הוצאת דייר

jh2800

New member
הוצאת דייר

שלום , אשמח לשמוע את דעתכם/ עצתכם. אני משכיר את דירתי כבר שנתיים. חודש לפני סיום החוזה ,הודעתי לדייר כי אני מעוניין להגדיל את דמי השכירות ולא שיפנה את הדירה. לאחר מו"מ , בטענה שהוא מנסה למצוא דירה לקניה , סוכם שנמשיך עוד שלושה חודשים עם המחיר הישן ,באם יצליח למצוא דירה יפנה באם לא ישלם את דמי השכירות שדרשתי. שלושת החודשים יסתיימו בסוף חודש זה, הדייר הודיע לי כי לא מצא דירה וכי אינו מוכן לשלם מעבר לסכום ששולם עד כה. מבחינתו הוא לא מפנה ושאפנה למשפט. שאלתי : מה לעשות מבחינה פרקטית , האם ללכת ראשית לעו"ד (הליך של מכתבים ,תחילה וכו'...) או לגשת לתביעה בכוחות עצמי ואם כן אז היכן ? (אני מחיפה ) כל מידע ,עיצה ,תובנה ,תתקבל בברכה.

איפה חתמתם על החוזה?

כעקרון תוכל לתבוע אותו או בבית המשפט אליו שייכת דירה, או לפי המקום בו חתמתם על החוזה. כמו כל הליך משפטי אז אפשר לבד, אבל עדיף עם עו"ד. בהנחה שמדובר באדם נורמטיבי עם משכורת ב"לבן" (כזה שסביר שישלם את פסק הדין, או לכל הפחות קל להוציא את פסק הדין לפועל על ידי עיקול משכורת), אז הייתי שוכר עו"ד. ההליך לא מסובך, בהנחה שמה שאתה מספר (כולל ההסכם שלושת החודשים הנוספים) מגובה בכתב / אימיילים / הקלטה.

jh2800

New member
עלות שכ"ט

לאיזה עלויות אני צריך לצפות בעבור שכ"ט עו"ד ?

בהנחה שהתוספת לשכר הדירה

היא לא של אלפים לחודש, אז קרוב לוודאי שלא כדאי לשכור עו"ד ועדיף להגיש תביעה קטנה (כמובן אם אתה מגובה בראיות התומכות בטענה שלך להעלאת שכר הדירה).

jh2800

New member
מדוע

מדוע אני צריך ראיות לטענה של העלאת שכר הדירה. לא מספיק שדרשתי את העלאה והוא סירב. אני חייב להמשיך חוזה בסכום שלא מקובל עלי ?

התשובה שלי התייחסה לשלושת החודשים הנוספים

אם לא הסכמתם על גובה שכר הדירה והחוזה הסתיים ואין לשוכר אופציה להאריך אותו, אז על השוכר לפנות את הדירה.

למעלה