הא! דיון פילוסופי...
אני חושבת שיצירתיות זו לא תכונה מולדת, אלא שריר שמתרגלים אותו (או שלא)... מי שלא עושה שום דבר יצירתי יפתח התנגדות- ממש כמו שלאדם בכושר נמוך קשה לצאת לריצת בוקר. אני חושבת כך פשוט בגלל הניסיון שלי- כשפתחתי את הבלוג הייתי 100 אחוז רעיונות מפינטרסט, וככל שהזמן עובר כך יש לי יותר רעיונות ויוזמות שנולדו אצלי בראש.
אני חושבת שהרבה פעמים אנשים מערבבים יצירתיות עם כשרון- הם מרגישים שאם היצירה שלהם יוצאת עקומה אין להם טעם לעשות יצירות, ולא רוצים להתאמץ בשביל יצירה שהיא פחות מואן גוך... אנחנו נוטים לשכוח את מה שילדים יודעים- שיש הנאה בעצם המשחק והעבודה היצירתית, בלי שום קשר לתוצאה. הילדים שלנו ישקיעו שעות בהכנת קובבות מבוץ ואנחנו לא מוכנים להשקיע דקה בציור של חתול.
הורים גם מרגישים שחשוב יותר להשקיע בלימוד של הישגים מדידים (כמו כתיבה, קריאה, חשבון) ויצירתיות זה דבר אמורפי שלא מקבלים עליו ציונים.
ולגבי מאמזון התשובה ברורה: מאמאזון נמצאים בפייסבוק. התחום היצירתי משתולל ברשת, וגם בישראל יש המון עניין- תראי אתרים כמו סטייל פייג', או חשבונות פייסבוק שמצליחים בטירוף כמו "המצאות לאמהות ולא רק". הבעיה היא שהפורומים מחוץ לפייסבוק מגיעים לפחות ופחות גולשים. זו גם מדיניות של תפוז שמשקיעים בתחומים מסוימים יותר ומחמיצים (לדעתי) את הפוטנציאל של קהל האמהות. עד שאנשים מגיעים לפורום הזה יש סינון אדיר ובסופו של דבר זה פוגע בפורום.
בלי שום קשר, צריך לדעת לעבוד עם פייסבוק וברשת. מאמאזון בפירוש התנהלו נכון ועלו על רעב אדיר, ובישראל הקטע של הריון ולידה חם מאד. לדעתי הגל של DIY, לייף סטייל וחינוך ביתי עוד לפנינו, כי אמריקה פשוט מקדימה אותנו, כמו תמיד.