הורדת שעות סיוע

תניא2

New member
הורדת שעות סיוע

בני בכיתה א. אספרגר בתפקוד גבוה. אבל לא חסרים קשיים...על פניו תודה לקל מתפקד טוב. כיתה מפוצצת של 36 ילדים!. השנה קיבל סייעת שהמשיכה איתו מהגן. 24 שעות. המורה כל הזמן טוענת שהוא מסתדר ולא צריך סייעת... מה שברור שזה לא נכון. תודות לתפקיד המרגיע של הסייעת שאיתו כבר 4 שנים. ותודות לתמיכה מסביב. הוא מאאוד מוחזק. עשו עדה בין מקצועית בלי ליידע אותנו!!! והמורה מילאה את טופס הערכה התפקודית בקשיחות רבה. ככה שיצא שהוא מקבל 10 נקודות. שזה אומר, 8 שעות סיוע! בדרך כל מקבלים מינימום שעות של הרמה... בית הספר באופק חדש. גומרים כל יום ב2 וחצי. מה אני אעשה עם 8 שעות... ברור לי שהוא לא ישרוד!!! נעלב מכל דבר. חווה סיטואציות בהקצנה. עם הרבה קשיים חברתיים ורגשיים. לא נתנו לנו להכניס את המנחת שילוב שלנו בתחילת שנה, שזה גרם לה לעזוב!!! מדריכת המתיא מגיעה פעם בחצי שנה. המנהל- אין עם מי לדבר. אומר שמבחינתו הילד מסתדר. הם לא מבינים באספרגר. נוצר מצב אבסורדי שמנחת המתיא אומרת להם שהם מגזימים, ורבה איתם על הקשיים של הילד. המורה מתנהגת איתו בקשיחות. הייתי מעבירה אותו בית-ספר. אבל הוא ברוך השם התרגל. יש לו חברים. והמערכת הבית ספרית טובה לו. יחד עם הסייעת כמובן!
אני אובדת עצות. פניתי לאלוט, ואמרו לי לדבר עם המנהלת והמחנכת. אבל התחושה שאין עם מי לדבר...

HELP פליז!!!

TikvaBonneh

New member
תפני לרויטל לן כהן

היא case manager וגם עו"ד, היא תוכל לעזור לכם בהתמודדות עם המערכת.

תניא2

New member
אמיר ברק

מה עם אמיר ברק? והסיוע של בית לורן? הוא לא מספיק טוב? רויטל לן כהן, עושה את זה בטח בתשלום? מה גם שבית הספר לא מוכן לשמוע על שום איש חיצוני...

TikvaBonneh

New member
כן, זה בתשלום

לא ניסיתי את אמיר ברק ואת הסיוע של בית לורן.
לגבי *איש חיצוני*, לועדת שילוב ולכל פגישה בבית הספר את יכולה להזמין אנשי מקצוע מטעמך. בית הספר לא יכול לאסור זאת עלייך. אפילו עבריין יכול להביא איתו עו"ד, אז למה להורה אסור?

ימימה

New member
אין לי פתרונות

רק יכולה להגיד לך שגם אצלנו בית הספר כל הזמן היה משוכנע שהילד בסדר גמור, שאין לו בעיות, שאנחנו מגזימים והוא מתפקד מצוין ויכול היה לתפקד גם בלי סייעת. כל הזמן אמרו לנו את זה, במיוחד כשניסינו להעלות שעות סיוע.
כל זה - עד שהסייעת שלו נכנסה לשמירת הריון של שלושה שבועות מהיום למחר. במשך שבוע הוא היה בלי סייעת, כי לא מצאנו ואחר כך עם סייעת זמנית שבדיעבד הייתה מאד לא מתאימה (אם כי כנראה - לא בטוח - יותר טובה מכלום...). הילד פשוט התפרק לנו. התחילו תופעות של חרדה, לחצים, טיקים, תנועות.... אמרתי אז, שהדבר הטוב היחיד שיצא לנו מהדבר הזה, זה שבית הספר הבין סוף סוף שאנחנו לא ממציאים את הקשיים של הילד, ורק בגלל שהוא מוחזק טוב הוא מתפקד כפי שהוא מתפקד...
מקווה שלא תצטרכו להוכיח את זה כמונו בדרך הקשה...

תניא2

New member
מזה אני פוחדת...

זה הקטן שלי בספקטרום. יש לי בן גדול, ועליו לצערי למדתי את כל הטעויות, שמאוד השתדלתי לא לעשות על הקטן... הוא הוחזק וטופל היטב ברוך השם... כל השנים. ולכן מתפקד ככה. הוא ילד מאובחן עם בעית חרדה.בנוסף. היינו בסרטים איומים שהוא היה קטן. אני מרגישה מתמוטטת ואובדת עצות... מדריכת המתיא בתחום יכולה לעזור לי? המתיא יכול לעזור?

dina199

New member
הכי גרוע כשהמסגרת החינוכית מרוצה

שהילד 'מסתדר'.
הם שוכחים שילד צריך הרבה יותר מ'להסתדר'.

ayalafree

New member
זה לא חוקי לעשות ועדת שילוב ללא הורים

את יכולה לערער על החלטת הועדה. תבקשי בחוזר מנכל משרד החינוך את התהליך.

את צודקת לגמרי. ותניא - כנסי !

תקראי על הזכויות שלך ותנסי לערער על עצם קיום הוועדה וגם על המסקנות שלה, שכן הם עברו על החוגים ושיחזירו לכם את כל השעות שלקחו לכם

פה כתובים החוקים

http://www.kolzchut.org.il/he/ועדת_שילוב

תגישו תלונה על בית הספר! תדברי עם המפקחת על החינוך המיוחד וכו'. תשלחי מכתבים לכולם! אל תעברי על זה בשקט!

תניא2

New member
רמת תפקוד

הבן שלי מסיים כיתה א. הוא לא צריך לעבור ועדת שילוב. כי עבר סופשנה שעברה. אלא רק ועדה בין מקצועית. שלפי החוק, לא צריכים להזמין את ההורים. וגם שום פיקוח מהמתיא!!! בסמכות המחנכת לקבוע לו רמת תפקוד. הוא היה השנה רמה ד. שזה 24 שעות. והמחנכת רוצה להוריד לו לב. שזה 8 שעות בשבוע!!! מה הוא יעשה עם 8 שעות? הוא צריך בעיקר עזרה בהפסקות. ובזמנים פתוחים. אף סייעת לא תבוא לשעתיים ביום...וזה גם לא מספיק מכסה. ואני דואגת שהוא יפול. צריך להוריד בהדרגה, או שהסיעת תצא מהכיתה. האם יש פה ילדים שקיבלו רמה פחותה מד? פחות מ24 שעות סיוע בשבוע? אני רוצה לדעת האם זה מקובל? או שבתכלס בפועל כולם מקבלים 24 שעות?

ההתנהגות שלהם מאוד מוזרה.

לדעתי.

כי חשבתי תמיד שלטובת המורה עדיף שיהיה עוד מבוגר בכיתה, שהיא יכולה להעזר בו. בדרך כלל הסייע לא עוזר רק לתלמיד, אלא בכלל למורה ולכן זה אינטרס שלה שיהיה סיוע.
כבר נתקלתי במצבים, שהציגו מצב של הילד, חמור יותר מאשר במציאות, כדי לקבל עזרה.
ולכן זה נראה לי ממש ממש מוזר!

מציעה לך לקרוא בקישור כאן מה את יכולה לעשות במקרה כזה, וכמובן, מיד לערער!

http://alut.org.il/?page_id=410

גם אצלינו ככה

והאמת שבית הספר ביקש אישור רק ל-8 שעות,
וגם זה בסוף לא יושם.
האמת שחוץ מהתארגנות וכדומה הילדה בסופו של דבר למדה להסתדר.
כמובן עם טיפולים אחה"צ.
יש בתי ספר שמאוד לא אוהבים את הרעיון של סייעת.
הם חושבים שזה מסמן לשווא ילד עם קשיים קלים ושזה מזיק חברתית.
לפעמים הם צודקים ולפעמים טועים.
תלוי גם באיכות כח האדם שאפשר להשיג.
האם הם יודעים למשל לעבוד עם סייעת סמויה?
האם בכלל ניתנת הדרכה סבירה?
ולפעמים בית הספר והיועצת פשוט לא מבינים כלום.

תניא2

New member
קלעת בול פרח!!!

המורה טוענת שזה מסמן את הילד. יש לו קשיים חברתיים קלים... הוא יסתדר. פינוק שכזה... הסייעת סמויה לגמרי. בחורה סופר אינטלגנטית ורגישה. ונכון, סייעת לא מיומנת ולא מודרכת -זאת רק צרה...
והנה-הצרה הבאה,
לא מרשים למנחה שלנו להכנס, והמנחה של המתיא מגיעה פעם ב3 חודשים, שותה כוס קפה והולכת הביתה...
ולסייעת אסור לקבל הנחיה מגורמים חיצוניים.
אי אפשר כל יום להחליף בית-ספר...

ימימה

New member
גם אצלנו בית הספר לא הסכים למנחה להכנס

והפגשנו אותה כמה פעמים עם הסייעת אחר הצהריים בלי לידע את בית הספר. אמנם זה לא טוב כמו תצפית, כי אולי יש דברים שהיא עושה לא טוב ולא יודעת שהיא טועה בהם, אבל לפחות המנחה עזרה לה להתמודד עם קשיים שהיא העלתה ונתנה לה רעיונות לעבודה (סיפורים חברתיים, אנציקלופדיה של מושגים ועוד)

תניא2

New member
כן, זה גם מה שאנחנו עושים...

אבל, תבינ י את האבסורד... אז בית-הפר אומר אתם רואים, אנחנו צודקים, הילד בסדר, מתפקד נהדר. הנחיה של המתיא פעםבחצי שנה עוזרת. הוא לא יודע שהיא מונחית מחוץ לבית-הספר באופן שוטף... זה אסור. ואססור לה לומר את זה. אז הנה הילד בסדר! עובדה! ואיך תוכיחי לו שהוא טועה...
הרי לא תשלמי בילד שלך, ותשימי הולד. משחק מסוכן...
ההילד עלול להידרדר מאוד.
המצב אבסורדי.
לא יודעת איך אפשר להמשיך ככה...
תודה לקל הילד נקלט היטב, ויש לו המון חברים. ובית הספר מתאים לו.
קורע הלב להעביר אותו...
מה גם שאף אחד לא מבטיח לי בבית ספר אחר. וזאת גם בעיה של שיבוץ עם העיריה...
הצילו!

ימימה

New member
גם אצלנו היה אותו הדבר

בשנה הראשונה המנחה המקצועי לאוטיזם בא פעם אחת(!) בתחילת שנה לתת הרצאה לצוות על אוטיזם באופן כללי (הוא לא הכיר את הילד ולא פגש אותו לפני כן). מדריכת הסייעות הכללית (שהיא מרפאה בעיסוק וההתמחות שלה בכלל בילדים עם מוגבלויות פיזיות) באה בערך שלוש פעמים ובעיקר ניסתה לודא שהילד לא מקבל "יותר מדי סיוע" ושהסייעת לא מדווחת לנו.
בשנה השנייה חבטנו קצת על השולחן (מטפורית, כן?), והצלחנו להשיג שהמנחה המקצועי יגיע פעם בחודש, יצפה בילד כ-10 דקות, יפגש עם הסייעת לבד לעוד רבע שעה ואח"כ יפגש גם עם כלל הצוות ואיתנו ביחד. אני לא חושבת שיש מישהו במתי"א שלנו שהגיע להישג דומה...

בגן היתה לנו סייעת שהסתכתכה עם הגננת

מרוב שהיא הזדהתה עם הילד ורצתה לעזור לילד כמה שיותר, היא ניהלה מלחמה מול הצוות של הגן, במיוחד מול הגננת המחליפה שבאה פעם בשבוע וסיפרה לנו הרבה פרטים שהילד לא סיפר.
אולי גם המורה שלכם מרגישה שיש פה דמות אויינת?

תניא2

New member
לא.

הסייעת של הבן שלי מאוד עדינה. יש לה יחסי אנוש מצוינים. והיתה גם סייעת שלו בגן חובה. זאת ממש לא התמונה. המורה פשוט רואה תיפקוד טוב של הבן תודה לקל. ולכן חושבת שאין צורך. לא מספיק לוקחת בחשבון את כל מערך התמיכה מסביב...

אז אולי תנסי לרמוז לה שגם לה כדאי שתהיה

סייעת? כי אם הסייעת באמת תהיה מיותרת לבן שלך, אז אולי היא גם תוכל לעזור קצת למורה?

למעלה