הוראות שמוש

הוראות שמוש../images/Emo8.gif

שאלתי היא, עד כמה אנחנו יכולים להשאיר את ילדינו עם "הוראות שימוש"? אסביר בעזרת דוגמה: כאשר ילדיי הולכים לבקר חברים אחר הצהריים, כשאני באה לאסוף אותם, אני מגלה שהם ישבו המון מול הטלויזיה ואכלו המון ממתקים. כשאצלנו מתארחים ילדים, אני מגישה פירות, ירקות, אגוזים וגבינות. כמו כן הכלל אצלנו הוא שלא מדליקים טלויזיה כשיש אורחים (אלא אם כן האורח דורש זאת). קצת חורה לי שילדיי מקבלים ג'אנק-פוד וארוח של טלויזיה. אציין שהרבה פעמים האמא היא שיוזמת את הטלויזיה והממתקים. מנסיוני, הילדים נהנים מאוכל בריא ומשחק חברתי. עד כמה אני יכולה לבקש מאם מארחת לנהוג בדרך מסויימת, או שעלי לתת אוטונומיה כמעט מוחלטת על אופי הארוח?

הילהל

New member
לדעתי - מעט מאוד

את לא יכולה לשנות את אורח החיים בבית המארח, זה די מעליב (אולי המארחת חושבת שזה מעולה שהם צופים בתכנית מסויימת ושזה כיף לתת להם ארטיקים תוך כדי?). אני חושבת שאפשר לבקש לא לתת לילד שלך מזונות מסויימים שעושים לו רע או ממש נוגדים את אורח חייך (למשל - לא דברי חלב כי הוא מרגיש רע אח"כ, לא בשר - אנחנו צמחוניים וכו'). אפשר גם לבקש שלא יצפה במשהו שממש ממש מפריע לך (כמו תכניות אלימות בסגנון פאואר ריינג'רס). מעבר לזה נראה לי בעייתי.

לאה_מ

New member
מסכימה עם הילה

וחלק מהעניין של התחברות היא גם להכיר אורחות חיים קצת שונים. אני לא חושבת שבגלל שהילדים שלי ראו תכנית בכבלים אצל חברים, הם מחר ידרשו להכניס כבלים הביתה. גם סובלנות לסגנונות חיים אחרים היא ערך בעיני, וזו אחת הדרכים ללמוד זאת. כמובן, אם יש משהו שאת חושבת שממש מזיק להם, את יכולה לצמצם ככל האפשר את הנוכחות של הילדים שלך בבית הזה, אבל בגדול לדעתי ההשפעה השלילית של בתים של חברים, לעומת היתרון שבחשיפה לסגנון חיים קצת שונה, היא זניחה.

הבעיה שהנוסחה של אורחים שווה

סוכר וטלויזיה, קיימת ב- 90% מהבתים שהתארחנו בהם. הם הולכים לבקר ילדים ממש נחמדים, ממשפחות טובות, ובמקום להתחבר, הם בוהים בטלויזיה.

הילהל

New member
עוד אפשרות

לא יודעת בני כמה הילדים, אבל מה לגבי להישאר איתם אצל החברים ולהציע פעילויות? מה לגבי לצאת עם החברים החוצה לשחק יחד?

לאה_מ

New member
לא הייתי נשארת ומציעה פעילויות

אבל בהחלט אפשר לקבוע להפגש מחוץ לבית. זה מיד מעודד פעילות גופנית, ובקיץ גם יותר נעים, לטעמי.

הילדים בני 4.5. בהתחלה באמת

נשארתי, וגם אותי כיבדו בתפוצ'יפס ומיץ פטל.... חשבתי לעצמי שזה לא נורא- אפשר מדי פעם לראות קלטת ולאכול שטויות, אבל הדבר הופך לנוהל קבוע.

חוץ מזה, שלהשאר ולהציע פעילות

זה בעצם לארח.... במקרה כזה כבר עדיף שאארח אצלי, ואכן אני עושה זאת, אבל הילדים שלי רוצים, ובצדק, גם להתארח. גם לי אין כח להיות תמיד המארחת.

zimes

New member
אז תבואו אלינו.

(כלומר, באופן כללי: אפשר להתחבר גם אם משפחות מופחתות-סוכר/טלויזיה, ולא חייבים שכל החברים יהיו אותודבר)

dana29

New member
וואהו, איזה פורום מרתק!!!!שאלה

שאלתית חתולה, נראה לי שאת לא יכולה להתערב בגישה של האמא הזו, אני הייתי שוקלת למען ילדיי לארח יותר בביתי, גם אם זו טירחה גדולה ככה את "מצילה" את ילדייך ואת ילדי השכנים מהדברים שאת לא רוצה שיקרו, אטו שמשתדלת להמעיט בביקורים שם, ו/או מנסה לת אלטרנטיבות- להציע לאמא הנ"ל לצאת לגינה וכו' שם הטלויזיה לפחות מורחקת, ומאידך לא הייתי מונעת לחלוטין סוג בילוי שכזה, שהוא גם סוג של בילוי....הוראות שימוש לדעתי רלונטיות רק לביביסיטר ולבני משפחה.

תודה לכולכן. נראה שאצטרך לחרוק

שיניים ולהשלים עם זה. אני יודעת שאתן צודקות, אך בעמקי ליבי קיויתי שתגידו "בטח שאפשר לבקש, רק בעדינות ובנימוס", אבל כנראה שבאמת אין דרך נאותה לעשות זאת. ו... צימעס, איפה את גרה?

למעלה