הוראות קבע

• פותח הנושא 2819
  • פורסם בתאריך

2819

New member
הוראות קבע

אני בהליך פש"ר לאחר צו כינוס קבלתי אשור הבנק להוראת קבע לטובת חב' HOT
משום מה בHOT טוענים שאין להם אשור מחב' BDI והם לעומת זאת טוענים שזה לשיקול HOT
האם קיימת בעייה לנהל הוראות קבע ? אם כן איך ומה עושים לגבי קופת חולים ועוד תשלומים שמתנהלים בהוראת קבע
כמובן שאין לי אפשרות לכרטיס אשראי... אנא תשובתכם

פשיטת רגל - הוראות קבע

שלום,

העלית כאן קושי אמיתי בהתנהלות בהליך פש"ר אשר טרם ניתן לו פתרון מוחלט וממצה. זאת גם משום שבהוראת הקבע עצמה קיימת בעיה מובנית, ומה אם לא יהיה בחשבונך מספיק כסף על מנת לשלם את הוראת הקבע?, הרי אסור לך ליצור חובות נוספים וגם לא להיכנס ליתרת חובה בחשבון הבנק. אולם, בסופו של דבר כל החייבים בהליך הפש"ר מסתדרים איכשהוא.

קיימים מספר פתרונות מאולתרים:

א. הטוב ביותר - לבקש מן החברות לשלם את החיובים בשוברי תשלום שישלחו לביתך כמו פעם, בטרם המציאו את הוראות הקבע.

ב. להעביר את הוראות הקבע לחשבון בנק הדואר שם לא ניתן להיכנס ליתרת חובה. במקרה זה יהיה עליך להשאיר מספיק כסף בחשבון לכיסוי הוראות הקבע, אחרת הוראות הקבע יחזרו והשירות יופסק.

ג. לשלם את הוראות הקבע באמצעות צד ג' , קרוב משפחה כלשהוא, ולהעביר לו את התשלום במזומן .

אמיר דניאל 050-5919502

תשובה!

אחת המגבלות החלה על חייב המצוי בהליך פש"ר הינה הגבלה בח-ן בנק.

המשמעות - החשבון מתנהל על בסיס מזומן בלבד, ללא מסגרת אשראי, שיקים ו/או כרטיסי אשראי. כמו כן, לא ניתן לשלם דרך הוראת קבע וצריך למצוא אלטרניטבה אחרת (ר' אלו שהוצעו לך על ידי אמיר דניאל).

שבוע טוב!

אני רוצה לחדד פה מניסיוני

קודם כל, גילוי נאות - אני לא עו"ד, "כולה" חייב בכינוס נכסים.

שנית - רגע של טרמינולוגיה:
את מדברת על "הרשאה לחיוב חשבון" - הוראה שמי שיוזמת אותה היא החברה (סכום ותאריך החיוב). "הוראת-קבע" את יוזמת.

שלישית, לעניין התנהלות במזומן:
על שירותים מתמשכים (כמו כבלים = HOT) מקובל לשלם בחשבונית תקופתית (חודשית). עצם חיוב החשבונית באמצעי תשלום שהוא הרשאה לחיוב ח-ן עו"ש, אינו מהווה אשראי (בטח לא מבחינת ח-ן הבנק); אם יש יתרה במועד החיוב - מכבדים, ואם לא - מחזירים. עד כאן זה נכון ויפה ותופס בכל בנק - מסחרי ובדואר. מהבחינה הזו, אני לא חושב שמשמעות ההגבלה בכינוס נכסים, בפשיטת-רגל ובפירוק היא איסור גורף על תשלום בהרשאה לחיוב חשבונו של החייב. הוא פשוט צריך לדאוג שיהיה כסף בחשבון לשלם.

מבחינת המוטבים =ספקיות השירות:
יש בארץ בעיה צרכנית שלא מספיק נותנים עליה את הדעת והיא שנתוני שירות מחייבים קבלת אמצעי תשלום קבוע (הרשאה לחיוב חשבון, חיוב קבע בכרטיס אשראי) כתנאי לאספקת שירות, כלומר, בהגדרה מחייבים לתת להם גישה ישירה לארנק. מעבר לזה, הרבה נותני שירות הולכים עם זה צעד קדימה ונוקטים במדיניות אפליית אמצעי תשלום - תוך שהם מחייבים תשלום בכרטיס אשראי או מעניקים מחירים טובים יותר למשלמים בהם. בשוליים, האפליה זו מתבטאת גם בחוסר רצון לאשר (מבחינתם, לא מבחינת הבנק) הרשאה לחיוב חשבון בבנק הדואר כאמצעי תשלום קביל. בגדול, זה מגיע מתוך ההנחה שמי שמנהל את חשבונו בבנק הדואר נמנה עם אוכלוסיה חלשה, ויש להם פחות ביטחון שחיובים יכובדו בחשבון שבוודאות לא קיימת בו מסגרת אשראי.

מבחינת BDI:
BDI היא אחת משתי חברות שלהן רישיון לאסוף נתוני אשראי (שליליים, בתור ברירת-מחדל), כולל על לקוחות פרטיים (השנייה היא D&B). הדרך של HOT "לא לפחד" מבנק הדואר הייתה לשלם על דו"ח נתוני אשראי ל-BDI אודותייך, ושם היא כמובן גילתה שאת בהליך פש"ר, ולכן סירבה להרשאה - היא ולא הבנק, היא ולא BDI. חברת נתוני אשראי היא ספקית מידע (מייעצת), לא גורם מחליט במתן אשראי.

במילים אחרות, מה שאת צריכה להבין שהבעיה הקונקרטית שלך היא מול מדיניות אמצעי התשלום של HOT. אם להיות פרקטיים, את צריכה לנסות ולשכנע אותם לקבל את ההרשאה שלך לחיוב, ואם לא - החלופות הן לשלם בשוברים (למיטב ידיעתי, הם לא מאפשרים זאת כאמצעי תשלום קבוע, רק ללקוחות בעלי חוב בפועל), לשלם מראש עבור יתרת זכות שתכסה תקופה קדימה או לבקש מצד ג' שיספק אמצעי תשלום משלו ואת תתחשבני איתו.

בגדול, הבעיה היא בהחלט גם של כל מי שעוסק בהליכי פש"ר, לרבות הכנ"ר, מאחר ופקודת פשיטת הרגל אינה מותאמת למוסכמות התשלום הנהוגות כיום ואף אחד לא נותן על כך את הדעת שחייבים בעצם נתקעים בלי יכולת לשלם עבור דברים שמוגדרים כבסיסיים כיום (למשל, שכירות - שנהוג לשלם אותה בצ'קים, שאסור לחייב בהליכי פש"ר לתת). בחו"ל יש יותר הליכים והגדרות של חדלות פירעון פרטיות, וההלכה הנהוגה שם מתקדמת יותר, ואף מאפשרת לחייבים להחזיק בכרטיסי חיוב מידי או כרטיסי אשראי מבוקרים ומוגבלים/מגובי פיקדון, שניהם מאפשרים להקים חיובי קבע לטובת מוטבים שונים.

אני מקווה שזה שופך אור ומסביר קצת.

למעלה