הוצאות פטורות

הוצאות פטורות

שלום,

האם ניתן להכניס לדיווח של נובמבר-דצמבר
חשבוניות הוצאה על רכישות של שירותים מספקים בחו"ל,
כאשר ההוצאות הן למשל מחודש ינואר 2015? (עוסק מורשה)

מעמ על רכישת נכסים בחול

אתה מכניס את הנתונים לדוח השנתי.
על הרכישות מחול אין מעמ לדרוש, כך שלא רלוונטי הדיווח של 11-12/15. מה שכן תכניס את החשבוניות לרוו"ה או לר"ק עבור הדוח השנתי

דרור ים

New member
הוצאות מינואר 2015

אני מניח שהשאלה היא על דוח מעמ.
אם ההוצאות הן ללא מעמ איזו משמעות שיש בכלל למושג של "להכניס" לדו"ח? באיזה סעיף שלו?

לגבי היות ההוצאות מינואר 2015 -- ניתן לדרוש את המעמ ששילמת בהוצאות (מכונה "מעמ תשומות") עד 6 חודשים מיום החשבונית של הספק. מאחר שעברו 12 חודשים אי אפשר להכניס את החשבוניות לדוח.

אני זה שהסברתי לא נכון

ברור לי שאין על מה לדרוש תשומות מע"מ כי זו קניה פטורה (שירותים וירטואליים מחו"ל). ואם זו הייתה קניה שבגינה הייתי צריך לדרוש מע"מ, הייתי יכול לדרוש רק 6 חודשים אחורה.

אבל, רק כדי להיות בטוח, היות ואני עובד עם רווחית ששם ברגע שאני מכניס את החשבונית התאריך הקלדה מתועד, האם יש חשיבות לכך?
אם החשבונית הוצאה היא לדוגמא מה-15.2.2015 ואני מקליד אותה בחודש 10, אין לזה משמעות כמו במע"מ?

דרור ים

New member
לדעתי אין שום בעיה לרשום הוצאות באיחור במהלך השנה

כלומר, אין בעיה לרשום הוצאות מחודש 2/2015 בחודש 10/2015 וגם לא בחודש 6/2016 אם עדיין לא סיימת להזין את שנת 2015.
מנהלי חשבונות מתקנים נתונים אחורה זמן רב אחרי סיום השנה הקלנדרית. לדוגמה: לא מעט פעמים מזינים עמלות בנק מחודש 2/2015 רק ב-4/2017 כי לא הספיקו להכין דוח שנתי במהלך שנת 2016.

מה שחשוב הוא שההוצאות הוצאו במהלך שנת 2015 ואתה מקזז אותן מההכנסה בדוח של 2015.
כן תהיה בעיה אם ההוצאות הוצאו ב 2/2015 ואתה מזין אותן ב 6/2016 לדוח של שנת 2016. במקרה זה מופר העיקרון של התאמה "עסקית" בין ההכנסות שהתקבלו לבין ההוצאות שהוצאו בכדי לייצר אותן.

זה אחד העיקרונות החשבונאיים שעל בסיסו מנהלים את ספרי החשבונות: התאמה בין מועד ההוצאה לבין מועד ההכנסה.

אז בגדול לפי מה שאני מבין

הוצאות פטורות (שלא כמו הוצאות לא פטורות מע"מ) מתקזזות רק בדו"ח השנתי.
הכוונה היא שאני מדווח עליהן רק בסוף השנה.

אז אני פשוט עובר חשבונית חשבונית ומתרגם את המט"ח לשקל לפי שער של יום הוצאת החשבונית וזה העניין?

דרור ים

New member
הבנת נכון

זה בדיוק מה שעושים.
ומזינים את ההוצאה לפי התאריך של החשבונית בכדי שהיא תיכנס לשנה הנכונה. כלומר אם את מזין ב 10/1/2016 ותאריך החשבונית הוא 23/5/2015 אז חושב שהיא תיכנס עם התאריך 23/5/2015.

למעלה