הוצאת קבלה

dowjohn911

New member
הוצאת קבלה

שלום לכולם ובוקר טוב ,

אני פותח עוסק פטור, והבנתי שאני צריך להוציא קבלה עם קבלת תשלום.
האם אני חייב לתת קבלה ללקוח? האם אני חייב להציע לו קבלה? (אני רוצה לומר בצורה ברורה - אני אוציא קבלה בכל מקרה - למשל בסוף היום עבור כל הפעילויות שעשיתי, אך השאלה היא האם אני חייב להציע ללקוח / לתת לו קבלה - גם אם הוא לא ביקש)
בתודה רבה רבה לעוזרים

dowjohn911

New member
העניין הוא

שאני מלמד תלמידים באופן פרטי לאחרונה, וכעת כשאני פותח עוסק פטור, אז הילדים מעולם לא ביקשו קבלה, ומה גם שזה שונה ואפילו מוזר שפתאום אתן קבלה.
מובן שאני אוציא קבלה בסוף יום פעילות, ומובן לי שאני אדווח על כל ההכנסות, וגם מובן לי שאם הלקוח מבקש - כמובן להוציא לו קבלה... אבל האם אני מחוייב ע״פ פקודת מס הכנסה / חוק לתת קבלה אפילו אם הלקוח לא ביקש / דרש.
שוב, אני מדגיש - השאלה שלי היא האם אני מחוייב לתת קבלה ללקוח גם אם הוא לא ביקש / דרש? או שזה בסדר שבסוף יום העבודה שלי לשבת ולהוציא את כל הקבלות ולרשום את התיעוד ביומן?

בתודה רבה מראש !!!

magal101

New member
תיאורטית זה נכון, מעשית לא

בתכלס אפשר גם לשמור את הקבלה ולתת לרואה חשבון.

dowjohn911

New member
תודה לאל שיש גם תשובות כאלו

כ״כ קיוויתי שאוכל בסוף יום העבודה אוכל לרשום את הכל ולתעד ולא תוך כדי היום כשאני בעומס רב להתחיל להתעסק עם קבלות ופנקסים (אני לא הולך עם תיק, ולא מקבל בבית שלי במרבית הפעמים)... מה גם שבכלל לא ביקשו / דורשים ממני קבלה... לכן שמתי דגש האם זה אפשרי שאוכל לעשות זאת בסוף יום העבודה (וכמובן שמי שיבקש - יקבל קבלה)..... אז...האם יש תקווה?

magal101

New member
אין שום בעיה

מה שחשוב שתרשום קבלה ותעביר לרואה חשבון, אף אחד לא יגיד לך כלום אם תתן אותה או לא

אתה לוקח סיכון

אם מס הכנסה יבוא אליך לביקורת וימצא כסף שלא רשמת כי אתה "רושם רק בסוף היום", יכול להיות שתהייה בבעיה.

dowjohn911

New member
כמובן שהכנסות וקבלות

יוצהרו כנדרש.
כמובן שכל ההכנסות יוצהרו ולא תהיה אי התאמה בין ההכנסות לבנק לבין הקבלות.
העניין הוא האם זה בניגוד לחוק / דרישה של מס הכנסה - האם זה בסדר ותקין שאוכל בסוף יום העבודה כשאני חוזר הבייתה למלא את התיעוד ולהוציא קבלות? או שאני חייב להוציא קבלה גם אם לא נדרש ולא ביקשו בכלל? (הדגש על האם חייב)

magal101

New member
זה לא כזה חשוב

זה לא נאכף, זה לא כזה קריטי, יש כזו הוראה אבל זה לא נורא- פשוט שמור את הקבלות המקוריות אם יבקשו.

רוחנית11

New member
סעיף 5 (ד) להוראות ניהול ספרים

"עותק אחד משובר הקבלה יימסר למשלם".
את המקור אתה מוסר למי ששילם לך, העתק נוסף מוסר לרואה חשבון והעתק שלישי נשאר אצלך בפנקס.
&nbsp

0ri 0r

New member
לא, זה לא תקין, אתה מסתכן.

את הקבהל חובה להנפיק מייד עם קבלת התשלום, ולא מאוחר יותר, גם לא בסוף היום.
קראתי כאן סיפור על פס"ד הנוגע לאיש מכירות, שהתכוון להנפיק קבלות כשהוא יגיד למשרד,
וזה לחלוטין לא התקבל ע"י הרשויות.

מה אתה עושה עניין

מפינקס אחד בכיס

אתה יכול להדפיס פינקסים קטנים

ולתת מיד לתלמיד . וזה ניכנס לכיס המיכנסיים
איזה תרגדיה אתה עושה . משחק אותה אדם ישר
שבערב בבית כן תוציא קבלה לכולם
מה אתה מלמד ?? אולי נ עזר בך

מאיזה ישוב אתה ?

למעלה