הורים לבנות בכתה ט'

יעלעל

New member
הורים לבנות בכתה ט'

נכנסתי לכאן כדי לכתוב משהו על חיסון הפפילומה וראיתי שיש שרשור מאתמול על החיסון אבל אני מעדיפה לא להיות קשורה לשרשור ההוא ולויכוח סביב החיסון - לא נכנסת לזה.
מי שהחליטו לחסן את הבת, והבת בכתה ט' אז היא זכאית לחיסון בחינם. נכון שבבתי הספר מחסנים בכתה ח', אך יש החלטה של משרד הבריאות מסוף השנה שעברה, שמי שסיימה כתה ח' (כלומר היא בכתה ט' השנה) זכאית לחיסון חינם.

ניסיתי לברר זאת בקופת חולים והם לא יודעים על זה כלום. כמובן. כי ככה החיסון עולה מאות שקלים. אז צריך לברר בלשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריכם. אפשר בטלפון 5400*. בדרום למשל עוד לא החליטו אם לעשות זאת בבתי הספר או בדרך אחרת. בכל מקרה, אמרו לי שם שיחליטו בשבועות הקרובים אז מי שהחליטו לחסן - כדאי להמתין ולחסוך את מאות השקלים הללו. אפשר לעשות איתם משהו נחמד אחר....
שיהיה בהצלחה.
יעל

אימם

New member
קיבלתי אתמול בפייסבוק אזהרה של 20 אמהות

ואני חושבת שזה חשוב מספיק כדי שאמהות לבנות בכיתה ח' תקראנה את זה בטרם יחליטו אם לחסן.

יעלעל

New member
אולי

אבל יש שרשור שלם על זה. נראה לי מיותר להכניס את השרשור הזה גם לכאן. פשוט הבאתי מידע שרלוונטי למי שהחליטו לחסן.

אימם

New member
בעיני זה לא מיותר

תודה שהבאת מידע רלוונטי, אך לטעמי למרות שדוסקס רבות על החיסון, בעיני חשוב להביא גם את המידע הזה

יעלעל

New member
ברור שחשוב

ולכן יש שרשור שלם על החיסון הזה שהכותרת שלו היא עדות 20 אמהות. לא כתבתי לרגע לא לדון או לא לחשוב. המיותר הוא להפוך גם את ההודעה הזאת לשרשור נגד החיסון, בדיוק כמו השרשור הנוסף שנמצא כאן ממש באותו הדף. יש אחד כזה - מספיק. ויחד עם זאת, זה הרי לא יעזור לי. אז שיהיה.

חוטהשני

New member
נדמה לי ששוב הסיינטולוגים מנסים לעשות גלים

לא נכנסתי לתוך התוכן - אבל צריך גם להיזהר מהסיינטולוגים - מכל העליהום שלהם לכל התרופות והקידמה...

חוטהשני

New member
ויש לך הוכחה מוכחת על בעיתיות החיסון ??? את אולי לא סיינטולוגית - אבל הם עושים רבות כדי להוציא החוצה תרופות וטיפולים...

3תיתי

New member
בואי נגיד כך

אין די זמן כדי לבדוק את בטיחות החיסון. עד כדי כך, שהכנסתו לסל היתה בספק. אני אחכה שאחרים יעשו מבנותיהם שפני נסיון ואז אחליט.

חוטהשני

New member
הבנתי מה שכן, נראה לי, שהכנסתו לסל היא די 'פופלרסטית'.היו עוד הרבה תרופות שהיה ראוי שהם יכנסו לסל ולא נכסנו...

3תיתי

New member
אין כמו לובי חזק

והרבה הרבה כסף, כדי להכניס תרופות לסל. במקרה הזה, עשו קמפיין מאד מאד מאסיבי. אני ממש אשמח שיותר ויותר בנות יתחסנו. כך אדע יותר... גם ממליצה לקרוא על זני הוירוס הקיימים בארץ, לעומת הזנים, אליהם מכוון החיסון. זה עוזר לשיקולי הבעד והנגד.

מטילדה11

New member
בכל מקרה החיסון מומלץ לעשות אותו

את כל 3 הזריקות - לפני קיום יחסי מין בפעם הראשונה.

כל אחת מכירה את הבת שלה ואת הסיכוי ל ...... ואת המצב הרומנטי שהילדה נמצאת בו כדי להחליט אם ומתי לעשות זאת .

אישית אני עם שלי ממתינה עוד שנה שנתיים שבטוחה יכמס גם דרך הקופה ואולי יהיו שינויים.

iris mom of two

New member
גם אני חיכיתי

רציתי לדעת שהחיסון אכן אפקטיבי ובטוח.

והיות וכל הגלים נגדו הוא מצד אנשים שלא מאמינים בחיסונים, החלטתי שהגיע הזמן כחצי שנה לפני שהבת סיימה תיכון, כך שכשהיא תגור לבד היא תהיה מחוסנת.

אני בהחלט בעד לחכות עד כמה שאפשר עם חסונים חדשים.

ד"א כשהיא עשתה את החיסון, היא היתה מעל גיל 18, ולכן חוקית זו היתה צריכה להיות החלטה שלה. היות וגם היא חכמה, נבונה, ובדקה את המידע בעצמה היא החליטה שכן, היא עושה את החיסון.

אורנה 79

New member
בכללית חיסון חינם, *2700

טרם חיסנתי כי לדעתי זה קצת מוקדם לה מידי. כנראה נתחיל את הסדרה שנה הבאה.

למעלה