הוצאת קיטור אפשר?

הוצאת קיטור אפשר?

אני כל כך עצבנית ולא ידעתי איפה אפשר לשתף מקווה שזה בסדר? השתחררתי את הצבא ונשאר לי להשלים/לשפר וכמו כולם התחלתי לחפש ומצאתי את לחמן שהייתי מאוד מרוצה אבל גם לגמרי יקר! נרשמתי עשיתי את הבגרויות ושילמתי עם הפיקדון הצבאי להורים שלי לא היתה אפשרות לעזור לי. חברה שלי עכשיו השתחררה והתחילה לחפש מקום להשלים בגרויות. היא הגיעה למכללת דוד ילין (בירושלים) ואמרו לה שם שהיא יכולה לקבל מלגת לימודים ומלגת קיום שלא על חשבון הפיקדון הצבאי! איך זה הגיוני?! מסתבר שלכל מי שמשתחרר משירות צבאי או לאומי יש אפשרות לגשת לועדת מלגות הזאת ולנסות לקבל והבנתי מדוד ילין ש90% מקבלים! למה אף אחד לא מספר על זה?! זה מעצבן כי אני אחרי הבגרויות כבר וגם בלי הפיקדון! תאמת היועצת לימודים היתה מאוד נחמדה שם והציע לי לשפר את הבגרויות האחרות אבל את הכסף אני כבר לא אקבל... סורי שזה ארוך הייתי חייבת לשתף מישהו...

Gilad200

New member
מלגות

יש 3 סוגי מלגות עיקריות שאני מכיר : 1) יוצאי יחידות קרביות 2) מיעוטי יכולת כלכלית 3) מצטיינים (לדוגמא 740 ומעלה בפסיכומטרי). גם אני לא מזמן השתחררתי ונרשמתי לפסיכומטרי בלחמן. בתור ג'ובניק, במשפחה עם 2 דירות, ו550 בפסיכומטרי, לא נראה לי שאני יכול למצוא מלגה בקלות - לא כל אחד זכאי למלגה. את לא צריכה להיות עצבנית, רוב האנשים שאני מכיר לא קיבלו מלגה, ולא בטוח שאת היית מקבלת מלגה (עובדה - הצלחת לממן את הלימודים לבד). בכל מקרה, אם את מתכננת ללמוד ואין לך כסף כי בזבזת את כל הפיקדון, את יכולה להגיש בקשה למלגה עכשיו ולפצות על זה שלא קיבלת בהתחלה :) אם את מכירה מלגה שלא קשורה לאחד משלושת הסעיפים שציינתי אשמח לדעת (גם אני מחפש)

למעלה