הורים גועלים.

מירב 72

New member
הורים גועלים.

ילד בן 5 יושב במסיבה, וגונב ממתקים מצלחות הילדים הצעירים יותר שסביבו. הצעירים מוחים ובוכים אבל לא מצליחים להתמודד איתו. מעירים לאמא של אותו ילד, והיא משיבה שאיננה מתערבת בין ילדים. שיסתדרו לבד. גם כשהוא מרביץ היא לא מתערבת. אלו ילדים שנמצאים יחד בגן, במגע יום-יומי. מה עושים?? היה כאן שירשור דומה לא מזמן. מישהו יכול בבקשה לעזור לי למצוא אותו?

ענתש

New member
שני שירשורים על להתערב או לא

בדינמיקה בין ילדים. ראשון שני מקווה שיעזרו כחומר למחשבה (לפה או לפה). אני אישית הייתי מתערבת כהורה אבל אני גם יודעת שיש גישה שלמה שתומכת באי התערבות כך שאני מבינה מאיפה זה בא. איך להגיב בסיטואציה כשהילד שלי נפגע ? עוד לא הייתי שם... לא יודעת. בינתיים אני קוראת ולומדת פה.

שרוֹן

New member
אם האמא לא מתערבת, ואת מרגישה

צורך לשים גבול, כי יש פגיעה בילד שלך ואין לו את הכלים להתמודד עם זה, תתערבי בעצמך. אני עושה מאמצים לא להתערב לפעמים, או להתערב רק מה"ספסל", כי זה באמת מלמד את הילד להפעיל את מנגנוני ההגנה הטיבעיים שלו.

kokopeli 1

New member
בנוגע לשרשור השני

כמו שאת רואה - אני זו שפתחתי אותו. חשוב לי כאן להדגיש את ההבדל בין שני המקרים המועלים - במקרה שאותו אני העלתי, הילדים האחרים לא מחו, כלומר, הכל עבר לידם, ורק האם שליותה את ביתה באופן צמוד כל היומולדת, ביקשה את התערבותי (יש לציין שגם ביתה לא מחתה על התנהגות ביתי). נכון - הבנתי ששגיתי בכך שלא הסברתי לה בזמן אמת למה מה שהיא עושה לא מקובל, אבל יחד עם זאת אני באמת מאמינה שינן דינמיקות בין ילדים שאנו, המבוגרים, לא צריכים להתערב בהן, כי לפעמים אנחנו מגיבים מתוך המקומות הרגישים שלנו, שלאחרים (והעיקר לילדים) הם לא ISSUE בכלל. במקרה שאת מתארת - שבו הילדים מוחים, בוכים ומתנגדים, וגם שישנה בהם פגיעה פיזית, לא רק שיש מקום, אלא שיש חובה להורה להתערב מיידים ולהפסיק את ההתנהגות לאלתר.כמובן שבמקרה כזה הייתי מגיבה מיד.

מירב 72

New member
הילד שלי לא נפגע, אבל נראה לי

מוזר מאוד שהורה חושב שאין מקום ללמד את הילד שלו לא לגנוב משהו של אחרים. זה ילד בן 5, לא בן שנתיים! חוץ מזה שהילד שלי עלול להפגע ממנו בגן, כשאני לא נמצאת. איזה מין חינוך זה? זה לא חינוך. זה חוסר מוחלט של חינוך. באיפה הילד ילמד שאסור לגנוב? מהשמיים?

למעלה