הוראת הלשון העברית

הוראת הלשון העברית

מה דעתכם על חומר הלימוד בלשון עברית לבגרות? האם זה הידע הדרוש לאדם משכיל בשפת אמו?

יחבא

New member
ומהו חומר הלימוד לבגרות?

מה דעתך על כך שהדיחו את המורים לספרות מהוראת חיבור עברי והעבירו את זה בלעדית למורים ללשון? כלומר, חיבור הופך לעוד פעילות המייצגת מיומנות בלשון ומאבד את כוחו כמייצג גם עומק תרבותי, ראייה רחבה של המציאות וכו'

יחבא

New member
מכיר גם מכיר

מה ל'שות אבל גם מקצוע ההוראה שלי, וגם תפקידי במערכת מחייב אותי להכיר גם את המפמ"רים/יות לסוגיהן ולמיניהן השונים/ות. אני מבלה בימי השתלמות הרבה יותר ממורים ללשון, אני נמצא במפגשים בין-תחומיים הרבה יותר מהמורה הממוצע. תודה על ההפניה, ועל ההמלצה לעיין גם בהרחבות.

shellyland

New member
בקרוב

יורחבו ההרחבות. והן גם יהיו בפורמט יותר ידידותי למשתמש.

זו תגובה טבעית לדלות הלשון .

בעבר המורים לספרות למדו לשון, ולהפך. אבל נראה שבעשרות השנים האחרונות, כמה פרופסורים ללשון עשו מחקרים, מעמדם באוניברסיטה מאפשר להם לדחוף את התחום שלהם לתלמידים. אבל בעצים, מה זה חשוב? השפה של התלמידים נשארת דלה ומנותקת ממקורתיה, למרות כל הגישה ה"מדעית" ללשון. אולי עדיף היה ללמד את מקורותיהן של המלים, את ההקשר התרבותי שלהן?

יחבא

New member
נדמה לי שהעבר שלך

קצת לא מדוייק ו/או מכליל. בעבר ובהווה לשון וספרות אלה שתי דיסציפלינות שונות לגמרי. נכון שיש השקה רבה ביניהן, אבל יש השקה גבוהה בין פילוסופיה ללשון ובין שפות תכנות ללשון, גם. הקישור ללשון התרבותית הגדולה לא יכולה להיווצר רק משיעורי לשון לבגרות. זה מתחיל בגן הילדים וממשיך עד התיכון. לצערי הרב, מגמות פוסטמודרניסטיות וניאוקפיטליסטיות לא מתענינות בלשון ובתרבות אלא בייצוגים [סימולקרה - בודריאר ז"ל] ובשורות המאזן. כמה יחידות : 40? יופי, כמה פסיכומטרי: 800 יופי. תבדקי מה מצב הסטודנטים לתנ"ך לתארים מתקדמים באוניברסיטאות השונות? כיצד עמיתיי ועמיתותיי הופכים לבעלי תואר שני בשנה אחת?

יחבא

New member
מעולם לא חיבבתי את הנקניקיה ששמה

מנחם פרי. גם לא ממש זכור לי פרי כאיש שמוטרד מזכויות מישהו חוץ מזכויותיו.

למעלה