הוראות דישון ב - 20 20 20.

u r i el

New member
הוראות דישון ב - 20 20 20.

אני מודע לאסכולה שלא רואה הכרח בדישון.
אני מודע לכך שמלבד הדשן "העממי" הנפוץ 20 20 20 יש גם דשנים אחרים, מסוגים שונים ומהרכבים שונים.
אני מודע לכך שיש להקפיד על מינון לבל יישרף הצמח.

אעפ"כ אני מבקש לדעת :

האם יש לבצע את הדישון תוך כדי ההשקיה הסדירה ?
האם לפני או אולי אחרי ההשקיה הסדירה ?
האם אפשר לקבל קישור אמין או המלצה לטבלת דישון לעצים צעירים ו/או בוגרים ב - 20 20 20 ? ( נניח בהנחה שלכל דלי מים מוסיפים כף דשן - כמה דליים כאלה לכל עץ או שיח וורדים (לדוגמה) ? ).

תודה.

גם אני מדשנת ב- 20 20 20 - מוצר מצוין במידה

ויודעים כיצד להשתמש בו נכון.

הדשנים איטיי התמס מכילים אותם החומרים ואתה משלם פי חמש או יותר עבור אטיות התמס. אם אתה משתמש נכון ב-20 20 20 אתה חוסך ה מ ו ן כסף.

לתת את הדשן לאחר ההשקיה הסדירה.

בשום פנים ואופן לא לדשן באמצעות מדשנת אוטומטית או מדשנת כלשהי. להמס בדלי ולהגיש לצמח לאחר השקיה הגונה.

על המוצר יש הוראות מינון לעצים צעירים/בוגרים, לשיחים וכו'. אתה יכול לדשן לפי המלצת היצרן או לדשן במרווחים גדולים יותר, כלומר כל 4 שבועות במקום כל שבועיים.

בשום פנים ואופן לא לדשן צמח במצוקה. לחכות שהוא יתאושש ואז לדשן.

בהצלחה!

אם אתה מדשן דשא - אז קודם להשקות

שני שלישים מהכמות הרגילה. אח"כ לפזר את ה-20 20 20 ומייד להשקות את השליש הנותר כדי שהדשא לא יישרף.

לגבי הגשה של יותר מכף אחת לצמח - אני ממיסה גם 50 גר' בדלי ומגישה לעץ ב=1 דלי. אפשר לחלק את זה על 2 דליים. עד כה לא נרשם נזק.

u r i el

New member
תודה רבה.

יש לי שקית של 20 20 20 מ"הגרעין" שאין עליה הוראות.
אם יש לך אריזה זמינה עם הוראות, אולי תהיי מוכנה להעביר לי את ההמלצה לעצי פרי צעירים/בוגרים ?

אלי חדש

New member
בהוראות האלה אין כל התיחסות לסוג הקרקע

דישון בקרקע כבדה שמחזיקה את המים הרבה זמן שונה מאשר דישון בקרקע חולית בה המים מחלחלים מהר לעומק רב.
ולכן אני דוגל שעדיף פחות מאשר יותר .
כף מרק גדושה בדלי מים אחת לחודש לא יכול לגרום לכל נזק .
עדיף לדשן כאשר הקרקע כבר רטובה והצמח קיבל לפחות את רוב מנת המים שלו.
עדיף גם להמיס במים כך הריכוז של התמיסה יהיה אחיד מאשר לפזר מלח על פני הקרקע באופן לא אחיד.

זה היה קישור לצורך כמויות בלבד

בתשובות קודמות כבר ייעצתי לו להמס את הדשן במים.

אני עצמי נוהגת להמס במים, אבל כשאני מדשנת מספר רב של עצים, נאמר בגדר חיה של יותר משבעים צמחים, אני מניחה את החומר בגומה ועוברת בצינור מים מגומה לגומה כשעוצמת הזרם בינונית-חלשה כדי לא להעיף את החומר החוצה. עד כה זה עבד יפה מאוד ועדיף על סחיבת 70 דליי מים.

u r i el

New member
תודה.

אגב, יש לך מושג כמה גרם יש בכף מרק מלאה ( לא גדושה מאד ) ?

dudi4321

Active member
כנ"ל בדיוק יש לי.

כשנרשמים למועדון הגרעין מקבלים הנחה יפה. ניצלתי לקנות לוכד יתושים שמחשמל אותם +שקית של 4 ק"ג. באמת שאין על השקית מינון מומלץ.
קבלתי גם תשובה שאפשר לדשן בריסוס עלוותי. כ2 גרם לליטר מים.

u r i el

New member
4 ק"ג 20 20 20 ?

כמה דונם עצים יש לך ?

אגב, פעם נאמר לי שיש גם על דשנים תאריך תפוגה. אני לא יודע עד כמה הדבר קריטי, כלומר דשן ישן אולי לא יהיו בו כל המרכיבים באותו היחס כמו בעת היצור , אבל לא נראה לי שהוא מסוגל להזיק גם לאחר שהתיישן.
כך או כך מנסיוני הלחות משפיעה לרעה על יישום הדשן ועדיין לא היה לי כלי כזה לאיחסון שלא הצטברה בו לחות כעבור כמה חודשי איחסון. לכן אני משתדל שלא לקנות עבור גינתי יותר מאשר אריזה של 1 ק"ג.

dudi4321

Active member
כן 4 ק"ג

דונמים? אולי בוסתנים אולי חוות? בחלום.
יש לי בגינה עצים בודדים. השנה לא דישנתי בכלל רק מעט לגינונת ירקות.

הכי מעניין. שכן שגר מולי, לא מדשן מעולם. כלום, נאדה. יש לו פרות הכי טעימים שבעולם. מנגו תאווה ושזיפים יאמי. כל הגינה ירוקה.

u r i el

New member
זה הרי מה שמתסכל כל כך.

אין יום שזה לא מעסיק אותי כשאני עובר ברחובות ומימיני ומשמאלי עצים עמוסי פירות בחצרות מוזנחות. אין שום סימנים לטיפול מקצועי, או להסדרי השקייה, לא לגיזומים מקצועיים ולא לכיסוי הפירות בשקיות או רשתות מכועות. איך אמרת ? נאדה.
יש בוודאי הסבר בוטני לכך : מי תהום ... אדמה פוריה .... שמש .... זן .... וכו'.
כיף להם.

יש ועודף "טיפול" מזיק. וגם גורמים רבים רבים

משפיעים. אצלי פסיפלורה רב החנטים נושרים השכנה ליד מלא פרי מרחק 15 מ' אותה קרקע. ע"ס הגידול לא נראית בעיית השקייה אלא רק שאצלה יותר חסוף לשמש.ויש עוד שפע גורמים סמויים.

u r i el

New member
כן.

.... ולא הייתי מעלה על דעתי שאצל רן פאוקר תתכן נשירת חנטים, אז אני נרגע עכשיו .... כל ההדרים שלי סובלים מהבעייה הזו אבל אני לא יכול לבוא אליהם בטענות בעיקר בגלל שהאלביציות שמסביב גונבות את רוב השמש. תכנון מטומטם של הגינון בישוב מלפני 20 שנה - בכייה לדורות !

אלי חדש

New member
4 ק"ג 20 20 20

עולה כמו שק של 25 ק"ג בקירוב.
אני רכשתי שק 25 ק"ג לפני 10 שנים . משתמש בו באופן מושכל. ונכון לעכשו עדין יש ברשותי כחצי שק.
20 20 20 הינו חומר היגרוסקופי אשר סופך אליו לחות מהאויר . במידה ודואגים לסגור את השק היטב אזי החומר נשאר יבש.
לא הוא לא מתישן ולא מתקלקל .
יש לי קופסא קטנה בה אני משתמש והשאר סגור היטב במחסן.
נכון זה מצריך שטח איחסון אבל בהשואה למחיר זה מאוד משתלם.

u r i el

New member
באיזור מודיעין, מקום מגורי

יש לחות יחסית גבוהה מאד.
אריזה של 1 ק"ג שהכנסתי למיכל פלסטי הראתה סימנים של רטיבות ובוץ מלחי עוד בטרם השתמשתי במחצית הכמות. שמתי בינתיים נייר עיתון לתוך המיכל והוא ספח חלק ניכר מהלחות. בעבר הרחוק עשיתי כמוך, קניתי שק וכעבור מספר חודשים הייתה ממש רטיבות בקרקעיתו, הגוון הורוד נעלם לגמרי מהשליש העליון של השק והדשן היה נראה כמו מלח בישול. בעקבות זאת החלטתי לקנות כמות קטנה יותר ולשמור אותה בבית במיכל סגור.

האם אין אריזות גדולות בפחות מ-25 ק"ג שמוזילות את הרכישה ?

למעלה