הוצל"פ-שאלה

יעקב529

New member
הוצל"פ-שאלה

ועד בית הגיש הוצאה לפועל (על סמך פסק דין), נגד אחד הדיירים שלא שילם מיסי ועד.ההוצל"פ שלחה לדייר אזהרה בדואר רשום, אך ההזהרה חזרה להוצל"פ עם החותמת "לא נידרש". ההוצל"פ שלחה את ההזהרה במעטפה לועד הבית. מה ועד הבית צריך לעשות עכשיו??? אגב במיקרה של הדייר הזה, נראה לי ששום חבר ועד (או דייר אחר) לא יצליח למסור ההודעה לדייר ביד (אם בכלל זה מה שצריך לעשות). תודה מראש.

לפנות לעו"ד ../images/Emo104.gif

הליכי הוצל"פ מצריכים ביצוע פעולות רבות ומעקב צמוד. פנו לעו"ד שיטפל בתיק. החייב יצטרך לשלם גם את שכר הטרחה של עוה"ד.

יעקב529

New member
אודה על תשובה קצת יותר מעשית

לא ניראה לי שהתשובה לשאלתי צריכה להיות מסובכת מאד. אם למישהו יש נסיון או ששמע משהו,אודה על תשובתו, אפילו אם הוא אינו עורך דין, רחמנא ליצלן.

יוסי99

New member
חכמולוג

סליחה, מה יותר מעשי מלפנות לעו"ד שיעשה את העבודה, וגם לא יעלה לך אגורה ? "למישהו יש ניסיון" - ומה חשבת שעו"ד ויזר חסר ניסיון? "אפילו אם אינו עורך דין, רחמנא ליצלן" - פה כבר הפלת את עצמך, ויש לי חשדות כבדים מאד בקשר להתייחסות שלך לעו"ד - שים לב שעו"ד נתן לך תשובה ועזר לך. אח, איך אני אוהב חכמולוגים, שבטוחים שעו"ד רוצים למצוץ את דמם והכי טוב להסתדר לבד, כי "כמה כבר מסובך זה יכול להיות".. נ.ב. - מניסיון, הדרך לפעול, היא הדרך המתוארת. אם אתה רוצה לבלגן לעצמך את החיים, תגיש לבד תביעה, תגיע במקרה הטוב לאותה תוצאה ביותר מאמץ, ובמקרה הרע גם לא תצליח בתביעה וגם תבזבז על זה זמן וכסף. ואגב איני עו"ד (עדיין), רחמנא ליצלן.

יעקב529

New member
ליוסי99

תודה לציפי. תלמד גם אתה משהו מהתשובה שלה לשאלתי זו,הן על התוכן ובעיקר על הסגנון.

יוסי99

New member
ואולי אתה תלמד

לכבד את ניסיונם ואת נדיבותם של אנשים שעוזרים לך?

ציפי ג

New member
מה לעשות?

השאלה כמה זמן פנוי יש לך. ראשית את המסירה יש לבצע לידיו של הדייר או בן /בת משפחתו המתגוררים עימו וגילם מעל 16. אם הוא לא בבית שלוש פעמים (רצוי לנסות בימים שונים) יש על המסירה מקום לכתוב את הימים והשעות, ולאחר הפעם השלישית, אפשר להדביק את ההתראה על הדלת, ולקח את שובר המסירה. נניח והוא מסרב לקבל, אפשר גם להדביק על הדלת, אבל שוב להוריד את שובר המסירה, ולכתוב עליו - סירב לקבל. עם זה הולכם להוצל"פ. שם הפקידה מקלידה את השובר. בתום 20 יום, אתה אמור לקבל מדבקות הביתה, ועימן אתה יכול לפעול בתיק. לפעול, זאת אומרת לחזור להוצאה לפועל. שם אתה יכול לבקש - עיקול מטלטלין - כרוך באגרה, עיקול כספים בכל הבנקים ובכל קופות הגמל - כרוך במילוי טפסים רבים (לעו"ד זה אוטומטי) - ופקודת מאסר, אם החייב לא ביקש חקירת יכולת. גם פקודת המאסר כרוכה בתשלום. לאחר ביצוע פעולות אלו, אתה יכול לחזור לביתך. בחלוף פרק זמן מסוים, אתה עשוי להתחיל לקבל תשובות לביתך - מה עלה בעיקול, מה עם פק´ המאסר, מה עם עיקולי הכספים. לא קבלת תוך חודש - תצלצל למרכז המידע. קבלת - תחזור אלינו לקבל יעוץ או להוצל"פ. הסיבה שיעץ לך עו"ד ויזר לקחת עו"ד, היא שעו"ד יודע מה הוא עושה, ולא מרגיש שעובדים עליו. אתה לעומת זאת, עלול להרגיש שם, שכל הפקידים מנסים לשגע אותך. ולא משום שזו המציאות, אלא משום שהכללים נוקשים, ולא קלים לאדם שאינו מצוי בסודם. אני למשל, לא לוקחת מאדם תיק הוצל"פ יחיד בלי לבקש שכ"ט. אח"כ אפשר לגבות מהחייב. אבל אני רוצה תשלום מראש על תיק יחיד ולא בכדי.

Sch

New member
איך מחשבין?

איך מחשבים תוספת לקרן, כאשר מדובר בסכום חודשי צמוד למדד, שלא שולם שנים רבות, וב"חובות עבר" שאיש לא רשם מעולם מלכתחילה, מה היה היקפם? צריך לנהל על זה דיון בהוצל"פ?

יעקב529

New member
ציפי תודה.

נידמה לי שתשובתיך מראה בדיוק למה מיועד הפורום-וכל הכבוד על עזרתך. ושוב תודה, עכשיו יש לי לפחות את הכיוון הכללי.

Sch

New member
ובכל זאת, עצת עו"ד וייזר היתה טובה

מאד, כי ככל שמטפלים בגבית חוב באמצעות ההוצל"פ באינטנסיביות וללא טעויות, כך עולה הסיכוי לקבל את החוב. עו"ד מנוסה בתחום הוא הפתרון הטוב ביותר.

למעלה