הוצאת דרכון דני

הוצאת דרכון דני

אבא שלי נולד וגדל בדנמרק ויש לו דרכון ותעודת לידה דנית... עד גיל גיל 18 גם לי ולאחיי היה דרכון דני. פג תוקף הדרכון והשגרירות הדנית בישראל מסרבת לחדש לי את הדרכון. רציתי לדעת מה אני יכול לעשות ואם מישהו יודע איך מתחילים את התהליך. מתוקף דם אני רשאי לדרכון. השגרירות לא מפרטת על מדוע הם מסרבים לחדש ואיך כן אני יכול לחדש את הדרכון. אם מישהו יודע איך זה עובד ולאן אני צריך לפנות כדי להתחיל את התהליך אני אשמח לעזרה.

forglemmigej

New member
אם יש לך דרכון דני שפג תוקפו

זה אומר שאתה אזרח והם לא יכולים להתנגד לבקשת החידוש. תפנה למשרד הפנים הדני ותבקש דרכון חדש. מצד שני באם לא רשמו אותך כאזרח עד גיל 18 ועברת את גיל 23 אי אפשר לקבל אזרחות פתאום.

.

זה בדיוק העניין... היה לי דרכון והם מסרבים לחדש אותו. השאלה היא אם אתה יודע את זה שחייב לחדש לי בוודאות כי נתקלת בחוק בנושא... כי התשובה שקיבלתי ממשרד החוץ הדני הייתה שלילית

Solsikke

New member
ככל הזכור לי

דנמרק לא מאפשרת אזרחות כפולה (דנית+אחרת) מעבר לגיל 18, ולכן על אף שקיבלת מלידה אזרחות דניתבגיל 18 היית אמור לבחור איזו אזרחות אתה רוצה לשמר - הדנית או הישראלית. אני מניחה שזו הסיבה שהם לא רוצים לחדש לך את הדרכון.

Solsikke

New member
אחרי קצת קריאה

אם מעולם לא גרת בדנמרק לתקופה של מינימום 12 חודשים, ולא דאגת למלא בקשה לשימור האזרחות הדנית (צריך לעשות זאת באופן אקטיבי) אז פשוט איבדת את האזרחות אוטומטית בהגיעך לגיל 21. אם טרם מלאו לך 22 יחסית קל לפתור את הבעיה. אם לא, זה קצת יותר מסובך. Har barnet ALDRIG været bosiddende i Danmark fra fødslen til den 21. fødselsdag skal der indgives en ansøgning om bevarelse af dansk statsborgerskab. ALLERVIGTIGST er at huske at sende ansøgningen på det rigtige tidspunkt.

אני מבין...

אני רואה שאתה מתמצא... אני אחרי גיל 21 אז אני מבין שזה מסובך. אתה מכיר את התהליך? ואם אתה מכיר מישהו שיכול לסייע לי בזה...אפילו עו"ד אני אשמח לפרטים

למעלה