הוראה מתקנת

שירלי132

New member
הוראה מתקנת

שלום רב, הבן שלי זקוק לשיעורים בהוראה מתקנת, ממה שביררתי השיעורים נורא יקרים. האם מישהו יודע למי ניתן לפנות בבקשת סיוע במימון חלקי/מלא בנושא? אני אם חד הורית, גרה ברעננה. כל עצה תתקבל בברכה המון תודה על התמיכה שלכם, ותודה לד"ר מנור על הסיוע במתן תשובות, נראה לי שמצאתי כאן אוזן קשבת ואנשים שמוכנים לעזור. תשודה לכם שירלי

zivadina

New member
הוראה מתקנת

שלום שירלי וברוכה הבאה. לא הבנתי מהן הבעיות הלימודיות של בנך. האם הוא מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז? אם תפרטי את גיל הילד ואת האבחונים שעבר, נוכל לכוון אותך.

שירלי132

New member
פירוט הבעייה

תודה על התגובה. הבן שלי מאובחן ADHD עם בעיות התנהגות בביה"ס. הוא מטופל בריטלין, ולאחרונה עבר אבחון דידקטי בו התברר (כפי שחשבתי) שהוא זקוק להוראה מתקנת בנושא הכתיבה, קריאה, בתחום החזותי, תחום זיכרון פעיל ועוד. מאחר ובני הוא תלמיד ממוצע בכיתה (ציונים 7-8) ולא תלמיד נכשל, אך עם יכולות של 10, אין באפשרות ביה"ס להכניס אותו לקבוצות של ההוראה המתקנת בביה"ס כי שם לומדים ילדים שלא יודעים לקרוא ולכתוב (אמרה במפקחת על החינוך המיוחד: "הוא תלמיד של 7-8 הוא לא צריך הוראה מתקנת", למרות שהאבחון מראה כי הוא צריך) אני בעיקר רוצה להכניס אותו לשיעורים אלו על מנת להעלות את הביטחון העצמי שלו, ולהראות לו כי הוא מסוגל. היום עיקר הדגש הוא על ההתנהגות בביה"ס ולא על הרמה הלימודית שלו, אך אני חוששת שבעיות לימודיות גם יגיעו בהמשך, ובנוסף אם הוא תלמיד שיכול להגיע להיות הראשון בכיתה, למה לא לעזור לו? פניתי לארגון "ניצן", שם דורשים 720 ש"ח לחודש ימים (פעמיים בשבוע) של הוראה מתקנת. זה ה מ ו ן כסף! יש לכם עצה למי לפנות לעזרה? או אם נתקלתם במקרה דומה אשמח לשמוע שירלי

במידה ולא מאושרות שעות הוראה

מתקנת בביה"ס בשל עדיפות לילדים עם בעיות קשות יותר ומחסור בתקציב (מכירים,גם אנו שם...) אין ברירה אלא לקחת מורה להוראה מתקנת פרטית אחת לשבוע, זה גם יעלה פחות מניצן, אני במקביל- ממשיכה מלחמה במערכת ביה"ס (ללא תקוות מיוחדות..יש הרי חוק שילוב, אך ללא שיניים ותקציב זעום)

במידה והילד מאובחן ונצא כי זקוק

להוראה מתקנת, יש לבקש ועדת שילוב בית ספרית ובקיום הועדה, לבקש שעות הוראה מתקנת. תוכלי לקבל מידע כיצד לעשות זאת, אצל יועצת ביה"ס בו לומד בנך, או אצל הפסיכולוגית של בית הספר.

דליה.ד

New member
דרך אגב

720 ש"ח להוראה מתקנת ממוחה - זה לא הרבה כסף....אם את מקבלת 8-10 שיעורים בחודש, זה מחיר מציאה! היום שיעור אצל סתם סטודנט בלי הכשרה ובלי כלום זה 80 ש"ח...

שירלי132

New member
אני יודעת

שהמחיר הוא בהחלט סביר, אך עם כל ההוצאות (פסיכולוג, שיעורי עזר, חוגים ועוד) זה כמעט בלתי אפשרי, גם ככה אני בקושי גומרת את החודש. אני אם חד הורית שמנסה להסתדר עם מה שיש, וכל הוצאה כזו היא ענקית בשבילי. שירלי

למעלה