הורות ב CF ?????????????..

מצפוני

New member
הורות ב CF ?????????????..

האם זה נכון, בסדר או אחראי שחולים ב CF מממשים את זכותם להיות הורים אם בהבאה של צאצא או אימוץ או כל דרך אחרת?

sunbeam

New member
שאלה ממש ../images/Emo59.gif.....

אין לי זמן לענות כרגע וגם אני לא בדיוק יודעת איך לענות...אני צריכה זמן לחשוב על זה... האם צפויה התעוררות בפורום?

אמא סיאפניקית

אני חולת סי אף מילדות. חיים בהחלט לא פשוטים, ובהחלט מושפעים מהסי אף אבל נשואה ויש לפחות ילד אחד. לא מתאפשזת בבי"ח, עובדת, מנהלת משק בית ואמא. יש למישהו מצפון למנוע זאת ממני או מילדי?

cafesito

New member
מה זאת אומרת לפחות ילד אחד???

את לא סכורה על כמות הילדים או שזה לא קבוע וכל יום יש מספר אחר? חייב לדעת הפטנט יכול להתאים לי, את מבינה גיוון זה הקטע שלי.

ציפלה

New member
לאמא סיאפניקית

את בטוחה שאת חולה מילדות? חשבתי שנולדת עם CF ? דליה

למה צריך להתחכם?

1. לקפה...כדי לא להזדהות לא ציינתי את מספר הילדים. 2. לציפלה- נודע לי על הסי אף בילדות... ולא בגיל מבוגר, אחרי שכבר יש ילדים כמו כמה מהסיאפניקים שאני מכירה... אבל מה זה חשוב? מה דעתך בנושא? 3. למצפון המהלך- אני מכירה הרבה הורים סיאפניקים שהם הורים מדהימים- משקיעים בילדים ומגדלים ילדים לתפארת. אני לא מתעלמת מהקושי. אבל כל מקרה הוא לגופו, ובימינו יש משמעות רבה לטיפול- ומכאן להארכת חיים. אתה מכיר גבר סי אפניק שעשה טיפולי הפרייה ומת? כי אני לא מכירה. ועוד מילה. בניגוד לבני זוג שאחד מהם מת באופן פתאומי (תאונה, פיגוע) או ממחלה לא "מתוכננת"- בניזוג שאחד מהם חולה, יכולים מראש להביא בחשבון אפשרות של בעיות, ולחשוב מראש איך בן הזוג הבריא יתמודד. יש לי עוד מה להגיד, אבל נשאיר מקום גם לאחרים

oshritb

New member
הורות ב-c.f

זו אכן שאלה פילוסופית - קיומית שאי-אפשר להתעלם ממנה, אולם בחיי היום יום עם תמיכה של בן הזוג , אמונה ,ואירגון נכון של המשאביים הדבר בהחלט אפשרי.החוכמה היא להלך על הגבול הדק שבין חולי ובריאות.להעזר כשצריך ולהרפות שלא... אני חייבת להודות שהשאלות שמטרידות אותי כרגע הן לא האם להביא ילדים לעולם (במבחן התוצאה צומחים לפני כרגע שני ילדים שמחים ומאושרים) אלא איך להסביר להם באופן פשוט ונכון(אם יש דבר כזה..) מה זה c.f

נתת לי רעיון

איזה יופי. עוד דוגמה לעובדה שאוכלוסיית הנהנים בשרותנו גדלה...(הכוונה, במובן החיובי). בשנה האחרונה צוות העובדות הסוציאליות עבדנו על כתיבת ספר לילדים בגילאי גן/כתות נמוכות בבי"ס במטרה להסביר לבם על מחלתם (הרעיון הוא ספר שבעזרתם הם יוכלו להסביר לאחרים על מחלתם...)אנחנו בשלב סיום המלל (נתנו אותו לבחינה של רבים- גם כמעט לכל אנשי המקצוע ברוב המרפאות, וגם להורים ואחרונים חביבים לילדים),ואנחנו נמצאים לקראת תכנון האיורים. מקריאת תגובתך, אני מאמינה שספר זה יוכל לסייע לך ולאמהות/"אבאים" אחרים להסביר לילדיהם על המחלה באופן "פשוט ונכון" כמה שניתן. אשמח לשתף אותך...

למעלה