הוצל"פ

הוצל"פ

הפרוד שלי עדיין מתווכח איתי על מה שהשופט רשם בהחלטה למזונות זמניים. הוא אמור להתחלק איתי רטרואקטיבית מיום הגשת התביעה בהוצאות של צהרונים, קייטנות וכו' ולהעלות את דמי המזונות מהסכום שהחליט על דעת עצמו לשלם. הוא מנסה לקזז כספים שהוא טוען שאני חייבת לו, את חלק המזונות ששילם לפני התביעה וכו'.
הבנתי שכדי לגבות ממנו את הסכום, אני צריכה לפנות להוצל"פ. איך זה מתנהל בהוצל"פ? מה משך הזמן שזה לוקח?

בהוצאה לפועל את משלמת 120 ש"ח

מגיעה עם פסק הדין שיש בו את מספרי תעודות הזהות שלכם
והם מתחילים לעבוד.
זה הכל.
&nbsp
אבל - האם שווה לך לפעול דרך ההוצאה לפועל? זה יכול להיות עוד טריז ביניכם שיגרום לילדים עוד צער.
&nbsp

אני לא ששה ללכת בדרך הזו

בהתחשב בכך שהוא אינו מכבד אף סיכום, איזה אופציה אחרת יש לי?
כבר שלחתי לו ולעו"ד שלו את הפירוט של מה שחייב לי כולל קבלות, מה שזכה להתעלמות רבתי. התאריך בו היה אמור לשלם כבר עבר וכשהערתי לו על זה, טען שהוא קיזז כספים שמתעקש שאני חייבת לו, מה שקיים רק בראש שלו.

אין כמו הוצל"פ

קודם כל, שימי לב שיש הוצל"פ מיוחד בנושא מזונות. תור נפרד בחדר נפרד וניירת נפרדת.
אם אתם רק בתחילת הדרך והוא כבר משחק משחקים, עדיף לקטוע את ההילולה כבר עכשיו.
היתרון בהוצל"פ זה שהם גוף אובייקטיבי מוציא לפועל - אין ויכוחים ואין "מה שאני מחליט". מה שכתוב בהסכם הוא מה שיקרה.
&nbsp
את רוב הניירת שלהם אפשר למצוא באינטרנט ולמלא מראש, מה שחוסך לך זמן. הם יקבלו את הפניה שלך ויפנו אליו לתגובה. אם הוא לא ימציא להם אישור ששילם או הוכחה חד-משמעית שהוא אינו חייב בתשלום, תתעוררי בוקר אחד עם הפתעה בחשבון הבנק.
&nbsp
&nbsp

בדד1

New member
ואבא שלי היה אומר

מוטב לגזוז את הכבשה מדי פעם
מאשר לשחוט אותה פעם אחת

ומנסיוני הדל אני אומר (מבחי לדעת כמובן על מצבכם הכלכלי)
כדאי לחשוב היטב לפני פעולה בהוצאה לפועל
כי יותר חשוב שיש ממי לקחת חשוב אם יש מה לקחת
אם תכניסי אותו ללחץ שהוא לא יוכל לעמוד בו כלכלית יכול להיות שהוא אולי יתאמץ לשלם לך אבל בגלל שלא ישאר לו מה לתת מעצמו לילדים הוא ייעלם מחייהם
(ואולי זה מה שאת רוצה)

יש ממה לקחת

הוא לא משלם לא בגלל שאין לו ממה, אלא כי הוא רוצה להעניש אותי. גבר שתלטן שמתקשה מאד להבין שהוא לא יכול לשלוט באשתו יותר.
לא מדובר פה בסכומי עתק, אלא במזונות מינימליים ומחציות הגיוניות ביותר (צהרון, קייטנות וחוגים). אני לא מחפשת לעשוק אותו והבחירה לא לראות את הבנים היא שלו. אני רוצה שיהיה בקשר איתם, הייתי שמחה למשמורת משותפת, או לפחות שיתראה איתם גם באמצע השבוע, אבל הוא מבחינתו כבר לא אחראי לשום דבר, או שמו שהוא אומר "את רצית להפרד, הם הבעיה שלך עכשיו". בהרבה שיחות הוא כבר אומר הילדים "שלך" ולא "שלנו".
הוא עדיין בשלב הזועם, בו אני אשמה בכל מה שנהרס וצריך להעניש אותי מבחינתו. אז הוא מנסה לעשות את זה כלכלית ורגשית תוך שימוש בילדים. אני מקווה שבאיזשהו שלב זה יעבור לו.
(ויש נשים שלא רוצות לפגוע בגרוש שלהן ובאמת מעוניינות שיהיה לו קשר טוב עם הילדים...)

בדד1

New member
אז

תקרעי לו את הצורה
ושתביני, אני לא בעדך או נגדך
מבחינת מה שכתוב כאן
אני רק בעד הילדים
תשתדלי שהם לא יהיו מעורבים בסיכסוך שלכם עד כמה שאפשר

למעלה