הורים בלונדון עומדים לפני תביעה

אל תגיד לי שאתה לא מכיר את נדי פעמוני?

כאילו, מליונים של ילדים גדלו, גדלים ויגדלו על הסדרה.

../images/Emo45.gif

נכנסתי בגלל הפרסום של תפוז כי אני ממש הזדעדעתי מההגזמה שכאן - למה ילדים צריכים ללמוד על הומואים ולסביות? בבית הספר?! להעמיק את ה"טרנד" הזה?

Superboi

New member
"טרנד"? o_O

וואו, יש כאן אנשים יותר בורים ממה שיכולתי לדמיין.

Superboi

New member
אממ

למה שמישהו יהיה הומו או ילְמד (וגם ילַמד) על זה רק בגלל שזה טרנדי? להיפך, הרבה אנשים בדר"כ נרתעים מזה, לצערי. בטח שלא יקום איזה תלמיד ויחליט להיות הומו ולהקשות לעצמו את החיים.

ItsikH

Member
גם בחברות הנאורות והליברליות ביותר הומוסקסואליות, מעצם היותה חריגה, מתקבלת לכל היותר בסובלנות. "טרנד"? נו באמת. טרם פגשתי הומו ש"החליט" להיות הומו כי זה "טרנד". אין אחד שלא עבר שלב של מצוקה והתחבאות לפני שהעז להודות בפני עצמו בזהות שלו, שלא לדבר על אחרים - איזה מין "טרנד" זה בדיוק?

זה סוג של

"טרנד" היא מילה פארודית על המצב. מצעדי גאווה, למשל - ביטוי לגיטימי אבל איך שהם מתנהלים - זה חוצה את הגבול... יש גם ילדים שמסתובבים ברחובות ונחשפים למראות שלא מתאימים לגילם, אנשים שעולם איך כל דור התמימות נמוגה עוד ועוד... ולמה שהטרוסקסואליים לא יעשו גם הם מצעדים כשהם חצי ערומים ומתנשקים בפרהסיה? דרך מעוותת לאהוב, אגב... אני גם לא מבינה למה צריך לבטא אותה ככה. ברור שצריך להילחם בהומופוביה כשהיא פוגענית, אבל אני כל כך לא מבינה את כל השרשור הזה - מה הקשר בין הומופוביה לאנטישמיות? האנשים האלה שונים מאיתנו בסך הכל בהעדפתם המינית. צריך כבר לאפיין אותם כסוג של לאום נפרד? זכותם של הורים לא לשלוח את בנם למסעות "חינוך" (שבעיני הם מעט מעוותים, ואני רחוקה מלהיות הומופובית. יש לי ידיד הומו ואני לא רואה בהומוסקסואליות משהו שמצריך מסע חינוך במיוחד לא ילדים קטנים!!) שהם לא רואים לנכון לחשוף בפניו. זכותם המלאה, וזה בושה שמעמידים אותם לדין!

ItsikH

Member
אני הייתי מגביל את הצפיה בנאומי קצב זה מפחיד ומאיים, אפילו עלי, לא כל שכן על ילדים ../images/Emo8.gif וברצינות - יש די והותר תכנים שאינם ראוים, גם לדעתי, שילדים נחשפים להם בימינו. ההצמדות למצעד הגאווה דווקא נובעת מדיעות קדומות ללא ספק - אני אמנם לא נוהג להשתתף במצעדים האלו בדיוק מפני שאינם מדברים אלי ולדעתי המצעד התל אביבי עושה שירות דוב לקהילה ולמטרות אותן הוא כביכול אמור לקדם, אבל המצעדים בירושלים ובחיפה לא קשורים בכלל לתדמית שאת מתארת. בפרט, התקשורת שכביכול כל כך אוהדת את הקהילה (../images/Emo41.gif) דווקא עושה מאמצים כבירים לגחך את המצעד ולהדגיש את הצד הפרובוקטיבי השולי שבו. בפרט ראיתי זאת בהפגנה בירושלים לפני שנתיים, שנערכה בכלל בנובמבר, שום חשוף חזה לובש חוטיני לא נצפה באופק, בחור אחד החליף חולצה לרגע בצד מפני שנעשה לו קר - תמונתו התנוססה בכל העיתונים. בענין "חצי ערומים ומתנשקים בפרהסיה" אני מציע לך לא לקחת את ילדייך לים בקיץ, אפילו ברחובות הראשיים בערים הגדולות תמצאי מראות מזעזעים שכאלו. השאלה אם זה ראוי או לא (לגיטימית כשלעצמה) כלל אינה נוגעת לענין מצעד הגאווה בפרט וקהילת הלהט"ב בכלל. לגבי הקשר בין הומופוביה לבין אנטישמיות - ראשית יש קשר לשוני ברור ששניהם מונחים מוטעים ומטעים שמקורם בשיבוש. שנית, בשני המקרים מדובר בשנאת הזר והשונה, כל אחד מסיבות אחרות. השואה הפגישה בין שני המיעוטים האלו באופן שממחיש כיצד שתי השנאות האלו מחוברות. ממליץ לך לצפות במחזה "עקומים" שנוגע בין השאר בקו התפר הזה (יש הפקות לעתים קרובות ובאחרונה אף זכינו לביקורו של המחזאי מרטין שרמן, אני דווקא העדפתי את ההפקות המוקדמות שהיו מאופקות יותר ולכן דווקא חזקות יותר). לגבי הקונפליקט בין ההורים לבין מערכת החינוך במקרה המדובר - לדעתי הכתבה מאוד חלקית ולא לגמרי ברורה, יש הרבה "לטענת" ו"לכאורה" בטקסט. בהחלט יש מקום לשאלות כמו מטרות התוכנית (לא באופן אבסטרקטי - כולנו בעד לחימה באפליה - אלא הבחירה לעשות זאת בגיל הזה דווקא, בחירת התכנים, הפיקוח על התוכנית וכו') וערוב ההורים בהחלטות לפחות עד כדי ידוע מראש על מנת שיוכלו לבטא את התנגדותם, אלא שהכתבה לא באמת מספקת די מידע על מנת לקבוע עמדה. (../images/Emo41.gif)התקשורת לא אוהדת את הקהילה, היא אוהדת את הרווחים שהקהילה יכולה להכניס - כי צהוב מוכר.

סליחה?

איזה דעות קדומות? אני מספרת לך מה שאני רואה. "שום חשוף חזה לובש חוטיני לא נצפה באופק?" על מה אתה מדבר? הנתונים שלך עומדים בסתירה מוחלטת לתמונות ולכתבות שאני נחשפתי אליהם. לפעמים התקשורת מנפחת ואף משקרת, אבל יש הבדל בין "לא מדויק" ל"סותר". אתה מציע לי לא לקחת את הילדים (שאין לי
) לים בקיץ? איך זה שמעולם לא ראיתי אדם עירום בים, ואני פחות או יותר גרה בו מאז שאני זוכרת את עצמי?

ItsikH

Member
תמונות וכתבות אמרתי במפורש - התקשורת עושה כל מאמץ להדגיש את הפרובוקטיבי והנלעג כי זה מה שמוכר עיתונים. בקרי נא במצעד בירושלים ובחיפה, אלו מצעדים שגם אני משתתף בהם כיוון שאינם מסיבות חוצות כמו המצעד התל אביבי, ותראי במו עינייך. גם במצעד התל אביבי רוב הצועדים הם אנשים נורמטיביים לחלוטין, אבל ישנם גם אלו והם אלו שמצטלמים טוב - מי רוצה לצלם "דובים גאים"? או "הורים גאים"? אין לתקשורת ענין בהומו נורמטיבי, הוא סתם מישהו, ממש לא מתאים לליהוק ל"אח הגדול" או ל"השרדות". הרבה מהתדמית השגויה של הומואים - מאפיינים סטראוטיפיים למיניהם - נובעים מההעדפה התקשורתית להצגת פן מאוד מסוים של הקהילה, זה שמצטלם טוב יותר. מה שאמרתי על ההפגנה בירושלים - ותקף גם למצעד שנה האחרון שנה לאחר מכן - על סמך עיניי שלי ולא צלמי הפפראצי. שוב - אם את רוצה לדעת את האמת מומלץ לך בחום לבדוק במו עינייך ולא לסמוך על שקרי התקשורת. לא תמצאי במצעדים התנהגות יותר פרובוקטיבית מזו שתמצאי בחופי הים. אני מניח שזוג סטרייטים בבגדי ים (מינימליים בכדי שההשוואה תהיה תקפה) מתגפפים ומתנשקים פשוט לא נתפס בעיניך כפרובוקטיבי באותה מידה, אני ראיתי לא אחד ולא שנים כאלו, זה כשר וחוקי ואף אחד לא העיר להם על כך למעט בחוף הדתיים. ויש כאלו גם ברחובות תל אביב, אמנם לא בבגדי ים אבל לא לבושים יותר מדי בקיץ התל אביבי ובהחלט נוהגים באופן פרובוקטיבי וזה נעלם מעיניך.

זה נכון שהתקשורת רודפת אחרי צהוב

אבל בכל זאת - אין עשן בלי אש. לא שיניתי את דעתי ללא עובדות.

למעלה