הוצאת אזרחות רומנית

Tomeuntil

New member
הוצאת אזרחות רומנית

שלום, דפדפתי בארכיונים בנוגע לכמה שאלות על אזרחות רומנית ולא מצאתי תשובה. אשמח אם תוכלו לעזור לי. במידה ואקבל את האזרחות באמצעות הספונסרשיפ (יש לי אב יליד רומניה) אני צריך לטוס אוטומטית לרומניה לממש את האזרחות? האם אפשר גם להוציא את הדרכון בארץ? עד שרומניה תהיה מדינת אירופאית מהמניין צריכות לעבור עוד 7 שנים, בינתיים של איזה מדינות אני נחשב אזרח? אני רשום ב-DV lottery (ההגרלה השנתית של גרין קארד). האם זה משפיע על קבלת אזרחות רומנית?

Nobilis

New member
תשובות (בקצר)

א) לא צריך לטוס לרומניה בשביל לממש את האזרחות (אם אתה זכאי). ב) כן, אפשר להוציא את הדרכון דרך השגרירות בארץ. ג) לגבי נושא 7 השנים - כתבנו כאן הרבה בנושא. אנא חפש אחר המילה "רומנית" או "רומניה", וקרא את העצים בנושא. אגב, אתה קצת מבלבל מונחים. אתה (בהנחה ויש לך אזרחות רומנית), נחשב לאזרח של האיחוד. מכך נובע שיש לך זכויות שדומות (לא זהות לחלוטין, אבל דומות מאד) לאלו של אזרח מקומי במדינות האיחוד (בכפוף למגבלת "7 השנים" עליה תקרא). ד) אין בעיה עם זה שאתה רשום ל-DV.

osho32

New member
התכונת באילו מדינות אתה יכול לעבוד?

אתה אזרח של האיחוד כעיקרון, ורשאי לנוע חופשית בכל רחבי האיחוד. לעבוד חוקית אפשר רק ב- LABOUR MARKET ACCESS Open doors for 2007 entrants: Finland, Sweden, Cyprus, Czech Republic, Estonia, Latvia, Lithuania, Poland, Slovakia, Slovenia http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3513889.stm

למעלה