הורים והשפעותיהם ...

זה בגלל שהיחסים איתך כבר קיבלו

אופי מאוד מסויים (ולא כל כך חיובי, מבחינתך), ואילו בן זוגך הוא עדין "דף חלק" ויש אפשרות ליצור איתו מערכת יחסים הנקיה ממשקעי עבר. אני סבורה שהורים המנסים ליצור "ברית" עם בן/בת הזוג כנגד ילדם עושים טעות חמורה. לפחות בתחילת הדרך המשותפת (ויש לקוות שגם בהמשך) בני הזוג קרובים במיוחד זה לזה והמניפולציות של ההורים לא חזקים מספיק כדי לקלקל. אז כבר מתקבע דפוס התנהגות בעייתי לגבי ההמשך,מצד אחד, ודעה לא כל כך חיובית של בן הזוג מצד שני. בן זוג נבון יעדיף תמיד את בן/בת הזוג על פני הוריה/הוריו.

mich78

New member
הבעיה היא שהוא לא מסתדר איתם

והאמת יש על מה, יש דברים צורמים שם בבית ואחד מהם זהו יחסה המשפיל של אימי כלפי הסובבים אותה לא ארחיב ואכנס ליותר ממה שצריך רק אומר שכבר היו חששות שעלו ודיברנו עליהם והם צצים שוב חששות שנובעים מהיום שיתגלה שאני העתק של אימי לשבת שם ולראות חלק מהדברים ממש צורם - לי בתור הבת שלהם ולו בתור אדם "חדש" שלא מבין ומתקשה לקבל את הדפוס כמו גם קשה לו לראות אותה פוגעת בי ולמרות זאת עדיין מקבלת את הכבוד המגיע לה בתור זו שהולידה וגידלה אותי

את יותר מידי מודעת לעצמך ../images/Emo26.gif

ולהתנהגות אמך מכדי שתיפלי לאותם בורות. איש לא יאמר שאני, למשל, דומה לאמי (והיא הראשונה שתכחיש שדמיון כזה קיים), למרות שישנם דברים שאני עושה כמוה (דוקא בנושא הקשרים בתוך המשפחה יש מה ללמוד ממנה, לדעתי). העובדה שאת יודעת מה הדברים המפריעים לך יגרמו לכך שתהיה יותר ערה לדפוסי התנהגות שמהם את סולדת. בנוסף, מערכות יחסים בבית אינן חד צדדיות והן מושפעות מן ההדדיות של בני הזוג, ומערכות היחסים עם הילדים שלהם. בנוגע למערכת היחסים שלך עם הוריך, טוב יעשה בן זוגך אם ישאר לעמוד מן הצד ולא יתערב. נכון, מאוד לא נעים להיות מעורבים במערכת יחסים עכורה, במיוחד כשאדם יקר לנו מעורב בה, אבל את ילדה גדולה ועליו לסמוך עליך שתוכלי לטפל ביחסים האלה גם בלי עזרתו.

pf26

New member
אל תחששי

היו תקופות שגם אני חששתי מכך שאהיה דומה לאמא שלי. מובן שאי אפשר בלי שום דמיון, כי בכל זאת גדלת בבית שלה, אבל אני מאמינה שאת מספיק מודעת לבעיות שלה, ואת נשמעת מספיק חזקה כדי להיות אחרת. את לא תהיי העתק של אימך, במיוחד כשבן-זוגך אחר ותומך בך.

אופירA

New member
מנהל
מסכימה מאד

בני יעיד שאיני דומה לאמי במהותי ובהתנהגותי, רק בקטעים שטחיים וחיצוניים, שאינם משמעותיים. מודעות זה כלי בהחלט מספיק.

למעלה