הורדת תמונות מקנון S45

gilgazit

New member
הורדת תמונות מקנון S45

הי יש לי מצלמה דיגטלית של קנון (S45). את התמונות אני מוריד למחשב ע"י תכנה יעודית של קנון שקיבלתי עם המצלמה. אני מתעתד לצאת לטיול ארוך יחסית בחו"ל וחושש שכרטיסי הזכרון לא יספיקו לי. מאידך לא ברור לי כיצד ניתן להוריד את התמונות ב"אינטרנט קפה" למינהם. אנא עוצו עצה.... תודה, גיל.

pixpix

New member
הורדת תמונות ממצלמה למחשב

אחת הדרכים הממולצות, במיוחד בטיול ,על מחשבי אינטרנט קפה לא ידועים מראש, היא בעזרת מתאם USB-COMPACT FLASH . מדובר ברכיב קטן פיזית שמתחבר ל USB ויש לו שקע לתקוע לתוכו את רכיב הזכרון של המצלמה. עלות ~ 30$ על מחשבי XP הדריבר למתאמים האלה מותקן כסטנדרט, ורכיב הזכרון מופיע מייד עם חבורו למחשב כדיסק נוסף . כל מה שנותר לעשות הוא להעתיק תמונות מדיסק זה. יתרון נוסף של שיטה זו שפריקת התמונות למחשב, הצפיה בהן ומחיקת התמונות המיותרות לא צורכת הספק מסוללת המצלמה, דבר שמאפשר לצלם עוד כמה תמונות לכל טעינת סוללה. כמו כן כדאי לפתוח חשבון באתרי תמונות דוגמת fotopic.net שם ניתן לקבל עד 250 מגה לאחסון תמונות בחינם.

dopm1

New member
הכוונה ל-"קורא כרטיסים" ?

אם כן - הקורא עצמו הוא לא כונן, אלא משמש ככונן זמני כל עוד כרטיס הזכרון "תקוע" בתוכו, אך לא ניתן לפרוק את הכרטיס אל הקורא ואח"כ להמשיך ולצלם ולפרוק פעם נוספת, האומנם ?

Digital0

New member
קורא כרטיסים

מתאם ה USB אינו מכיל זכרון משל עצמו, הוא מאפשר פריקה נוחה יותר של זכרון המצלמה למחשב. היתרון על פני חבור ישיר של המצלמה למחשב הוא בתאימות רבה יותר של מתאמים אלה למערכת ההפעלה ( סיכוי טוב יותר שמחשב כלשהוא בטיול "יכיר" את המתאם) ובמיוחד בכך שפריקת התמונות ומחיקתן מזכרון המצלמה לא צורכת הספק מסוללת המצלמה.

למעלה