הורדת מנוע

zxram

New member
הורדת מנוע

אוקיי אז אני יודע שזה לא סיפור גדול להוריד מנוע אבל סליחה על הבורות יש מישהו שיכול להסביר את הפרוצדורה ומהם הכלים הנחוצים?

dejavu

New member
הורדת מנוע

הורדת מנוע היא פרוצדורה פשוטה מאוד... המנוע מחובר לתמסורת עם בורג אחד עליון 2 אומים מלמטה ועוד אום למעלה כולם 17mm נתחיל מזה, כנס מתחת לרכב ופרק את 2 האומים התחתונים, שים לב, הגישה אליהם היא מלמטה בלבד, זה משאיר את המנוע תפוס עם עוד אום ובורג עליונים, לפני שאתה מפרק אותם נתק את כל החוטים של האלטרנטור ואת כבל הגז מהקרבורטור, עכשיו אפשר לפרק את 2 הברגים העליונים בעזרת מפתח 17mm (אני מעדיף מפתח רצ´ט) האום הימיני העליון מהצד האחורי של האוטו הוא בעצם גם אחד הברגים שמחזיקים את הסטרטר ויש לו אום 17 בצד החיצוני של של התמסורת, פרק את האום (נמצא מאחורי הוונטה) ולאחר מכן הוצא את הבורג מהצד של הסטרטר, כעת נשאר לך רק בורג אחד בצד השמאלי לשם כך תצטרך להכניס את היד מהצד השמאלי האחורי של האוטו (דרך מכסה המנוע!) ולהוציא את הבורג שלם (חשוב!! תמוך עם ג´ק את המנוע) לאחר פירוק הבורג האחרון משוך את המנוע והרחק אותו מהתמסורת עד שגלגל התנופה יצא החוצה לגמרי.. הרם את החיפושית לגובה מתאים כדי לגרור את המנוע אחורה אל מחוץ לרכב והורד את החיפושית חזרה לרצפה (בהנחה שאתה עובד בלי LIFT), עם "ליפט" העבודה הרבה יותר פשוטה וקלה (לא שיש לי מושג)... הורדת מנוע היא פרוצדורה פשוטה יחסית, להחזיר את המנוע הוא עסק בעייתי כי זה 120 ק"ג שנאבקים קשה עד שהם נכנסים למקום ולסגור את הבורג הראשון, אני בכל מקרה עבדתי עם ג´ק מעפן אז היה לי סיפור של איזה שעה, מומלץ לעבוד עם ג´ק 2 טון עם גלגלים... מקווה שעזרתי..

zxram

New member
סבבה תודה

אני מקווה שאני יסתדר , בקרוב יש לי פרוייקט של החלפת גיר... במוסך רצו ממני משהו כמו 3000 שקל הנבלות...

zxram

New member
שאלה של כן או לא

מדובר בחיפושית אמריקאית, אין הבדל נכון?

Joe Bugin

New member
שכחת דבר מאד חשוב!

לא לשכוח לנתק את הכבלים של החימום בתוך הרכב !

ib1406

New member
../images/Emo45.gifהורדת מנוע

http://www.geocities.com/bugfuel/engineremoval.html אם אתה קורא אנגלית זה יכול לעזור. אני מכיר את כותב אישית. הוא בסדר.

zxram

New member
ומה בקשר לגיר

אני יושב כבר שעה ומחפש אתר שמראה איך לפרק גיר ולא מוצא , מישהו יודע על משהו כזה, כבר הסבירו לי פה בהודעה קודמת איך זה נעשה אבל תמיד טוב לראות בעיניים.....

ofir_y

New member
אנחנו באותה הביצה...

גם אני צריך להוריד מנוע כדי להחליף קלא´ץ ומחזיר שמן אחורי. (רק שאני מתלבט בין מוסך לעבודה עצמית) ANYWAY, מקווה שזה יעזור: http://www.google.co.il/search?q=vw+beetle+engine+removal&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=iw

Morticia

New member
הורדת מנוע בהתכתבות.

גם אם זה ממש לא מסובך, אני לא חושבת שכדאי למישהו להוריד מנוע על סמך הודעה בפורום. אולי כדאי שתתכנסו יום אחד כל מחליפי המנוע למיניהם ותחליפו בצוותא. זה נשמע לי כל כך מסוכן, אם שכחתם לכתוב משהו, אם הוא שכח לקרוא, אם לא הבין נכון, אפילו תמיכה טלפונית בזמן אמת עדיפה. ונניח שהבין והוריד את המנוע, לא רצוי שיקבל הסבר על איך להחזיר אותו? זה לא צחוק, לנסוע בחיפושית שהמנוע שלה לא הורכב טוב, זה סכנת חיים, למי שבתוכה ולמי שהיא תתנגש בו. העץ הזה מפריע לי מעוד סיבה, כמו שכבר פירטתי אחר, גנבו לנו מלא חלקים. לאחותי גנבו את החיפושית המושקעת שלה, הורידו את המנוע, ושרפו אותו באיזשהו פרדס (כנראה כדי לא להשאיר טביעות אצבעות)- אין לנו שליטה על מי יקרה את הנחיות הפירוק, נכון שאפשר להשיג את זה במקומות אחרים באינטרנט, אז שלפחות יתאמצו. מורטישיה.

kobix1

New member
אהובתי! MORTICIA

אם לא נכתוב בפורום חיפושיות איך להוריד מנוע ואיך להחזיר אז איפה כן נכתוב? בגללל זה בדיוק קיים הפורום

למעלה