הוצאת עיקולים

shachari2

New member
הוצאת עיקולים

שלום רב, יש לי לקוח שאני עימו בקשרים עסקיים של עשרות שנים. לאחרונה נקלענו למשבר ביחסים, הוא טוען א' ואני ב' ולכן הוא חדל לרכוש ממני בחודשיים האחרונים. הוא חייב לי כספים רבים, בגין שנים וחודשים שעברו ומועדי פרעון התשלומים בגינם עברו כבר ממזמן. יחד עם זאת, הוא ממשיך לשלם סכום כלשהו, מדי חודש, במטרה לקזז את יתר החוב כך שלמעשה הוא לא מוגדר אצלי כחוב אבוד אלא הוא מקטין את יתרת החוב מדי חודש בסכום כלשהו. הוא גם לא טוען שהוא לא ישלם, הוא פשוט אומר שהוא ישלם בקצב שהוא יכול לעמוד בו ומאשים אותי בכך שבעקבות ההחלטה שלי הוא נאלץ לפתוח חשבונות אצל ספקים שונים ולמעשה אני זה שפגעתי בתזרים הקבוע של התשלומים שלו אליי. הייתי רוצה להוציא לו עיקולים אצל הלקוחות שלו, אותם אני מכיר, עבור כספים שנמצאים אצלם והם חייבים לו. אציין כי אין לי לא ערבות אישית ולא איזשהו שטר חוב או בטוחה כלשהי. מדובר כאמור בלקוח ותיק שלי שסמכתי עליו לאורך כל השנים ומעולם לא נזקקתי להחתים אותו על מסמך כזה או אחר. נשאלת השאלה: האם יש אפשרות להוציא עיקול על לקוחות של החייב, גם כאשר הוא ממשיך לשלם לי בפועל? האם ניתן לממש עיקולים שכאלו ללא ערבויות אישיות וללא בטחונות כלשהן? אודה לתשובתכם הדחופה. תודתי נתונה מראש.

תשובה

ניתן להוציא צווי עיקול על לקוחות החייב, במסגרת גבייה בהוצל"פ או לאחר הגשת תביעה כספית יחד עם בקשה לצווי עיקול זמני. ניתן לפתוח תביעה לפי' סע 81א בהוצל"פ, כלומר, אם יש לך ראייה בכתב לחוב, אפשר לדלג על בית המשפט ולפתוח תביעה ישר בהוצל"פ. עו"ד יניב בקאל www.bakal.co.il

חידוד תשובתו של עו"ד בקאל

לפני שרצים לערכאה משפטית בתביעה בסדר מסויים רצוי לדעת בגודל החוב שכן אתה יכול להגיש הליך משפטי לא נכון בערכאה משפטית לא נכונה, דבר שיגרום לך הוצאות רבות ומיותרות שכן ההליך ברוב המקרים יבוטל ע"י הערכאה המשפטית. לכן, שאל את עצמך ממה נובע החוב (שיקים, חשבוניות לא משולמות, הסכם שהופר).מה גובה החוב (עד 50,000 ש"ח או מעל). תביעה בגין שקים שחוללו ניתן להגיש לביצוע בהוצל"פ ללא הגבלת סכום (כמובן שיש לפעול על פי חוק ותקנות ההוצל"פ). תביעות בגין סכום קצוב (הסכם שהופר, חשבוניות שלא שולמו וכד') הנובע מהסכם או התחייבות בכתב שיש לה ראשית ראיה ניתן להגיש תובענה בהוצל"פ (81א1) עד 50,000 ש"ח בלבד מעבר לכך יש להגיש תביעה בסדר דין מקוצר בבית המשפט שיש לו את הסמכות המקומית והעניינית. כאשר הסכום הוא עד 50,000 ש"ח ניתן להגיש התביעה גם לבית משפט שלום שלו הסמכות המקומית בסדר דין מהיר. לעניין עיקולים: 1) עיקולים בהוצל"פ בדרך כלל ניתנים לביצוע לאחר מסירת אזהרה ובחלוף המועד להגשת ההתנגדות.יש אפשרות לבצע בתנאים מסויימים עיקולים בטרם מסירת אזהרה. על עיקולים בהוצל"פ אין צורך בהתחייבות עצמית ו/או ערבויות ו/או ערבון. 2) עיקולים בבית משפט בדרך כלל נעשים לאחר מתן פסק דין ועל כאלו אין צורך בהתחייבות עצמית ו/או ערבויות ו/או ערבון. יש אפשרות לבצע עיקולים בטרם הגשת תביעה אולם על עיקולים אלו יש צורך באחד מאלה או כולם (התחייבות עצמית ו/או ערבויות ו/או ערבון).

למעלה