הורים וחברים

mich78

New member
הורים וחברים

איך הסתדרו הוריכם עם החברים (חברות) שלכם
האם הם ניסו למנוע קשר שלדעתם לא תרם לכם
או אפילו להיפך... עודדו קשר שלדעתם תרם לכם
איך אתם בתור הורים הסתדרתם עם החברים של ילדיכם
מעודדים, מונעים

להורי לא היה הרבה קשר עם החברים שלי

אבל הם מעולם לא פסלו מישהו מהם. לי היה קשר טוב וקרוב עם החברים של בתי, ועם ידידם של בני (שהביאו פחות חברות הביתה), אבל גם אנחנו מעולם לא פסלנו מישהו מהם, להיפך, תמיד עודדנו את הילדים שלנו ליצור ולשמור על חברויות.

m i t a l y

New member
בתור הורה

אני מעודדת מאוד את הבתי להיות עם חברותיה, מעודדת ביקורים אחת אצל השניה ומלווה את הפעילויות שלהן. רק לפני כשנה, ראיתי שמערכת החברות של בתי עם אחת הבנות היתה מערכת יחסים של שליטה ומניפולטיביות (בתי היתה הנשלטת), ואז דיברתי על כך עם בתי ו... לא יודעת מה היה, אבל מערכת היחסים ביניהן השתנתה, והיום הן חברות טובות

גלבועא

New member
מעולם לא הזמנתי חברים אלי

אני מסתדר יפה עם החברים של הבן שלי. החברות של הבת שלי עסוקות ב"להתפעל" מזה שיש לו עוד שיער על הראש. חחחחחחחחח

pf26

New member
הכירו טוב

חברות טובות שלי היו זוכות לבוא לקיבוץ של אבא, ושם קיבלו יחס נהדר. גם כמבוגרים "נפלנו" על אבא שלי עם חברים ועם ילדיהם ללא הודעה מראש והוא מאד שמח. ההורים לא התערבו בד"כ, פרט לחברה אחת טובה מאד, שאמא שלי נהגה להגיד שההורים שם מאד מרוכזים אחד בשני ואין להם פנאי לילדים. כילדה כעסתי, כמבוגרת- אני מניחה שהיא די צדקה. את החברים של ילדי אני מכירה היטב. אני מאד מעודדת שילכו, שיזמינו, שיפגשו. יש מילכוד עם המחשב שגוזל כ"כ הרבה זמן חברתי וגם כשהם נפגשים בבתים, הם הרבה פעמים יושבים במחשב או רואים סרט...

maybesure

New member
מעורבות

הורי היו פחות מעורבים בקשרים שלי עם חברים. אני יותר מעורבת. עם חבריה של הבת (17) אין לי שום בעיה כי הם כולם כמוה-מהחנונים המחוננים, נערים מהוגנים מאוד וכייפיים. אני רק מאבדת אותם כשהם מתחילים לשוחח על נוסחואות כימיות, רובוטים פיזיקה ומדעי החיים ברמות שאני כבר מזמן לא בקצב שלהן. עם הבן קצת יותר מסובך, מדי פעם כשיש ריב עם אחד מחבריו הטובים אני מנסה לגשר וללמד אותו לשמור על חברויות טובות כי חבל (לי..). הוא קצת יותר חמום מהבת ונוטה להתרגז ולהיעלב יותר מהר ממנה. ובכל זאת יש שינוי לטובה לאחרונה והוא לומד להשלים, לבקש סליחה ולהתנצל כשצריך. משתדלת לא למנוע מהם חברים, אלא אם מדובר בחבר שיש לו השפעה ממש ממש שלילילת. עד כה הבחירות שלהם הוכיחו את עצמן כשיקול דעת נבון ולא נדרשה התערבות שלי.

למעלה