צבא ארה"ב. בטעות חושבים שהתכנון אמריקאי כחלק מהמחשבה הישראלית הנפוצה שכל מה שאמריקאי הוא טוב. אגב, סיפור חביב, מהנדס האתר (זה שאחראי על הבנייה מטעם צבא ארה"ב) בבא"ח צנחנים היה בחור יהודי אמריקאי, שאמר שזו פסגת הקריירה שלו - לבנות בסיס לחיילי צה"ל. ביום העצמאות הוא טיפס לראש האנטנה (כמה עשרות מטרים!!!) כדי לתלות את דגל ישראל למעלה..

oshiko

New member
ושכחת לציין את הכי חשוב ...

בין ה"מתכננים הישראלים" - סמדר מיודעתנו.

סמדר בנ

New member
החלטת לעשות לי יח"צנות? ../images/Emo9.gif

אגב השרשור על הכתבה בעיתונות - כשנחנכו הבא"חים היו כמה כתבות בעיתונות. אני חושבת שלא היתה כתבה אחת שבה כל העובדות היו נכונות. בד"כ היה כמובן כתוב שהתכנון האמריקאי.... הגדיל לעשות אחד הקבלנים כשהתראיין לעיתון מקצועי בענף הבנייה ושיבח את המתכננים האמריקאים על רמת התכנון. בכתבה הוא מציין שהאמריקאים סיפקו 3000 תכניות ואם המתכננים היו ישראלים במקרה הטוב היו מוציאים 300 גליונות.... אותו קבלן עבד עם גליונות תכניות שעל כל גליון רשום שם המתכנן - כולם ישראלים טובים וכשרים. שלא לדבר כמובן על ההגזמות - חדרי כושר דו-קומתיים (מה זה?), חדרי מגורים כמו בבית מלון ועוד ועוד. כך שאני לא כ"כ מתרגשת ממה שמתפרסם בעיתונים, בד"כ כותבים מה שהקהל רוצה לראות. הדיוק - הרבה פעמים הוא גורם משני במשוואה.

oshiko

New member
מה שמגיע מגיע

אנשים צריכים לדעת את הרזומה של הנהלת הפורום

ומי תכנן את בא"ח נח"ל?

כשהבן שלי עשה שם טירונות ואח"כ חזר להדריך, כל הבסיס היה באוהלים. מגורי הסגל, חדר האוכל - הכללל. אני זוכרת שהוא סיפר לי שיום אחד עשו "יום כיף" לסגל - ולקחו אותם לבסיס חיל האויר בנבטים. הם חזרו ירוקים מקנאה. הוא סיפר לי בהתרגשות, כמה מפונקים אלה מחיל האויר. חיים בכלל בעולם אחר: חדר כושר, בריכת שחייה, מגורים ממוזגים, אוכל בהגשה. זה שיגע אותו. אני יודעת שהבא"ח כבר בנוי. אושיקו, ראית במקרה? גם כשביקרתי - הבן תמיד פגש אותי בשער. אף פעם לא הותר לי להכנס פנימה.

oshiko

New member
הייתי שם פעם אחת בחיים לפני שנה

בנח"ל טוב. המבנים המרכזיים היו בנויים. החלק המרכזי, כולל חדר אוכל, נראה די יפה, עד כמה שאני זוכר. אבל המגורים עדין היו באהלים. בנח"ל קריות לפי מה שהבן סיפר זה דומה.

בבא"ח צנחנים חדרי כושר רבים

אחד מהם לפחות נמצא במטווח. שהחיילים חלילה לא ישתעממו לא יחכו בין ירי לירי . מפות אדומות עם ורדים על השולחנות.

סמדר בנ

New member
לא, אין חדר כושר במטווח ../images/Emo6.gif

יש שם מתקני כושר - (ויש כאלו גם ליד כל פלוגה). זו דווקא לא דוגמא לפינוק - זה נמצא שם כי לפני הירי הם אמורים לעבור סדרת כושר. ייתכן שבזמן ההמתנה הפקשדים שלהם מנצלים את הזמן כדי להפעיל אותם. בבא"ח יש שני חדרי כושר - אחד לכוח ואחד אירובי. יש מגרש ספורט מקורה ושני מגרשים פתוחים.

סמדר בנ

New member
בא"ח נח"ל

הבסיס - קרי המגורים כולם עדיין באוהלים. בימים אלו גומרים לתכנן מגורי קבע לסגל. שאר המבנים הם מבני קבע - קיימים כבר אי אלו שנים, יחסית מיושנים. הבסיס עצמו חמוד כי הוא קומפקטי.

למעלה