הורדת שעות סיוע

תניא2

New member
היא עוזרת לה המון...

אל תדאגי. המורה מעבידה אותה יופי. אני לא יכולה לריב עם המורה. הבן שלי באמצע. ומעמדה מאוד חזק בבית הספר...
סיפור פרובלמטי...

לא הצעתי לך לריב, אלא בעדינות להזכיר לה

(למורה) שגם לה יש אינטרס לקבל שעות רבות יותר של סייעת.

כלומר, שזה גם אינטרס שלה לקבל יותר שעות, ולא רק שלך.

ייתכן מאוד שהמורה לא פועלת מתוך אינטרס אישי

אלה. מתוך אמונה אמיתית שהיא פועלת
לטובת הילד.
סביר שהיא מאמינה שכל כך התרגלתם שהילד מתתקשה שאתם כבר לא מאמינים ביכולת שלו...
הייתי מציעה להם להוריד יותר בהדרגתיות כלומר 16 שעות לשנה הבאה,
ובמקביל תנסו לעבוד על הוראה של מיומנויות חברתיות.
תנסו לנתח. איתו סיטואציות שמתרחשות בבית הספר ודרכי תגובה 5פשריות
ככה באמת תתנו לו כלים

תניא2

New member
כן. פרח. זה גם מה שאני חושבת...

אבל, אני אומרת בהדרגה .ולא בבום!!!
היא יותר הולכת דוח....

יעל ג10

New member
שעות סיוע

אפשרות נוספת היא לפנות לעו"ד אמיר ברק באלו"ט. הוא בקי בנהלים ובחוקים. לעתים די במכתב שהוא חתום עליו כדי לשפר את המצב, לא צריך להגיע לבית משפט. חבל שהילד שלך יתדרדר, אחרי שעשה דרך כזו ארוכה וטוב לו בבית הספר. צריך להתאמץ על מנת לתחזק מצב קיים, זה לא מובן מאליו. האחריות על כך מוטלת עלינו ההורים. בכל שנה עלינו לוודא שהילד שלנו מקבל את מלוא שעות הסיוע להן הוא זקוק. זה לא קל, רובנו מכירים את הסאגה הזו.

תניא2

New member
טופס רמות תפקוד לצורך סייעת

הבעיה הנוספת היא, שהמחנכת מתעקשת למלא את הדוח לפי החוק... לפי התפקוד של הילד. היא רק שוכחת שהתפקוד תלוי סייעת. והסייעת טפו טפו לא החסירה יום אחד מתחילת שנה. היא מילאה את הטבלה ויצא לו פחות מעשר נקודות... שזה אומר 8 שעות סיוע בשבוע. זה אפילו לא מתחיל לכסות. בית-הספר לא מרשה לסייעת לבוא יותר מהנדרש... ככה שזה לא בא בחשבון להשלים...
איך אפשר להתמודד עם זה?
הסברנו לה. והיא אומרת שחלק מהזמן הילד לבד. והוא מסתדר. היא שוכחת שמדובר בעטיפת הגנה באופן כללי...
הבעיה היאשאין לה בעיה לריב עם כל העולם ואשתו... וגם לא לריב עם הפיקוח...
הביאה פסיכולוגית שתתצפת עליו.
תודה לקל, שהוא אספרגר בתפקוד גבוה.
אבל, לא בא לי לעשות עליו נסיונות. של בבת אחת. גם הפחתה צריכה להיות הדרגתית...
יש למישהו רעיון???

אני יודעת שבירושלים

מעבר לכיתה א שבה רוב הילדים מקבלים 24 שעות, בהמשך אמרו לי שרוב הילדים מקבלים 16 שעות (רמה ג).
אגב, משלבת טובה אמורה לתת לילד כלים כך שלא יזדקק לה כל הזמן בהמשך, אלה יוכל ליישם את מה שלמד.
אם הם מתעקשים על 8 שעות-אז שהמשלבת תבוא יומים או שלושה בשבוע לפי מה שאתם מוצאים,
ושאר הזמן שהמחנכת ושאר המורים יתווכו, ולעמוד על זה שהילד ישב ספסל ראשון ליד המורה שתוכל לעזור לו בהתארגנות ובפתרון בעיות (אם הוא זקוק לזה)

יעל ג10

New member
הפחתת שעות סיוע

אם את מרגישה שבלי סייעת זה גורם לילד נזק, אולי יש מקום לקחת אותו מבי"ס הביתה בשעות בהן אין סייעת. כמובן אם זה מתאים לך. זה ממחיש את הצורך בסייעת. לא ממקום של עימות עם בית הספר, אלא ממקום של דאגה לילד, שלא ייהרס מעמדו החברתי שקנה לו , רק בגלל שאין לו סייעת. אולי שווה להביא לפגישה עם מנהל בית הספר מישהו כמו גל בכר (שמלמדת בקורס "אתגר השילוב" באלו"ט) כדי שתסביר ממקום מקצועי (ולא אישי) את החשיבות של הסייעת ואת הנזק שעלול להיגרם בהיעדר סיוע.

תניא2

New member
צודקת לגמרי לגבי גל בכר.

יש לילד פסיכולוגית שמלוה. והיא תבוא לפגישה ותסביר את הענין. אני מקוה שזה יסתדר בלי הרבה עימותים...
תודה על הרעיון של גל.
אם יהיה צורך אעזר בו.

מרב געש

New member
אני חושבת שצריך ל"טפל" בנושא בכמה רמות

א. אם הילד צריך את הסיוע והמורה לא מודעת לסיוע שהוא מקבל - חשוב שהמשלבת-סייעת תעלה על הכתב דוגמאות חשובות ויומיומיות, כיצד הוא היה "נופל" אם היא לא היתה שם לסייע לו.
ב. אולי המורה לא שמחה לנוכחות של משלבת בכיתה, ולא משנה מי המשלבת.... צריך לבדוק אם זו אולי הנקודה. ואם השיקולים לא עניניים אז צריך לקחת את זה בחשבון. אולי להציע שכשהמשלבת חושבת שהוא יכול קצת להתמודד לבד היא תסייע למורה - ואז המורה תשמח למשלבת בכיתה, וככה גם יווסתו לילד באופן נכון את הצמידות של המשלבת אליו.
ג. חשוב לשאול מורים נוספים שמלמדים את הכיתה - מה החוויה שלהם......
ד. צריך להבהיר שאם נוריד משלבת ויתחילו בעיות - לא תהייה דרך להחזיר. כך שצריך להוריד בהדרגתיות מקסימלית.
ה. הטבלאות אכן מאוד בעייתיות - וצריך להראות היכן הן מפקששות את הצרכים של הילד.

בהצלחה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם את מרגישה שאין לך מענה ברמת ביה"ס והמתי"א המקומית, את יכולה לפנות לאגף לחינוך מיוחד במשרד החינוך.
אולי אפילו במקביל למפקח האזורי שלכם, למפקחת הארצית בנושא אוטיזם ולמדריכים ארציים בנושאים הרלוונטיים למשל המדריכים בנושאים אוטיזם ולקויות מורכבות
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Special/HaagafBepeula/BaaleyTafkidim/Mate.htm

תניא2

New member
תודה רבה לכם חברי פורום יקרים

על כל ה
העצות.
הכעס והעצב איתי יחד.
תודה שחיזקתם אותי. ואין לי שום כוונה לוותר. כבר דיברתי עם אלוט. ואמיר ברק יעזור אם יהיה צורך...מקוה שלא נגיע לשם...ושהילדים של כולנו יתקדמו כמה שיותר....
והמחנכת של בני הולכת להיות גם המורה לשנה הבאה. ככה שאני הולכת לטפל בה...לא להכנס בה.
אבל, לוותר אני כבר לא אותר יותר. שתקנו יותר מידי.
אעדכן אתכם.
בת שלום ומנוחה לכולכן.

למעלה