הוקאידו

tweedel dee

New member
הוקאידו

הי! האם משיהו היה באי הוקאידו ביפן? אני אשמח לשמוע על מקומות לבקר, דברים לעשות, מקומות לינה, עונות לביקור ובכלל... תודה.

kogawa

New member
גן עדן של פרות והרי געש

מהאיים המדהימים בהם הייתי, וצריך לפחות 3-4 שבועות להקדיש לו. עונות לביקור הן הקייץ שלנו, והאור ומשך היום כמו אירופה כך שבקיץ היום ארוך ואפשר להספיק המון. בטיול המתחיל בהוקדטה, האגם אונומה הוא גן העדן הראשון מתחת לולקנו קומגה. האגם הבא הוא טויה, ובעיר טויה אונסן רואים את החיים מתחת להר הגעש הפעיל. ליד טויה ניצב מעשן "ההר החדש" שאווה-שינזן שהוא היחיד שנצפה על-ידי אנשים איך נוצר וגדל וגדל ממישור עד להווצרות הר. משם לנובורוביצו-אונסן ולוואדי הגהנום, ושם או בכל אונסן גם להתנסות בבית מרחץ משותף (בנים-בנות). שם כדאי לבקר בחוות הדובים, לפסגת הקומיאמה לתצפית על האגם המושלם קוטארה-קו שכמו כל האגמים בהוקיידו הוא אגם געשי מושלם. ממליץ לבקר בכפר "האינו" - שבט אבוריגינלי של יפן, בעלי זקנים ארוכים ודרך חיים מענינת. בדרך צפונה אטרקציות מינוריות רבות, ונופים מרהיבים, בדרך לוואקאנאיי - עיר דייגים יפה המזכירה את ריקייאוויק. משם נחמד לשוט לאיים רישירי ורבון ולשהות מספר ימים על שפת אחד האיים. בדרך דרומה ממליץ על שמורת דאיסטאסוזן ושמורת אקאן, לקניון המשושים והמפלים והקניון שם. קוסשירו-קו הוא אגם שונה אבל יפה, וכל ברכות המים החמים לאורך הדרך. האגמים המעניינים הבאים הם מאשו-קו ואקאן-קו, אבל אם לבחור אז מאשו הוא היפה ביותר באי לדעתי, ובעל המים השקופים בעולם, והצבעים היפים ביותר בשעות היום השונות. אקאן-קו הוא אגם בו מציפות אצות המארימו בעלות הצורה הכדורים, המסוגלות לצלול ולצייף לפי בחירה. עוד מספר אגמים מרהיבים יש בדרך לאגם שיקריבצו, ולעיר סאפורו. לפני חזרה מאוד ממליץ על טיול רגלי בכייפ-קאמוי ובפנינסולת שאקוטן עם הצוקים והפרחים בנופי מפרץ ימי רגוע. כמובן ישנם עוד מליון דברים לראות באי, שללא ספק הוא המרתק ביותר ביפן פרט לנושא התרבות שמוצנע קצת שם, וניתן לצפיה בטוקיו או בניקו בדרך צפונה, או בטיול נפרד לנארה וקיוטו והסביבה באם נוסעים דרום-מערבה מטוקיו. מקומות לינה - מצטער, אני ישנתי כמעט רק באוהל, אבל הלונלי מלא במקומות.

tweedel dee

New member
אוהל יכול להיות נפלא!

איפה שמת אץ האוהל? בחניונים מסודרים או שאפשר לשים אותו כך סתם בתוך השמורות? איך הסתדרת בקשר למים?

למעלה