הוראת תאטרון

Miss Tika

New member
הוראת תאטרון

אני לא יודעת אם יש כאן מי שיוכל לענות לי אבל אני מנסה את מזלי.
בימים אלה החלטתי שאני רוצה להיות מורה לתאטרון ואני מחפשת את התואר המתאים. לכאורה זו לא בעיה, יש את סמינר הקיבוצים, מכללת אמונה ודוד ילין.
אך הלימודים צריכים להתאים בשעות למגבלות שלי- אמהות ועבודה, וזה קצת יותר בעייתי.
חשבתי ללמוד תואר בחינוך באוניברסיטה הפתוחה ולאחר מכן להשלים לתעודת הוראה בתיאטרון באחת המכללות.
האם המסלול הזה הגיוני? בעצם מה נותן תואר בחינוך? כל מורה חייב תואר בחינוך? האם אפשר לעשות תעודת הוראה בתאטרון מבלי שיש תואר בתאטרון?
אני מבינה שיותר קלאסי הוא שאלמד תואר בתאטרון ואח"כ אשלים לתעודת הוראה אבל תארים בתאטרון הם מאוד מאוד אינטנסיבים כך שלצערי זה לא רלוונטי כרגע.
ובכלל, כל מורה חייב תעודת הוראה? איך זה עובד?
ועוד, אם אלמד חינוך וספרות באונ' הפתוחה, זה הופך אותי למורה לספרות? ואז כדי להיות מורה לתיאטרון אני צריכה רק להשלים לת. הוראה בתיאטרון? או שצריך ת. הוראה לכל תחום בנפרד?
אשמח מאוד אם יש כאן מישהו שיכול לעשות לי סדר בבלגן.

תודה רבה!

FOR THE LD

New member
זה לא התחום שלי (תיאטרון), ובכל זאת...

האם כל מורה חייב להיות בעל תואר ראשון? - כן. כאשר רישיון הגשה לבגרות מחייב תואר שני בתחום הדעת הרלוונטי.
האם כל מורה חייב תואר בחינוך? - לימודי החינוך הם הבסיס לתעודת הוראה, ולכן לצד לימוד תחום הדעת (היסטוריה, מתמטיקה, סוצילוגיה...) והוראת תחום הדעת, (הפדגוגיה של המקצוע, עבודה מעשית וכו'), ישנו מרכיב בסיסי של אשכול לימודי חינוך. מורה הוא בראש וראשונה מחנך, ולכן מחובתו להתוודע אל ההיבטים השונים של עבודת החינוך.
האם כל מורה חייב להיות בעל תעדות הוראה? כן.
אם תלמדי חינוך וספרות באוניברסיטה הפתוחה, זה לא יהפוך אותך למורה לספרות. זה יהפוך אותך לבעלת תואר דו-חוגי. באפשרותך להשלים תעודת הוראה בספרות במסגרת האו"פ, ככל הידוע לי, אך גם במוסדות אחרים, כשאת כמובן מקבלת לא מעט פטורים על קורסי חינוך וקורסי ספרות. גם העובדה שתסיימי לימודייך לקראת תעודת הוראה בספרות לא תקנה לך תעודה או אפשרות השתלבות מיידית במערכת החינוך. כדי שהדבר יקרה, עלייך לעבור בשנה הראשונה לעבודתך במשרד החינוך, סטאז' שאינו נחשב כשנת ותק, שאם תעמדי בו (הערכה מקצועית וכן קורסים שעלייך לקחת במסגרת הסטאז') תוכלי להתחיל בתהליך הלא פשוט, יש לומר, של חיפוש עבודה כמורה מן המניין. כשתשלבי במסגרת חינוכית זו או אחרת, יהיו לך לכל היותר 3 שנים להוכיח עצמך שאת ראוייה לקבל קביעות במערכת החינוך, וזאת במידה שההערכות שתקבלי על סמך תצפיות של מנהל בית הספר בשיעורייך מספר פעמים בשנה, ומפקחת תחום הדעת יעידו על כך שאת ראוייה לקבל את הקביעות.
בנוסף, את מחוייבת להשתלם מסביב לשעון, כדי שתוכלי לעלות מדרגה לדרגה. כל מנהל בודק מול כל מורה מהי ההשתלמות אליה הוא נרשם בכל שנה!
לא רק שמלמדים, אלא שלא מפסיקים ללמוד לאורך כל השנה ובכל שנה (ולא מבחירה). אפשר להפוך זאת למשהו מהנה ומעניין, ולא להתייחס לכך כאל נטל, אם את לומדת מה שרלוונטי לתחום הדעת שלך ומעניין אותך, ובכל מקרה לא תוכלי להרחיק לכת ולבחור בהשתלמות שאינה רלוונטית לחלוטין למה שאת מלמדת, מפני שלא יאשרו לך את ההשתלמות. הכל מאושר ע"י הפיקוח. הכל כולל הכל....
בהצלחה!
http://cms.education.gov.il/NR/rdon...B853-80866FDD0C0C/89475/____211106___1708.pdf

FOR THE LD

New member
כן, לכל תחום דעת את צריכה תעודת הוראה בנפרד אבל..

את לא צריכה ללמוד 4 שנים כדי להיות בעלת תעודת הוראה נוספת, אלא לבחור במסלול הנקרא "הרחבת הסמכה" שמיועד למי שכבר יש לו תעודת הוראה בתחום כלשהו, ורוצה להכשיר עצמו להוראה בתחום דעת נוסף, או בתחומי דעת נוספים.
כמובן שלא תדרשי ללמוד את אשכול לימודי החינוך שלמדת לקראת תעודת ההוראה הראשונה שלך, ואם מדובר בתחום נוסף שהיווה את אחד החוגים שלך בתואר דו חוגי, תקבלי פטורים על כמה מן הקורסים, כך שמה שישאר לך זה למעשה, קורסים נוספים בתחום הדעת והוראת תחום הדעת, כולל הכשרה מעשית להוראה בתחום הדעת. מסלול זה נמשך בין שנה לשנתיים, יומיים בשבוע בממוצע, כתלות ברקע שממנו הגעת (חסרת רקע לחלוטין או שלמדת את התחום כחלק מן התואר הדו-חוגי או שהינך מלמדת תחום זה בפועל בבית ספרך, כלומר בעלת ניסיון מעשי ללא הכשרה רשמית להוראת תחום הדעת). לכן לכל מורה במסלול הרחבת הסמכה נבנית תכנית ייחודית משלו.

למעלה