הוצאת דרכון צרפתי

liran9111

New member
הוצאת דרכון צרפתי

לא בטוח שזה המקום הנכון, אבל אשמח לקבל תשובה.

- אני מעוניין להוציא דרכון צרפתי.
- סבא שלי (אבא של אמא שלי) היה אזרח צרפת. סבתא שלי (אמא של אמא שלי) קיבלה את האזרחות כשהתחנה עם סבא שלי.
- סבא שלי כבר נפטר ואילו סבתי שתבדל"א כבר הפסיקה לחדש את הדרכון, ולכן הוא כבר לא בתוקף (לפני כ40 שנה)
- האם יש לי אפשרות לקבל אזרחות צרפתית?

- איך הפרצדורה הולכת? אני הולך עצמאית לשגרירות עם המסמכים שיש לי ומגיש בקשה? עושה את זה לבד? עם עו"ד? יש לי בכלל סיכוי להוציא?

airdene

New member
בת כמה אמא שלך?

אם היא בת פחות מחמישים, אז, בשרשור, אתה אזרח. אם היא כבר חצתה את גיל חמישים אז למיטב ידיעתי (הלא מקצועית) - זה אבוד.

airdene

New member
אזרחות צרפתית מועברת בהורשה.

אולם, אם האזרחות לא נתבעה על ידי הצאצא או עבורו וחלפו 50 שנים מאז שהיה זכאי לה, הזכאות מתבטלת.

הצעתי לך היא לאסוף כל מסמך שיש ברשות משפחתך אודות אזרחותו של סבך, מקום לידתו, תאריך הולדתו, שמות הוריו ומקום ותאריך לידתם( אם יש לכם) ולגשת במהירות לעו"ד העוסק
בהשבת אזרחות צרפתית. אפשר וסבך כבר רשם את אימך כאזרחית בעת הולדתה או סמוך אליה ואינכם יודעים על כך.

בעקרון, התהליך עובד כך:
המדינה הצרפתית מחזיקה בארכיונים המאחסנים תיעוד רישום פרטי לידתם ואזרחותם של כל אזרחיה עד כ150-130 שנים אחורה. כך שאם סבך היה אזרח, רוב הסיכויים שפרטיו עדיין נמצאים באחד הארכיונים. אם אמך טרם נרשמה כאזרחית אז ממש כדאי לכם לבקש את עזרתו/ה של עו"S המתמחה בתחום. אם היא נרשמה כבר אז תוכלו לחסוך קצת כסף ולעשות את ההליך בעצמכם.
ישנם שני ארכיונים עיקריים, אחד המחזיק בפרטי האזרחים שנולדו מ1905 ואילך והשני את פרטי האזרחים שנולדו לפני כן. יש לשלוח מכתב בקשה לארכיונים עם כל הפרטים האפשרים על שמו בעת לידתו, מקום לידתו, שמות הוריו, גילם , מקום לידתם וכיוב'. העו"ד לא יזרז את הליך בקשת המידע אך יוודא כי המכתב הוכן כראוי. ויעקוב אחר המידע שיתקבל כתשובה.
* אזרחות בצרפת אינה נחשבת הליך אדמיניסטרטיבי אלא משפטי. יש בפריז בימ"ש המתמחה בבעיות אזרחות, היה ואמך לא נרשמה כאזרחית בעת לידתה הרי שבכך תוכלו להעזר בעו"ד המוסמך לייצגכם בפני בית משפט זה.

* האם סבך נרשם אי פעם באחת הקונסוליות הצרפתיות בישראל כתושב קבע בישראל? אם כן הרי שיש ברשותם את רישום זה ותוכלו להשתמש בו כנקודת מוצא לשחזור מסמכים חסרים.
לאחר שתשחזרו את אישור האזרחות של סבך ותעודת המשפחה שלו, ואולי גם של הוריו, תוכל אמך לבקש תעודת אזרחות ותעודת משפחה בה תרשם אתה כבנה וככזה זכאי לאזרחות צרפתית.

בהצלחה

liran9111

New member
תגובה

- יש דרך לברר אם סבי רשם את אמי?
- אני כמעט בטוח שהוא נרשם כתושב קבע בקונסולייה.

- זה רייאלי אם אני אלך לקונסולייה לבדי (בלי עו"ד) עם כל המסמכים שיש ברשותי ואבקש את האזרחות?

דיברתי עם עו"ד, והמחירים שם אסטרונומיים, אני חשבתי שכל הסיפור הזה הוא כמה אלפים, אבל מסתבר שכ-10-20K

airdene

New member
עבודה עצמית

**** דיסקליימר - תראה אני לא יועץ אזרחות מוסמך. הידע שלי נצבר על בסיס נסיון ועניין אישי ובהכרח הוא חלקי ומתמקד בנושאים שעניינו אותי.

כפי שאני רואה את הנושא אתה הוא זה שחייב להחליט כמה חשובה עבורך האזרחות הצרפתית וכמה שווה לך להיות זכאי להטבות הנלוות אליה.

אנשים הפונים לעזרת הקונסוליה בת"א זכו בעבר ליחס ענייני ואוהד. בזמן האחרון, להרגשתי, החלו לנשוב שם רוחות אחרות.
הבנתי שכנראה הוחלה שם מדיניות שמטרתה להקשות ולצמצם את העזרה שהיו מגישים בעבר בבירור הזכאות לאזרחות צרפת.

לדוגמא, אחי הצעיר התבקש להוכיח את מקור האזרחות של סבי ושל אביו. זאת לאחר שאנו אזרחים פעילים ורשומים כבר למעלה משלושים שנים.

* בכל הנוגע לארכיונים הקונסוליה אינה מציעה, ולמיטב זכרוני גם לא הציעה בעבר, את עזרתה בהכנת ומשלוח בקשות לאיתור מידע. כל הבקשות לאיתור מידע בארכיונים חייב להשלח בכתב ובדואר רגיל.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לאחר שהבנת את המגבלות אוכל להציע לך את עזרתי, דלה ככל שתהיה.

רשום בבקשה את כל המסמכים והמידע שיש ברשותכם.
מקום לידתו של סבך?
תאריך הולדתו?
תעודת לידה של סבך?
תעודת רישום תשובות?
דרכון ?
אם יש ברשותכם את דרכונו אז
מקום הוצאתו?
תאריך הוצאתו?
האם יש ברשותכם מסמכים כלשהם שהשתייכו להוריו?
מקום לידתם?
תאריך לידתם?
שמותיהם?
שם נעוריה של אם סבך?
האם יש ברשותכם את תעודת המשפחה של סבכם?
אם יש בידיכם מסמכים ותעודות נוספים על אלו המופיעים לעיל אנא ציין את מהותם ותכנם.
התשובות לשאלות אלו יקבעו אם אפשר ואוכל להדריככם איך להשתמש בשרותי עו"ד ובשרותי הקונסוליה בעלויות זולות מאלו שציינת כאן.

NishMa

New member
טיפ\עצה

בשגרירות יש אחד, ממש ברח לי השם שלו לצערי, אבל רוב הפקידות שם נשים אני לא בטוח שיש יותר מבחור אחד
בכל מקרה הוא לא צעיר מידי לא מבוגר מידי אם זה עוזר לתיאור, וכשהתעסקתי עם דברים שם לפני חצי שנה, אמר שהכי טוב לתפוס אותו זה בימי שלישי בבוקר (הוא לא שם כל יום)
הוא מאוד מאוד נחמד וממש עשה ומעל ומעבר לעזור בכל מה שיכול
אז אולי שווה לנסות לקבוע תור ליום שלישי בבוקר ולנסות להיכנס אליו

סליחה שאין לי יותר פרטים אבל זה משהו שאפשר לנסות

liran9111

New member
תגובה

היי,

תודה רבה על התשובה העניינית!

אנסה לענות על מה שאני יודע, אצטרך לעשות עוד בדיקה מעמיקה אצל סבתי ולראות בדיוק אילו מסמכים יש לה.

שום בבקשה את כל המסמכים והמידע שיש ברשותכם.
מקום לידתו של סבך? אלג'יר (כשהיה נער הגר עם משפחתו לצרפת)
תאריך הולדתו? נולד ב24.11.1926
תעודת לידה של סבך? 7724391
תעודת רישום תשובות? צריך לבדוק
דרכון ? יש לי צילום של הדרכון.
אם יש ברשותכם את דרכונו אז
מקום הוצאתו? הקונסולייה בירושלים, מאמין שהוא גר בקר/נרשם בקונסולייה בחיפה.
תאריך הוצאתו? (צריך לבדוק בעותק המקורי)
האם יש ברשותכם מסמכים כלשהם שהשתייכו להוריו? צריך לבדוק.
מקום לידתם? אלג'יר
תאריך לידתם? גם צריך לבדוק
שמותיהם? ג'ון-ג'אק ופליסיה בן סוסאן
שם נעוריה של אם סבך? צריך לבדוק
האם יש ברשותכם את תעודת המשפחה של סבכם? צריך לבדוק
אם יש בידיכם מסמכים ותעודות נוספים על אלו המופיעים לעיל אנא ציין את מהותם ותכנם. - יש לי תעודת מסע שניתנה ב-MARSEIT
התשובות לשאלות אלו יקבעו אם אפשר ואוכל להדריככם איך להשתמש בשרותי עו"ד ובשרותי הקונסוליה בעלויות זולות מאלו שציינת כאן.

כמו שאמרתי בהתחלה, אני חייב לעשות בדיקה מעמיקה אצל סבתא שלי, ולראות בדיוק אילו מסמכים יש לה.
אני מאמין שיהיו לה את רוב המסמכים.
מה גם שאני די בטוח שהוא רשם את בנותיו (אמי) כילדיו.

airdene

New member
או.קיי. אתה בכיוון הנכון ובחצי הדרך למטרתך.

שלוש עובדות חשובות במידע שמסרת:
1. סבך נולד באלג'יר
2. הוא הגר עם הוריו מאלג'יר לצרפת
3. דרכונו האחרון הוצא בקונסוליה בירושלים.
והרי ההסבר -

1. א. אלגיר לא היתה קולוניה או סוג אחר של טריטוריה שנשלטה ע"י צרפת אלא חלק מן המדינה הצרפתית גופא. ועד לנסיגת צרפת ממנה היו תושביה אזרחי צרפת לכל דבר.
1. ב. יהודי אלגי'ר נהנו מזכויות אזרחות אוטומטית. (חלק מתמרוני הפרד ומשול של כיבוש הצרפתי אבל זה לא ממש משנה לעניינך)
1.ג. כל אזרח צרפתי שנולד על אדמת אלג'יר נחשב כנולד על אדמת צרפת וככזה זכאי לאזרחות ללא עוררין.

2. לאחר נסיגת צרפת הייתה תקופת מעבר בה כל אזרח צרפת הגר באלגי'ר היה חייב להצהיר על רצונו להמשיך ולהחזיק באזרחות זו. אם לא עשה זאת הרי נחשב כאזרח אלג'יראי ואזרחותו הצרפתית התבטלה.
2.א. יהודי אלג'יר היגרו כמעט כגוף אחד מאלגי'ר בסמוך להעברת השלטון לחזית השיחרור הלאומית האלג'ירית.
2.ב. במעברם לצרפת אפשר לראות כמעט בוודאות שסבך והוריו הצהירו על רצונם לשמר את אזרחותם הצרפתית.
2.ג. לפני סיום השלטון הצרפתי באלג'יר כ90% מהארכיונים המקומיים צולמו במיקרו פיש ואפשר לחפש בהם בארכיון המושבות הצרפתי.
2.ד. גם אם ח"וח לא נמצאו פרטי סבך והוריו בארכיון, עדיין ניתן ליצור קשר עם העיריות בהם גרו באלג'יר ולבקש את העתקי פרטי הרישום שלהם.

3. העובדה שדרכונו האחרון הוצא בקונסוליה בירושלים מעידה על כך שהיה רשום בה כאזרח צרפת המתגורר בירושלים. זה מעולה. פרטי הרישום הזה עדיין מצויים בארכיון הקונסוליה.

מה שכדאי לכם לחפור ולמצוא אצל סבתך זו תעודת המשפחה של סבך. תעודת משפחה בצרפת היא מסמך יסוד בו רשומים בני הזוג וצאצאיהם.
ויכול להיות שתצטרכו את תעודת הלידה שלו. אפשר והעתקי תעודות אלו ימצאו בארכיוני הקונסוליה הירושלמית. היה ולא, את העתק תעודת הלידה שלו תוכל למצוא בארכיון שסיפרתי לך עליו בפוסטים הקודמים.

הצעד הבא - חפש את הפרטים שחסרו לך בתשובתך, אם תמצא, יופי. היה ולא, גש עם אמך לקונסוליה בירושלים ובקש להתחיל את הליך רישומה כאזרחית צרפת.

הסבר קצר על הקונסוליות הצרפתיות בישראל:
צרפת אינה מכירה בכל ירושלים כשטח ישראלי. משכך היא מחזיקה קונסוליה עצמאית בירושלים. קונסוליה זו אינה חלק ממערך הקונסוליות האחרות בישראל הנחשבות כשלוחות של זו התל אביבית. לכן עליך לברר קודם כל היכן מצוי תיק פרטיו של סבך בזו הירושלמית או בזו התל אביבית.

עלויות - לפי החומר שהצגת כאן, לא נראה לי שתצטרך להוציא אלפים רבים של שקלים. אולי בין 1000-2000 לעו"ד המתמחה בנבכי הארכיונים, וזאת אם תצטרכו למצוא את תעודת הלידה שלו ואולי גם את תעודת המשפחה שלו.

בהצלחה

liran9111

New member
הבנתי,

- אני יכול לגשת עצמאית לקונסולייה בחיפה ? או קודם לדבר עם עוד?
- אני צריך את סבתא שלי בכל הסיפור הזה (רק בשביל לחדד, כשהיא התחתנה עם סבי היא קיבלה גם אזרחות, אך כבר כמעט 40 שנה שהיא לא חידשה אותה והיא לא בתוקף) או שאני יכול ללכת לבד עם אמא שלי?

airdene

New member
אזרחות לא מתבטלת. רק זכאות שלא מומשה

יכולה להתבטל.

אם הסבתא שלך היתה אזרחית לפני 40 שנים אז היא אזרחית גם היום.
ולכן עדיף שגם היא תחדש את רישומה בקונסוליה.

יתרה מכך, היא רשאית לבקש את ספר המשפחה שלה ושל בן זוגה (סבך) ולדרוש את רישום בנותיה בו אם זה טרם נעשה. בדרך זו שיחזור האזרחות של אמך יהיה מהיר יותר.

דבר שלישי - כדאי שתברר קודם באיזו קונסוליה היו סבך וסבתך רשומים בישראל או בירושלים? מבחינת הצרפתים ושרות החוץ שלהם (כלומר גם מבחינת השרות לאזרחיהם) אלו מדינות נפרדות.

למעלה