הוצא מהקשרו

מציץ

New member
הוצא מהקשרו

ככה סתם. מורה נבוכים להרמבם,חלק שלישי פרק מט "ומפני שההאשמות בניאוף והחשדות המתייחסים אליו מרובים מאוד באשר לאשה, נצטווינו על דיני השוטה19. פרשה זאת מחייבת כל אשה נשואה לשמור את עצמה שמירה מרבית ולהיזהר תכלית הזהירות פן יחלה לב בעלה בגללה." להיפך... לא מצאתי,יש מי שיעזור /תעזור לי?

מציץ

New member
עוד משם בדיוק

"איסור לבוא על נדה56 ועל אשת איש57 ברור מכדי שיבוקש לו טעם. ואתה יודע שנאסר עלינו להתענג על ערווה44 באיזו דרך שהיא ואפילו במבט מתוך כוונה ליהנות, כמו שהבהרנו בהלכות איסורי ביאה58. ושם59 הבהרנו שאסור על-פי תורתנו להרהר במשגל כלל ואין לגרום לקישוי בשום אופן. אם אירע לאדם קישוי שלא בכוונה, הוא חייב להסיח דעתו למחשבה אחרת ולשקול בדעתו דבר אחר עד שיפוג אותו קישוי. החכמים ז"ל אמרו בדברי מוסר שלהם המביאים את המעולים לידי שלמות: בני, אם פגע בך מנוול זה, משכהו לבית המדרש. אם ברזל הוא - נמוח, ואם אבן הוא - מתפוצץ"

מציץ

New member
ואחרון ....נבזות

כבר הבאתי לידיעתך61 את דברי אריסטו כלשונו. הוא אומר: "החוש הזה שהוא חרפה לנו". הוא מתכוון לחוש המישוש המביא להעדיף אכילה ומשגל. הוא מכנה בספריו את האנשים המעדיפים את המשגל ואכילת מאכלים טעימים בשם "הנבזים", ומאריך לגנות אותם וללעוג להם" אז אני נבזה.

flower45

New member
מהציטוט השני הבנתי

שכמה שקשה לגבר יותר טוב שיאכל קישו(א)ים ושיסיח מחשבותיו ? היקשתי נכון???

flower45

New member
מציץ רוב תודות על ההוצאות מההקשרים

שהבאת. אני הבנתי שהתרופה בשביל שלגבר יהייה לב בריא עד 120 שנה .זה שתהייה לו אשה מכוערת שלא תבגוד בו לעולם? הבנתי נכון?

*צופיה*

New member
באמת הוצא מהקשרו

או קוצץ הקשרו. הקשרו המלא הוא : "פן יחלה לב בעלה בגללה.מחשש אימת מי שוטה". מדובר בתהליך שיכול להגיע גם עד חשיפת הציצים של האשה על ידי הכהן. צ'ופר כזה. במקום ללכת לבית קברות, כי אסור להם, הם מגלים ציצים ופורעים את שער הנשים הפראיות. ואת האשה מלווים שני תלמידי ישיבה. גם עסק לא רע – במקום לשכב במארב בצפון. ונמצאנו למדים, אם כך, שלא הבגידה עצמה מקצרת את חיי הבעל – לפחות לא לפי ההוצא מהקשרו הזה - אלא הב-ו-ש-ה הכרוכה בכך. אני הייתי מציעה לבעל כזה, שכל כך מודאג מהבושה, להפסיק לילל, להיות גבר ולסגור את העניין בתוך הבית פנימה. מה עוד שמבחן המים המאררים שכרוך בעניין לא עובד אם הוא עצמו בגד. לא פלא, אם כך, שכבר בימי בית שני (ותחשבו כמה בתים הספיקו לבנות מאז) הפסיקו עם המבחן הזה.

מציץ

New member
זו גם

התשובה לפרח. הכי טוב שתהיה לו אישה יפה ובוגדת ועדיף שלא ידע... או לפחות יעשה עצמו ככזה.

למעלה