הורדת הילוך

geverv

New member
הורדת הילוך

למה כשאני מוריד הילוך מרביעי לשלישי או שלישי לשני האוטו קופץ טיפה ואז ממשיך? ועוד שאלה: כשאני מחליף משני לשלישי צריך לעזוב את הקלאץ' מהר ולא להחזיק אותו כדי לא לגרום להאטה או שאני טועה.. בבקשה הסברים מפורטים..חשוב =)

be_roo

New member
כי אתה לא משחרר את הקלאץ' בהדרגתיות

מספיקה. כשמורידים הילוך המנוע עובר לעבוד במהירות גדולה יותר. הגלגלים כמובן ממשיכים באותה מהירות ואף מאיטים טיפה. כשאתה עוזב את הקלאץ' את מחבר בינהם והבדלי המהירויות הם שיוצרים את הקפיצה עד לחיבור מוחלט ואז הם חוזרים להיות מתואמים. כשמעלים הילוך זה פחות קריטי ואפשר לעזוב את הקלאץ' מעט מהר יותר.

geverv

New member
רגע

לא לזרוק אותו כשמעלים מ2 לשלישי או מ3 ל4 נגיד?

costaet

New member
לזרוק זה קצת גס מידי

אבל אפשר לשחרר יותר מהר מבהורדת הילוך או תחילת נסיע.

Gal isr

New member
../images/Emo207.gif בלימה בעזרת ההילוכים

יש נזק בבלימה שכזו? אם שלישי אצלי זה 40-60 ואני ב 65 מוריד לשלישי (וככה המהירות יורדת לטווח של השלישי כמובן)- יש בזה נזק למנוע? תודה

Gal isr

New member
למען האמת? אני לא בטוח בכלל

מצד אחד אני מאמין שכן, כי בכל זאת... אבל מצד שני- המורה שלי לימד אותי להשתמש בהילוכים כדי לבלום כמו שצריך ולא רק בברקס..אז למה שהוא ילמד אותי משהו שהורס?

אוראל1988

New member
יש הבדל

בין להתאים הילוך למהירות לבין בלימה בעזרת ההילוכים. לכל הילוך יש את הטווח המתאים לו. המורה שלך לימד אותך ככל הנראה להוריד הילוכים שיתאימו למהירות הנמוכה יותר שהתקבלה. לבלום בעזרת ההילוכים זה להכניס הילוך שנמוך מדי למהירות מסויימת, וכעת הסל"ד יעלה ויצרח וזה שוחק אחושרמוטה.

costaet

New member
לא חייב "לצרוח"...

אם מכניסים הילוך כמה קמשים "מעל המהירות של אותו הילוך" האוטו לא יצרח ולא יקרה כלום. כמובן לא מדובר על עשרות קמ"שים אלה קמ"שים בודדים (נניח עד 10 ורצוי פחות מזה) לא יקרה כלום, לא רעש ולא צרחות...

costaet

New member
בדוגמא שציינת זה בסדר גמור

אין אם מורידים הילוך קצת לפני הזמן, נגיד במקום ב-60 ב-65 אבל לא הרבה מעבר לזה אחרת זה סתם בלאי מיותר. לא צריך להגזים עם בלימה על ידי הילוכים כי בסופו של דבר הגיר והמנוע לא מיועדים לזה אבל הבלמים כן.

be_roo

New member
נזק ישיר, לא. בלאי מואץ ומיותר, כן.

מבלי להכנס למספרי שהם שונים בכל רכב. קודם מאיטים בעזרת הבלם, אחרי כן מורידים הילוך כדי להתאים למהירות החדשה.

Gal isr

New member
אז אני אתחיל להפסיק עם ההרגל שלי

wil

New member
הבלאי למנוע בדוגמא הזו זניח

בעיקר הקלאץ' יעבוד קשה כדי להביא את המנוע לסל"ד הדרוש לבלימה כזו. ואם מדובר בירידה ארוכה אז בלימת מנוע כזו היא לא רק מותרת - אלא הכרחית. (כי בלימה בעזרת הבלמים במשך דקות ארוכות ברצף תחמם אותם במידה כזו שהיעילות שלהם תפחת וזה מסוכן)

למעלה