הורות

.inbal

New member
ולמה לעזאזל אם את אם את

פטורה מחלק ממטלות החינוך הגופני באוניברסיטת ת"א???

זמנה של אם יקר יותר -- מעשית

...משום שכדי להגיע לשיעור עליה לשלם, לעיתים קרובות, למטפלת. ויקר גם משום שחבל על כל רגע של ניתוק בין התינוק, שהאם היא בדרך כלל המטפלת העיקרית בו, לבין אותה המטפלת העיקרית בו. (לא, איני אומרת שאמהות אמורות שלא ללמוד -- אבל צמצום הזמן המרוחק מהתינוקות הצעירים מאוד מהווה בסך הכל דבר חיובי עבור התינוקות והאמהות.) אם האוניברסיטה מציעה סמסטר אחד של פטור, ייתכן שהדבר מיועד לפיצוי על הקושי הפיזי העצום של חיי האם, בשנה-שנתיים אחרי הלידה. ואם הפטור מוצע רק לאמהות ולא לאבות, אולי אפשר להרחיב אותו.

נשים קוראות ללדת - תודה על הקישור

החשוב הזה. יש ניחוח ניו-אייג´י לטקסטים, שלא כולנו באופן טבעי מתחברות אליו. יחד עם זאת ולמרות הביקורת שלי על נסיונן לפתח מה שאני כיניתי כ"בית יולדות לעשירות" - מגמה שנוגדת את ההצהרות האמנה. ככה או ככה - הן הראשונות והיחידות ששמו להן למטרה לשנות משהו במעמד היולדת בחדרי הלידה ומחלקות האישפוז - ועל כך אני מורידה בפניהן את הכובע. ותומכת בפעילותן. היה משמח אותי יותר לו לא היו מכתירות לעצמן מן "גורו" ממין זכר שמינו עומד לו לרועץ רק בדבר אחד בקונספט הנוכחי - ברעיון של להחזיר את הלידה לנשים. היה משמח אותי יותר לו לא דחפו להנקה חצי שעה אחרי הלידה ולו לא כללו באמנה שצריכה לייצג כמה שיותר נשים, גחמות מיעוט כמו המתנה עד שיגמר הדופק בחבל הטבור לפני חיתוכו. אני אישית נגד לידות בית וגורסת שיש לשפר את התנאים והשירות לנשים בבתי החולים היות והם ורק הם מצויידים ומאויישים לכל מקרה חרום אפשרי. יע"ז - אני חושבת שבהחלט יש לאפשר לידות בית למי שרוצה בזה רק שלא הייתי מפנה משאבים כעת להערכות מיוחדת של מחלקות היולדות לקבלת לידות בית היות ויש עוד דרך ארוכה למילוי ומימוש חלקים בסיסיים יותר באמנה הזו. האמנה אינה מדברת דיה על חינוך נשים (למשל - סעיפים 1-3 אינם רלוונטיים לגבי היות ולמדתי את כל מה שצריך לדעת על מנת למקסם את חלקי בהחלטות הנלקחות לגבי ובמהלכי הלידה. סעיף מס´ 1 צריך לכן להיות מידע, ידע וחינוך. אני מפנה את נירית שפירא לשירשור ומקווה שיתווספו לאמנה סעיפים המייצגים עוד סוגים של אמהות יולדות - אבל גם כך, כפי שציינתי כאן למעלה - זו עשייה מבורכת ואני מאחלת להן הצלחה במפעלן. חנה

הייזל

New member
ועוד אחד

כל כך עצוב שזה כבר מצחיק מי גאון של אמא? יידישע מאמע - לא רק במחוזותינו: אמריקאית שחשקה בילד גאון נבחנה במקומו באופן סדרתי; הילד, שהחל תיכון בגיל 5 ובן 6 כבר שוטט בקמפוס, סובל עכשיו ממשבר נפשי; מנת משכלו לא ידועה

הייזל

New member
עוד אחד על תחליפי חלב אם

אז מי באמת גאון של אמא? יצרני תחליפי החלב לתינוקות מתגאים ב-60 שנות ניסיון; אולם חלב האם מיוצר כבר 65 מיליון שנים; ספק איזו מעבדה יכולה להתחרות בזה

דליה .ד

New member
אתן יודעות זה ממש מקומם!

נכון שהכי טבעי זה חלב אם אז מה? אספר לכן סיפור אישי, כשנולד בני הרביעי הוא היה בטיפול נמרץ וחובר לזונדה דרכה הואכל במשך שבוע, רציתי להניק נכון, אבל לא הצלחתי לשאוב אפילו טיפה. לאחר ששוחרר מהזונדה ניסיתי במשך שבוע אחד נורא להצמיד אותו לפיטמה, הוא צרח צרחות איימים ולא הבין מה אני רוצה. כל האכלה הייתה סיוט מתמשך! ביקשתי מהמטפלות בבית התינוקות לבוא לעזור לי, זה לא הצליח! התקשרתי לאירגון "לה לצ´ה" ונסעתי עם התינוק שעה וחצי למדריכה, קניתי שואב חלב ב800 ש"ח ו........ כלום התינוק ירק את הפיטמה והמשיך לצרוח נואשות. איזה בכי בכיתי! איזה יסורי מצפון! איזה ייסורים פיזיים (כי שפעתי חלב!) איזה שבוע איום שאני זוכרת אותו לדיראון!!!!!!!! לפני ברית המילה שוחחתי עם המוהל והוא שאל אם הוא יונק....פרצתי בבכי בטלפון...ואתם יודעים מה? היחיד שגילה כלפי חמלה, אנושיות והבנה היה הוא וכך אמר לי גבר חרדי זר שאיני מכירה: "אל תדאגי, גבירתי היקרה! רבנים גדולים בתורה גדלו על מטרנה, טייסים גדלו על מטרנה! מהנדסים ורופאים!!!!! מחר בברית הביאי בקבוק עם מטרנה. ומאז אכל הילד מטרנה, גדל הבריא (!), צמח! הiq שלו בשמיים!!!! הוא נבון, חכם, מצחיק, יפה ומוצלח מכל הבחינות!!!!!! וכיפק למטרנה!

אמיר.

New member
בדיוק בשבילך המציאו את התחליפים

ומזל שכך !!!! מה שהכותבת העירה היתה על מעבר יזום למטרנה, לא על מעבר כפוי כמו שקרה לך. נ"ב אני מניח שיש גם טייסים שגדלו על סימילאק

אפרת_ח

New member
כל הכבוד למטרנה ../images/Emo13.gif

השנה הם חילקו מתנה ליולדות חיתולי בד גדולים מהרגיל, שמתאימים במיוחד להנקה בפומבי
אפרת שאוהבת מועדוני לקוחות אפילו כשהיא לא לקוחה

למעלה