הוצאת רשיון נהיגה

ehud1500

New member
הוצאת רשיון נהיגה

שלום .
אני אב לנער בן 17 ,שאובחן לפני כשנתיים כ OCD.הוא מתמודד ומתפקד היטב בחיי היומיום (כולל טיפול תרופתי ומקצועי).
אנחנו נמצאים בשלבי הכנה להוצאת רשיון נהיגה וב"טופס הירוק" לקראת התיאוריה, רופא המשפחה ציין ,כמובן ,את הבעיה.
מה שלא הצלחנו להבין,זה מה אנחנו עושים הלאה- האם צריכים להגיע למשרד הרישוי ולהתחיל תהליך מולם או שהוא יכול לגשת למבחן התיאוריה ורק אח"כ הרשויות יתחילו בתהליך מולנו.
כמו כן , היות ו"נער הייתי וגם זקנתי",האם יש צורך כבר בשלב זה לגייס לעזרתנו עו"ד?
תודה רבה.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

גם אחי סובל מאוסידי ולא עשו לו בעיות. הוא עבר תאוריה ואישרו לו זכאות, אני מציעה פשוט להמשיך הלאה ולראות לפי הרגע מה הבעיה.

ehud1500

New member
זה מה שכתוב באתר משרד הרישוי

"אם קיימת בעיה רפואית בטופס רש"ל 18, עליכם להגיע למשרדי הרישוי ולהציג בפניהם את הטופס לפני ביצוע מבחן התאוריה".
אבל אולי את צודקת וצריך לנסות לזרום ולראות מה קורה (עם הכנה נכונה מקדימה שאולי יערימו קשיים).
תודה על המידע והעצה.

ehud1500

New member
כמו שציפיתי

שלום. רק לעדכון,בני ניגש היום לבצע את מבחן התיאוריה ולא אופשר לו.
נאמר לו שעליו לגשת למשרד הרישוי עם "הפניה" מהרופא.
אני מניח שעכשיו אנחנו מתחילים את "שבעת מדורי הגיהנום" שלנו מול הפקידות והבירוקרטיה.
מקווה שנדע לצלוח את זה ולהגיע לרשיון המיוחל.
בברכה וסופ"ש רגוע ושקט.

ehud1500

New member
התפתחויות מאז

שלום לכולם- עדכון נכון לעכשיו:
לשם שינוי ובאופן מפתיע , המערכת פעלה בצורה חיובית. העברנו למשרד הרישוי את כל המסמכים הנדרשים באמצעות מורה הנהיגה. לאחר כחודש קיבלנו חזרה את האישור בדואר , ללא כל צורך בהגעה שלנו למשרד הרישוי.שאפו!
וכאן הגיע תורו של צה"ל- הבירוקרטיה הרעה בהתגלמותה:
1. צו ראשון - ללא בעיות מיוחדות.
2. זימון לפגישה עם קב"ן - הגעה ללשכת גיוס ושם כלל לא ידעו למה הגיע. שלחו אותו הביתה.
3. זימון נוסף לקב"ן- המתנה של 4 שעות עד שמר קב"ן הועיל להסתכל במכתב שאותו הבאנו כבר בצו הראשון והפלא ופלא, החליט מה שאנחנו כבר ידענו- שבני צריך לפגוש פסיכיאטר ולא אותו.
4. כרגע אנחנו ממתינים לפגישה עם הפסיכיאטר. נראה איזה הפתעות הצבא עוד ייצר עבורנו.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

קודם כל אני שמחה לשמוע שדבר אחד כן הסתדר

מחכים לעוד עידכונים ממך, בהצלחה!

ehud1500

New member
חלפה שנה - רק כעס ועצב

שלום לכולם.
חלפה כשנה מאז ההודעה האחרונה. הבן שלי עוד טורטר קצת על ידי הצבא ולבסוף נקבע לו פרופיל 64 עם סעיף נפשי עקב ה OCD.
במהלך השנה הזו הוא עשה התקדמות אדירה - הפסיק ביוזמתו את הטיפול התרופתי , מתמודד עם הלימודים והבגרויות (מי היה מאמין) חווה שיפור חברתי משמעותי, עובד בסופי שבוע. נער/בחור מדהים (ואני מצטט את מוריו וחבריו).
ואז הופיע הצבא. ניסינו למצוא לו תפקידים מעניינים ואיכותיים שיוכל לתרום ולהיתרם, אבל המערכת ה"מהוללת" הזו אטומה ופחדנית.
הוא נדחה מכל מקום ומקום , לא מזמנים אותו אפילו לראיון אישי אחד על אחד, כדי להבין מה הם מפסידים (דרך אגב, הנתונים שלו הם קב"א 54 ודפ"ר 70 - הבנו שאלו נתונים מצויינים , כולל לקורס קצינים).
כלום - כל הזמן סוגרים בפניו כל דלת אפשרית , כולל במקומות שנאלצנו להפעיל קשרים (היו לנו מעט) רק בשביל שיהיו מוכנים לזמן אותו לכנסי הסבר ואז- דחו אותו.
אין לי ספק , שהמדובר בחוסר ידע והבנה והם פוחדים בכלל "להכניס את הרגל שלהם למים " ומעדיפים לבעוט ולא להתמודד.
והבן שלי: בנסגיה-מאוכזב, כועס , הולך ונסגר אל תוך עצמו , לא מאמין בעצמו וחושב שהוא חסר כל ערך - ולך תסביר לו שזה ממש,אבל ממש לא ככה.
אנחנו , כהורים , לא יודעים מה יהיה עכשיו . כל כך כועסים ומאוכזבים על ומהמערכת.בסופו של דבר , כנראה שצה"ל שמאוד אוהב ליחצ"ן את אנושיות שבו , לא באמת מוכן להתמודד עם שונות ועושה זאת בדרך אווילית וטיפשית.למדנו ,וסליחה על הביטוי, שהמדובר במערכת די מטומטמת , שהבינוניות היא אבן יסוד בה.
די איבדנו שליטה במצב ואנחנו מודאגים מאוד מאוד.
אז מה שנשאר , זה רק כעס ועצב. ודאגה. הרבה דאגה.
סליחה על הפסימיות והאכזבה.
אם יהיו התפתחויות- אעדכן.
תודה.
&nbsp

למעלה