הורים גזענים

danana77

New member
הורים גזענים

אני בת 28 מתמודדת מול ההורים בבעיית הגזענות. בהיותי בת 23-24 היה לי חבר רציני כשנה, שאחרי 3 חודשים סיפרתי עליו להורי. הורי אשכנזים גזענים ולא היו מוכנים לקבל אותו בגלל היותו רק חצי אשכנזי (אמיתי לגמרי..) אבי הוא איש נוקשה שאינו מטיל ספק באיומיו לנתק עימי קשר. הוא ניתק קשרים בעבר עם חלק ממשפחתו בגלל סיבות אלו.. (במקרה, זה היה בעייתי כי בעלה של אחותו שהיה לא אשכנזי אכן הכה אותה, ויש עוד הרבה סיפורים דומים במשפחה). בקיצור. במשך 5 שנים ניתקנו קשר, אך לעיתים שוחחנו ואף נפגשנו (לא למטרת סקס..) . הסיבה לפרידה הייתה שהוא לא מוכן שאנתק את יחסי עם הורי בגללו. ואני האמנתי שאם הוא כ"כ אוהב אותי גם אחרי 5 שנים, אז לא צריך להיות לו איכפת מההורים שלי. אני היא זו שצריכה להתמודד ולהחליט אם העניין מתאים לי או לא. לפני מס ימים הוא החליט שהוא מעוניין שנחזור, כי הוא רואה רק אותי אם ילדיו ואשתו. מיותר לציין שגם אני.. איך אני מציבה להורי את העובדה הזו שאני רוצה לחיות עם אותו בחור מבלי לגרום לקיצוניות הזו של ניתוק קשר? אני אוהבת את הורי, ומכבדת אותם, וקשה לי לחשוב שאאבד אותם .. תודה!

גרא.

New member
danana77,הורים יכולים לבחור את ילדיהם,וודאי

להחליט על הבאתם למשפחה.אבל ילדים,לא יכולים לבחור את הוריהם,וחייבים לחיות עם מה שיש להם.את מתארת מצב שלילי של פער דורות בא לידי ביטוי בעמדות ובתפיסת העולם של הורייך לבינך.עמדה,מורכבת משלושה פרמטרים,מחשבות,רגשות והתנהגות,ושום כך,בעקר בגלל הקטע הרגשי,קשות מאד לשינוי בגלל דעות קדומות וסטריאוטיפים.המצב לא חייב להדרדר עד כדי בחירה כפוייה שלך בינו לביניהם.אלא חשוב לנסות להביא אותו לביתכם,כדי שהורייך,יכירו אותו,יתרשמו ממנו,וישתכנעו שלמרות שהוא אינו אשכנזי הוא אדם לעניין, ראוי ועליהם להתייחס אליו בכל הכבוד.יתכן שכשהורייך יתרשמו גם ממנו ובעקר מכך שאת נחושה בהחלטתך לדבוק בבחור הזה,הם יתרצו,למרות הנטייה הגזענית הזו.אבל יתכן שיהיה עלייך להחליט שאת למרות התנגדותם נוהגת לפי מצפונך ורגשותייך,ממשיכה את יחסייך עם הגבר הזה,ואם כך תרצי גם מתכננת להיות אם ילדיו.כלומר להתחתן איתו.מנסיוני במקרים לא מעטים,במצבים כאלה,הורים מהסוג הזה,הנאבק לכאורה על עקרונות,מתרככים במשך הזמן,מתרגלים למציאות.ויחסם נהפך ליותר חיובי,גם אם אינם משנים את עמדותיהם.במיוחד הקשר מתהדק כאשר עומד להביע תינוק לעולם,והרבה יותר לאחריו.כבדי את הורייך,אבל אל תתני להם לנהל לך את חייך במיוחד לא בגיל 28.את אדם בוגר,עצמאית,רשאית ויכולה לעשות ככל העולה על רוחך.את רוצה בגבר הזה,הלחמי עליו ועל זכותך לנהוג כרצונך.עוד תראי,הם ילמדו לקבל את המציאות,ואת חתנם למרות שאינו אשכנזי.

danana77

New member
תודה רבה על התגובה המהירה!

אשמח אם תוכל לייעץ לי איך לפנות אליהם. באיזו גישה. בעבר, אכן הבאתי את הבחור להתרשמות בסלון. אכן הייתה שיחה נעימה ומכובדת, אך ברגע שהוא יצא מהבית הם החליטו שיותר הוא לא ידרוך בביתם. אופציה אחת היא לקבוע איתם פגישה מסודרת שאני אבוא אליהם ואציג את הנושא. הצפי: הם בדרכם יקטעו אותי ולא ייתנו לי להמשיך את טענותיי ושוב הסרט יהיה כבעבר... אופציה נוספת, להמתין עם הקשר בסתר עד שנחליט לעבור למגורים משותפים (תוך חודשיים שלושה) ורק אז לספר להם שיש כבר החלטה, וזה הבחור איתו אני עומדת להתחתן. הבעיה העיקרית היא איך ולא מה. הורי הם נוקשים, אינם מקשיבים ומאוד סגורים בדעותיהם. לא ניתן להגיד משפט אחד שנוגד את דעותיהם מבלי שיקטעו אותי. חשבתי על מכתב? סרטון שאני יכולה להכין? לא יודעת.. כל דבר כדי שהם יוכלו להקשיב לו עד הסוף. אשמח לשמוע באיזו גישה לפנות אליהם? כי גישה של "החלטתי" לא עבדה בעבר.. אולי הייתי גם קטנה יותר..

גרא.

New member
danana77,כבר ניסית כל מה שאפשר,וזה כנראה

דווקא מקשיח את עמדותיהם.נראה שהגעת לשלב של החלטה,שבה תהיי מוכנה לשלם את המחיר,כפי שכבר כתבתי, בדרך כלל במצבים כאלה,הוא זמני.לעיתים יותר,לעיתים פחות.הבחירה בין נישואין להתנתקות מההורים,באמת שאינה קלה.אבל דומה שרק זו האופציה שנשארה לך.אכן גם החלטות קשות,חייבים לקבל,וכנראה שהחלטה להמרות את פיהם וחרף התנגדותם,להתחתן ולהקים משפחה,היא המתאימה ביותר נוכח המציאות שתארת.

למעלה