הוצאת דרכון רומני

Shlosi

New member
הוצאת דרכון רומני

שלום, אני מניח שהשאלה הזאת נשאלה כאן כבר כמה פעמים, אבל מישהו יודע באמת איךם עובדת הפרוצדורה של הוצאת דרכון אירופאי? סבתא שלי היא בת 80, ילידת רומניה, ומחזיקה בתעודת זהות רומנית, ולא מחזיקה בדרכון. ממעט הבירורים שעשיתי התהליך לוקח שנה, ובשלב מסויים אני צריך להגיע לשגרירות רומניה בתל אביב ולעבור מבחן בקיאות ברומנית. השאלה המרכזית שלי היא אם יש איזושהי דרך לעקוף את המבחן, כי חוץ מפאצ'ה פיצ'ה אני לא באמת יודע רומנית.

Nobilis

New member
תשובה

אם אזרחותה של סבתך לא נשללה מעולם, הרי שאתה כבר אזרח. אין כל צורך בידיעת רומנית. אם אזרחותה של סבתך נשללה, מדובר בתהליך סבוך בהרבה של השבת אזרחות, שמצריך גם ידיעת רומנית. לדעתי, מומלץ לפנות לעו"ד ליעוץ.

Shlosi

New member
את האמת שאין לי מושג

אם האזרחות נשללה או לא. למה שהיא תישלל בכלל?

Nobilis

New member
תשובה

כי במשך רוב שנות המאה הקודמת אזרח רומני שעזב את רומניה וקיבל אזרחות נוספת (ישראלית, לדוגמא) איבד בכך את אזרחותו הרומנית.

Shlosi

New member
מה שאני כן יודע

זה שיש לה את תעודת הזהות שלה ממתי שהיא עזבה את רומניה לפני יותר מ60 שנה, העניין שבתעודת זהות הזאת אין אפילו תמונה, כנראה שככה זה היה נהוג אז...

Shlosi

New member
1944 או 1946

ואני רוצה לתקן את עצמי, התמונה בתעודת הזהות שלה פשוט נפלה עם השנים, ולכן עכשיו אין לה תמונה שם...

Nobilis

New member
תשובה

אם כך, סביר להניח שאזרחותה של סבתך נשללה. סיכוייך לקבל אזרחות רומנית הם, לצערי, נמוכים. אם אתה רוצה, אולי כדאי להתייעץ עם עו"ד שמבין בתחום. אם תרצה המלצות, פנה אלי במסר פרטי.

למעלה