הוצאת דרכון בריטי

electricity86

New member
הוצאת דרכון בריטי

שלום. אבא שלי נולד בבריטניה (לאחר 1948 אם זה משנה) ומעוניין להוציא לנו ילדיו דרכון בריטי. מהי התהליך שצריך לעבור לשם כך? בנוגע לטפסים וכו'.. צריך להגיע לשם על מנת לקחת את הטפסים הנדרשים או שאפשרי דרך האינטרנט/שירות אחר? כמו כן, האם הולדתו בבריטניה מזכה אותנו בדרכון בריטי? תודה רבה.

Nobilis

New member
תשובה בקצר

בגדול, נשמע שאביכם הוא אזרח בריטי מכוח לידתו בבריטניה (עד לשנת 1983 מי שנולד בבריטניה קיבל אזרחות בריטית מלידה למעט נסיבות חריגות ונדירות, לדוגמא - שליחות דיפלומטית של ההורים), ואם כך הדבר, סביר שגם אתם אזרחים (למעט מקרים חריגים). בהנחה ואתם מתגוררים בישראל, פנו לשגרירות בריטניה בישראל ובקשו דרכון ראשון. כל המידע כאן: http://ukinisrael.fco.gov.uk/en/help-for-british-nationals/passports

electricity86

New member
תודה רבה.

המידע שם מועיל מאוד. לא הצלחתי להבין איזה טופס עליי למלא. מאחר ואיני אזרח בריטי, ומעל גיל 16, תיארתי לעצמי שעליי למלא את הטופס תחת
C1 Form Only use this form if you are: aged 16 or older and a UK Citizen applying overseas or a British Overseas Territories Citizen or a British Overseas Citizen or a British Protected Person.​
אבל אני לא חושב שאני עונה על הקטגוריות האלה, אלא אם כן איני מבין אותם. (נולדתי בארץ ואין לי קשר לבריטניה פרט לכך שאבי נולד שם). מה דעתך? תודה.

Nobilis

New member
לא, לא... :)

אתה אזרח בריטי מלידה, מאחר שנולדת לאב שהוא אזרח בריטי ואשר נולד בבריטניה. ואתה מבקש את הדרכון הראשון שלך. אתה משתמש בטופס C1 בתור UK Citizen applying overseas (אזרח בריטי שמבקש דרכון בשגרירות במדינה זרה). כאן מסבירים לך מה המסמכים שתצטרך להביא: http://ukinisrael.fco.gov.uk/en/help-for-british-nationals/passports/passport-documents כדאי לוודא מול השגרירות. הטלפון והדואל שלהם באתר.

electricity86

New member
תודה על העזרה.

רציתי לשאול מס' שאלות מניסיונכם בבקשה. ברשותי דרכון ישראלי, עליי לצרפו יחד עם הטפסים? ניתן לשלוח את הטפסים בדואר? (+תמונה+דרכון אם יש צורך). שוב, תודה רבה.

Nobilis

New member
פנה לשגרירות

מה צריך לצרף, איך, האם אפשר בדואר, וכו' - אלו שאלות לשגרירות. הנוהלים משתנים לעיתים ורק הם יודעים מה המצב כרגע. ניחוש שלי - לדרכון ראשון אין מצב שתוכל לשלוח את זה בדואר. הם ירצו לראות אותך. אבל זה ניחוש, כאמור.

electricity86

New member
שאלה נוספת בבקשה.

כאמור, אבא שלי אזרח בריטי מאחר ונולד בבריטניה. בטופס C1 שאני ממלא צייני את מס' הדרכון שלו, אולם מציינים בנוסף למלא את מס' טופס האזרחות שלו, במידה והוא: if he became a british subject, citizen of the UK ... by naturalisation or registration. רציתי לוודא כי naturalisation or registration אומר כי הוא קיבל את האזרחות לא בזכות לידה בבריטניה, ומשום כך סעיף זה אינו רלוונטי עבורי. האם אכן כך? תודה.

taliF454

New member
אני לא יודעת אם הם עדיין מרשים לאנשים "לקפוץ"

לשם ללא קביעת תור,אבל אם זה עדיין אפשרי-מציעה שתבוא לעיין במבחר הטפסים שהם מציעים ואח"כ תחליט
בהצלחה!

למעלה