אנקדוטה קטנה, בשבילך.
לפני כמה שנים היה לי כאן וויכוח עם עודד, שכיום (נדמה עד היום) מנהל את פורום גאווה בחו"ל, אודות נישואין חד מיניים. בזמנו היו הרבה נסיונות מצד הקהילה הלטה"ב להעביר את הנושא בבתי משפט. לא זוכר את כל פרטי הוויכוח מילה במילה (חפש בארכיון אם זה מענין), ואני מקווה שאני לא מציג את דבריו בצורה לא נכונה. בחור נבון מאד, ותמיד נהנתי להתווכח איתו (אולי הוא שונא אותי? מה אני יודע..
). ממה שזכור לי, באופן כללי הוויכוח שלנו היה משהו כזה: הוא טען שזה ענין של צדק בסיסי, שמגיע לו שהוא יוכל להתחתן עם בן זוגו. ואני טענתי לו שאולי הוא צודק עקרונית (אפשר להתווכח על זה אבל ניחא), אבל טועה פרגמטית. הדרך שלו היא דרך קצרה שהיא ארוכה, בעוד מה שאני הצעתי היא דרך ארוכה שהיא קצרה. טענתי לו שאם הקהילה הלהט"בית תמשיך כך, יהיה backlash. הציבור לא אוהב להרגיש שדוחפים לו דברים לגרון, והוא יתמרד. הוא טען שלא לא לא, זה לא יקרה יאדי יאדה, ואמרתי לו שנחיה ונראה. למעשה - צדקתי. זמן לא ארוך לאחר מכן, איזה 30 ומשהו מדינות בארה"ב העבירו חוקים המונעים נישואים חד מיניים - בחוקתם!! בצדק או שלא (ומה שאני מנסה להסביר הוא שזה לא משנה - תהיו פרגמטים, לא ראש בקיר), אנשים יתאגדו נגדכם ויעבירו חוקים שרק ידפקו אתכם. והנה, לפני רק כמה חודשים, אפילו בקליפורניה הליבראלית, Proposition 8 עבר, ונישואים חד-מיניים אינם עוד מוכרים במדינה. הנושא כעת בבג"צ (לפני כמה ימים היה השימוע האחרון), וצופים שכנראה בית המשפט ישאיר את האיסור על כנו אבל אולי יאשר את הנישואים שכבר נעשו. ההחלטה הסופית תבוא בעוד כמה חודשים. מה שאני מנסה לומר הוא - תהיו חכמים. חכמים ממכם כבר אמרו, "בתחבולות תעשה לך מלחמה". אל תלכו ראש בקיר. אל תנסו לכפות "שיוויון", ולהכריח אחרים "לקבל אתכם כפי שאתם", כי בין אם אתם צודקים בין אם לאו, הדרך הזו היא דרך קצרה שהיא ארוכה. היא נראת קצרה, כי התוצאות מיידיות, אבל היא ארוכה, כי היא רק מאחרת את הקבלה שלכם בשנים רבות. לדעתי, וכמובן שזכותכם לדחות את דעתי מכל וכל, עדיף לכם דרך ארוכה שהיא קצרה - לאט לאט, שינויים עם הזמן, תראו לציבור הרחב שאתם כמו כולם, שאין לכם קרנים, שאתם קיימים בכל שכבות הציבור, שאתם ככל האדם, וכך אנשים יהיו יותר פתוחים לתת לכם את מה שאתם באמת רוצים. אולי זה יקח יותר זמן, אבל זו דרך ארוכה שהיא קצרה, בסופו של דבר, המטרה הסופית מתקבלת באופן אורגני ומיושב על הציבור. לדחוף לציבור ש"אני שונה, זבש"ך, אני אדחוף לך את זה בפרצוף ואתה תהיה חייב לקבל אותי", זו שיטה שעובדת רק לרעתכם. קבלו את דבריי או שלא, זה ענין שלכם.